Granatäppleglögg - hemkokt, hälsosam och alkoholfriGlögg. Alltså, jag skulle nog kunna fördricka mig på det juletid. Stark som alkoholfri, röd som vit, och självklart med en massa mandlar och russin i. Fick ett ryck och ville prova göra egen glögg i år. Dels förmysighetens skull, och dels för att man vet exakt vad som är i. Men inte tusan trodde jag att det skulle vara så himla enkelt som det var. För det är verkligen busenkelt. Och dessutom så går det på några få sekunder. Denna underbaring har vi hunnit koka redan två gånger i år. Det kommer bli fler, och jag tänker självklart prova fler varianter! Hemkokt glögg is the shit. 

 
 

Granatäppleglögg

orginalrecept: ica
ca 6 dl
 
5 st apelsiner
2 dl frusna granatäpplekärnor
4 stjärnanis
2 pomeranskal
1 kanelstång
0.5 dl agavesirap
0.5 dl sötströ 
- alt. valfri sötning
1 dl vatten
 
1. Pressa apelsinerna i en kastrull och släng i resten av ingredienserna 2. Värm plattan och låt glöggen småsjuda lite i 5-10 minuter 3. Ta bort från plattan 4. Servera alt. låt svalna och häll upp i tätförslutna flaskor och förvara i kyl
 

 

Saturday, December 12 16:42

Ledig lördag. Härligt värre. Startade dagen med en julig frulle framför Pelle Svanslös tillsammans med min bästa Emma. Det satt himla perfekt. Därefter en sväng på stan med ett bra gäng kassar julpynt. Som om jag inte redan hade tillräckligt? Haha. Och så en sväng till optikern. Fasiken vad värt. Mina ögon ligger tydligen på -3.25 och jag har gått med mina -2.5 linser. Inte konstigt att en kännt sig snurrig och med en lätt huvudvärk på sistone. Jävla ögon, haha. Men, nu är det tillrättat och jag känner äntligen igen folk på avstånd igen! Härligt värre. 
En pw i det fina vintervädret i mina nya Stronger tights på det. Och nu är det dags att sticka på 19-års kalas för min lille favvo-kusin. Eller tja, lille och lille.. Innan det är dags för julkalender-mys och sleepover med min bästa Frida. Kalas-lördag.
 
Hoppas ni får en fortsatt finfin lördag vänner!

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback