Julig fikonmarmelad



.. i rawformat. För alltså, det är så himla smidigt, gott och alldeles underbart. Det är bara att mixa ihop lite torkad rukt, ev. blötlägga först om de är hårda, och så voilà! Kan verkligen inte komma på en endaste nackdel med detta underbara påhitt. 
 
 
Gott som topping på smoothien, gröten, sconesen, julbrödet eller pepparkakan. Mmmhh!
 


Raw fikonmarmelad

1 pkt à 200g torkade, ekologiska fikon
 

för ytterligare juligare smak

ngt krm kanel
och/eller
ngt krm pepparkakskrydda
 
1. Blötlägg fikonen i vatten i några timmar alt. över natten 2. Häll av blötläggningsvattnet - men spara det gärna 3. Mixa med en stavmixer till ett kletigt klet. Använd gärna en del utav blötläggningsvattnet för lösare konsistens 4. Släng ev. i lite pepparkakskryddor och mixa lite till 5. Förvara i tätförsluten gladburk i kylen

KOMENTERA ?
Eleonora Adriana ♥

Låter gott :)

2015-12-17 ❀ 12:29:25 http://eleonoraadriana.blogg.se/



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback