Healthy pizza in the making



Hälsosam pizza! En storfavorit här hemma. Är himla gott och passar fint som både fredagsmys och vardagslyx! Det är en av få saker jag och min pojkvän äter tillsammans. Jag är till 98% fisk- och vegetarian, han är jägare. Och så skiljer våra smaklökar rejält, tyvärr. Men sådant är livet och en sådanhär måltid kan vi smaska på tillsammans!
 


Sen finns det ju annat kul med denna rätt. Bjud hem ett par, baka botten och förbered tomatsåsen. Låt varje man kasta på det den själv gillar och swish in i ugnen. Pizzakväll lixom! Alla miner är glada. 

 
Denna gång valde jag att fylla pizzan med currykryddad tonfisk, lite bladspenat och färsk basilika, champinjoner, röd paprika, gul lök och banan. Himla fin kombo må jag säga. - Här har ni dessutom ett exempel på en annan favorit hemma hos mig. 
 
 

 

Pizza botten

 
1 dl skalade sesamfrön
1.5 dl teffmjöl*
- alt. bovete-, quinoa-, sesam- eller mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl mandelmjölk
- alt. annan valfri mjölk
0.5 tsk örtsalt
 
1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Blanda alla torra ingredienser 3. Vispa därefter ner mandelmjölk och ägg till en smet 4. Låt stå och dra i 5 minuter 5. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två runda pizzor eller fyll en stor plåt med hela smeten 6. Grädda i mitten av ugnen i 10 min 7. Ta ut och lägg på tomatsås och valfri topping 8. Sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 min
 
 

Tomatsås

/måtten jag kör
 
1 pkt krossade tomater
färsk oregano
- jag har hittils kört massor av torkad
1 vitlöksklyfta
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Rör ner hackade tomater, färsk oregano, vitlök, salt, peppar och lite sukrin/honung i en kastrull 2. Låt puttra under tiden du förbereder resten av pizzan, ju längre den står desto godare blir den
 
 

 
* Teffmjöl: Glutenfritt och näringsrikt mjöl som innehåller mineraler som järn och kalcium. I mitt skafferi hittar vi både mörkt och ljust, skillnaden är att skalet från fröna avlägsnats hos ljust. Jag brukar göra denna pizza på olika per gång, men just denna var gjord med mörkt teffmjöl - jag köper mitt hos bodystore.com och ni hittar ljust här / mörkt här

KOMENTERA ?
Siri |Diabitfit|

Vilket superbra tips! Särskilt det där med att alla får lägga på vad de vill ha :D

Svar: Eller huuur :D Tänkte själv köra på det inom kort!
Josefine

2015-07-23 ❀ 13:48:18 http://sirinilsson.se/
Cornelia

Mums vad gott!

Svar: Underbart!
Josefine

2015-07-23 ❀ 14:23:44 http://corneliae.blogg.se/
Elina

Intressant, kanske provar botten någon gång! (glutenintolerant :) )

Svar: Det tycker jag absolut! Har du god smak (hehe) kommer du definitivt inte att bli besviken! :]
Josefine

2015-07-23 ❀ 17:10:57 http://elinaedsberger.blogg.se
Isabell

Hej Josefine!
Jag älskar din blogg, har läst massa i arkivet de senaste dagarna, så sjukt inspirerande! Känns som jag har massa saker jag vill kommentera å fråga, men jag börjar med detta:) när du skriver "kokosmjölk" eller kokosmjölk extra ceamy i recept, är det olika sorter då? Och menar du sån tjock man brukar ha i mat eller den tunnare som brukar så vid sojamjölk och sånt?
Puss å kram å tack för en fantastisk blogg!

/isabell

Svar: Åh, men sötnöt, vad gó du är! Jag använder mig alltid utav kokosmjölk extra creamy. Jag köper Santa Maria's på tetra som finns på bl.a. Ica :]]
Josefine

2015-07-23 ❀ 19:05:56
Embla

men åh detta recept ska jag spara !

Svar: Det tycker jag verkligen! Kalasfint! :]
Josefine

2015-07-23 ❀ 21:58:34 http://sotvatten.blogg.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback