Vår kallaste, men ändå varmaste tid är här

Vår kallaste, men ändå varmaste tid är här. Jag mår bra i hela själen av att tänka på julen. Det är så jag ryser när jag kollar på vintriga bilder. En sådandär härlig rysning ni vet. Våran allra mörkaste tid ljusar genast upp en annars grå tid. Det blir som den kallaste och varmaste månaden på samma gång. Så mycket kärlek, så mycket gott, så mycket mysigt och så mycket fint.
 

Hamnar näsan i fight varje gång någon klagar på snö. Lixom why?! 1. Ta på dig kläder. En mössa och vantar gör sjukligt mycket 2. Se det fina i det hela. Tänk på hur mörkt, grått och blaskigt det skulle vara utan denna underbara vita snö. Ja, look on the bright side helt enkelt. 


Jag tänker snöiga ridturer med pållefjanten. Att hoppa fram tillsammans på ett fält med några decimeter orörd snö. Att sätta sig i en pulka på släp efter hästen och bara vänta på att man ska slå runt och få snö i hela ansiktet. Jag tänker på att gå till pulkabacken. Åka fort uppifrån toppen och känna sig som fyra år igen. Pausa och göra snöänglar och kullerbyttor i snön.
Jag tänker på att pynta lägenheten full med julpynt. Gammla favoriter samt nya funna ting. Och kanske lite ihoppysslade, personliga, roliga saker oxå. Tomtar. I vitt och grått vill jag att det mesta ska gå. I de färgerna finner jag julstämningen bäst!Jag tänker på varma drycker. Te, kaffe, varm choklad och glögg. Något på morgonen, något under dagen och något på kvällen. Och kanske en extra kopp här och där. Gärna med något juligt tilltugg till!


 
Jag tänker på julens alla smaker. Kanel, apelsin, saffran och nejlika.. De är tamigfasen svårslagna. Och så får vi inte glömma choklad. Jag kommer låta mig svämmas över med dessa innan julen är slut. 


 
Jag tänker på julshopping. Förbereda klappar, önska sig klappar, köpa nytt fint till lyan och sedan gå på mellandagsrean. Ja, intekonstigt att januari är våran fattigaste månad. Jag tänker på att boka en dejt i skidspåret med mamma. Att bara glida fram, kämpa lite och slappna av på samma gång. Andas. Detta år måste vi fasiken komma ihåg att ta med oss en ryggsäck med kaffetermos, fika och en filt. 


 
Jag tänker på julklappsspelet. Att dra ihop ett gäng, låta alla shoppa några klappar för en viss peng, kasta tärning och sedan fightas om de populäraste klapparna. Även att jag brukar ha tur i spel, så har jag aldrig lyckats vinna den där fighten. 

 
 
Och framförallt så tänker jag på julafton. Självaste julafton. Att dra ihop släkten, käka gott tills man har matkoma, titta på kalle anka, få besök av tomten, öppna klappar och dricka glögg. 
 
 
 

 

Precis som jag skrev häromdagen när jag publicerade ett inlägg med inspiration funnet på Pinterest här, så tänte jag även posta ett inlägg med julinspiration från eget liv genom egna bilder. Och det är precis vad jag har gjort. Ni hittar alla mina inlägg från tidigare juletider här
 

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback