Det är bara jul en gång om året

Jag skrev ett liknande sådant här inlägg för två år sedan här, men jag tycker inte att det skadar att dra till med ett liknande i år igen. För jag vet att det finns så många där ute som möter julen med ångest, precis som jag gjorde för flera år sedan. 
 
Det är bullar hit, det är kakor dit, chokladbitar hit och så en jäkla massa julmat. Men ja, det är det som är julens smaker vänner. Och visst är de förjäkla underbara? Jag lovar att det ger mer ångest att hålla sig borta från den där bullen, än att faktiskt äta den. 
 
pics: pinterest - ni hittar min samling med jul-inspo här
 
 
Att "unna sig" gör så himla lite i det stora hela. Det är inte vad vi käkar på julen som gör skillnad, utan det är balansen året runt. Och inte bara balansen kring maten, utan även dina egna tankar och hur du lever spelar in. Det är inte hälsosamt att bråka med sig själv. Dessutom brukar man ju faktiskt säga att 80/20 är den hälsosammaste metoden. Det vill säga att en femtedel av maten är "skräp", medans resten är bättre mat. Och lixom julen är bara en tolftedel av hela året. Hajjar ni poängen? 
 
Så har några dumma hjärnspöken hållt dig borta från att njuta hittils, så tycker jag allt att du ska trotsa dem idag. Det är ju trots allt lucia!

KOMENTERA ?
Emma

Åh du är ju helt fantastisk! Tack för du är du. Kram

Svar: Åh, men sötis! Tack.
Josefine

2015-12-13 ❀ 14:56:52 http://nouw.com/emmahammarstrom
eenise

Word! <3

2015-12-13 ❀ 19:05:11 http://nouw.com/deniselysgaard
Nilofar

Hej! Jag skriver just nu mitt gymnasiearbete som handlar om samhällets syn på psykiska sjukdomar. Skulle det vara okej om jag skickade några intervjufrågor till dig via mail som du kanske skulle kunna svara på om hur du ser på just detta? Det skulle verkligen vara en jättestor hjälp! Btw har jag läst din blogg och måste säga att du är sjukt inspirerande och motiverande! Sluta inte blogga 🙏🏼

Svar: Hej sötnos! Och tack så himlans för fina ord, det värmer rakt in. Tyvärr räcker inte tiden till för att jag ska kunna tacka ja till sådant här - för mitt eget bästa. Så jag har valt att alltid ge samma svar. Däremot får du mer än jättegärna använda dig utav min blogg, så länge du visar varifrån du hittat det. Kram, och ha en fantastisk tisdag!
Josefine

2016-02-04 ❀ 20:42:46Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback