Rödbetssallad - shysst och himla enkelt

Jag älskar rödbetssallad. Och blir ofta extra galen i det nu kring juletid. Men jag hade därimot aldrig trott att det varit så himla enkelt att göra. Kanske för att min pappa alltid föbjudit mig till att använda rödbetor i köket. Kanske säger lite om mig som person? Hejsan hoppsan och lite sådär. Men nu när jag bor själv igen och kan kladda hur mycket jag vill, höhö, bestämde jag mig för att prova göra min första egna rödbetssallad, ever. Och det var busenkelt. 
 
 
Inspirerades av Made by Mary. Jag valde dock att byta ut vissa ingredinser och skippa äpplet. Det lockade lixom inte mig att ha äpple i rödbetssallad. Men tycker du att det låter som en himla fin kombo, så tycker jag inte att du ska dra dig för att testa. 
 
 
 

Rödbetsallad

inspiration: made by mary
 
600 g rödbetor
1 msk ättiksprit
1 dl majonäs*
1 dl kvarg
2 tsk diljonsenap
2 krm örtsalt
 
1. Skölj rödbetorna - skala dem inte - och låt dem sedan koka i ca 40-50 minuter eller tills de är mjuka 2. Skölj kallt vatten så att de svalnar avsevärt 3. Låt rödbetorna ligga kvar i det kalla vattnar och gnid av skalet med händerna 4. Skär bort de fula endarna och trna sedan rödbetorna 5. Lägg i en slål och blanda med ättikspriten 6. Blanda majonäs, kvarg, salt och senap i en skål 7. Rör sedan ihop alltsammans8. Förvara i lufttät behållare i kylskåp
 

 
* Majonäs: jag gör alltid min egen majjo nuförtiden - recept på det hittar ni här
 

 
Till julbordet i år kommer jag att stå för hemgjord rödbetssallad, hemgjord löksill och vegetariska julköttbullar. Mmmmh!

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback