Raw vegan cashew cream

Mjölkprodukter i all ära. Men ibland känner man verkligen hur man överkonsumerar dem - enormt. Jag kommer nog aldrig välja att utesluta mjölkprodukter helt, men jag förstår folk som säger att de mår bättre av att minska på dem. För det är precis vad jag har gjort! Jag toppar gärna min frukost med kvarg, mina måltider med keso och har mjölk i kaffet och te't. Jag tar gärna en klick grädde till kakan och tackar heller inte nej till pappas gräddiga såser. Men jag använder mig minst lika gärna utav havremjölk, mandelmjölk och kokosgrädde, fixar smoothien krämig med hjälp av avokado och blandar cashewgrädde i kalla såser. Det är fantstiska allternativ till andra fantastiska allternativ. I like them both. 
 
 
Sen finns det ju himla fina fördelar med icke-kossa-producerade ting. Näringsämnena, energin och framförallt att inget djur behövt lida minsta lilla för att vi ska få gott på bordet. Det är en av alla stora anledningar till att jag annars väljer eko så långt det är möjligt. Det kallar jag himla fint!
 
 
Precis som cream fresch, grekisk yoghurt och kvarg så fungerar denna fina skapelse som bas i kalla såser, desserter osv. Jag ger er nu receptet på en riktigt basic cashewgrädde - så som jag gör den. Ska den användas till söta ting så söta den gärna med vaniljpulver och sötning. Ska den användas till mat kan du istället smaksätta den med svartpeppar och salt. Och voilà så har du ett veganskt och raw alternativ till krämiga mjölkprodukter. Himla smidigt ju!
 

 
 

Cashewgrädde

2 dl cashewnötter
1 dl kallt vatten
 

för söta ting

agavesirap/honung
vaniljpulver 

för salta ting

örtsalt/havssalt
svartpeppar
 
 
1. Blötlägg cashewnötterna i sisådär minst fyra timmar 2. Skölj av och släng i en bunke med vatten 3. Beroende på vad du ska använda grädden till så kan du välja att söta eller salta den. Annars spar du den som den är och fixar till det när den är dags att användas. 
 
 
 

KOMENTERA ?
foodisgood

håller verkligen med! finns så otroligt många bra veganprodukter, känns ibland som att det finns en mjölkmaffia. Kul inlägg iaf!

Svar: Det är sant. Allt behöver inte heta mjölk och vara mjölkbaserat - även att jag kan tycka det är himla fint det med. Men då i eko-format. :]
Josefine
Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback