Homemade almondmilk ✴



Köper ni färdig mandelmjölk? Det gjorde jag med innan. Ända tills jag införskaffade mig en nötmjölkspåse. Och jag kan säga att det käpet var så himla värt. Den egna varianten innehåller endast mandlar, vatten och ev. någon naturlig sötning. Alltså inget annat onödigt tjaffs. Så detta mina vänner är så himla mycket mer att hänga i julgranen än den köpta varianten! :]
 


Jag har en nötmjölkspåse av ekologisk bomull, som man lätt kokar och återanvänder gång på gång. Den kostar inte många kronor och ni kan hitta den här

 

Egen mandelmjölk

 * 200 g mandlar
* 8 dl vatten
eventuellt: 
* agavesirap/honung
* en uns vaniljpulver/kanel
 
1. Blötlägg mandlarna i ca 8 timmar - antingen över natten för att göras nästa morgon, eller på morgonen för att göras på kvällen 2. Mixa mandlarna, vattnet och ev. sötning/smaksättning i en mixer - har ni som jag ingen bamsestor mixer, så ta hälften i taget 3. Häll allt genom nötmjölkspåsen och pressa ner till mjölk i en bunke or something like that 4. Häll över mjölken i en tätförsluten glasflaska och förvara i kylskåpet, där den håller sig ca 3 dagar. 
 

 
Ett tips är att spara på nötmassan som blir över. Den är super att göra råa bollar/cheesecakes eller annat gott ting på!
 
 

KOMENTERA ?



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback