Raw ris à la Malta

 

Raw ris à la Malta toppad med frusna lingon, frusna granatäpplekärnor, torkade mullbär kokoschips och kokosflingor. Och så pudrade jag på med lite kanel efter fotot var taget. Och självklart gömde jag en mandel där i. Höhö. Till det en lussebulle gjord på fina ingredienser recept och lite mer clementin. Och så den 24:de påsen från min te-kalender: Lingonkatt. 
 
 
Den dära råa Ris à la Maltan fick självfallet bli julaftonsfrulle även i år. Och juldagsfrulle. Jag känner på mig att det kommer att bli någon slags tradition. För jag total gillar'n. Sen har jag bestämt mig för att det ska bli fler verisioner utav rå gröt i framtiden. Och det kommer jag garanterat att hålla. För det är så himla smidigt, schysst för magen och framförallt mättande. Himla härligt på alla sätt och vis. Och det funkar alla årstider!
 

 

Raw ris à la malta

recept: mitt nya raw food kök
4 port
 
4 dl helt bovete
2 dl cashewnötter
1.5-1 dl vatten
1 msk honung
1-2 krm vaniljpulver
 
clementiner
 
1. Blötlägg bovetet i sisådär 8 timmar. Täck med rikligt med vatten 2. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så att det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner 3. Lägg bovetet i en skål 4. Mixa cashewnötter med 0.5 dl vatten. Beroende på hur kraftig mixer du har kan du behöva tillsätta mer vatten 5. Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde 6. Vänd ner cashewgrädden med bovetet och rör runt 7. Slaka clementinerna, dela dem med en kniv på mitten och sära på varje bit 8. Rör ner clementinerna i gröten 8. Dela upp i fyra skålar
 
 

 

Sunday, December 27 09:22

Alltså, så jäkla skönt. Igår tog jag tag i att rensa lägenheten och alla dess garderober. Kaoset där man bara tryckt in saker, i tjaa, två bamsestora garderober, någon städskrubb och klädgarderoberna, är nu organiserat igen. Så.jäkla.skönt. Väl klar med det satt jag hemma hos min lillkusin för att fira hennes 6 årsdag. 
Och på kvällen dejtade jag Emma, min bästa babe. En sådandär må-bra-till-hundratjugo-procent som vi alltid får till. Tog på oss mössor och drog en pw längst vattnet, lagade hemgjord pizza och gosade ner oss i soffan med en Aladdin-ask. Snackade skit om allt mellan himmel och jord. Och garvade lite därimellan som vanligt. 
Nu sticker jag iväg på några timmarns jobb innan pållen väntar på mig. 
 
Ha en fantastisk söndag vänner! ❤

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback