Eat the rainbow

 
Vem sa att sallad var tråkigt? Äckligt? Omättande? Och näringsfattigt? Pfft. En sallad kan vara så himla härlig. Det är lätt att variera och det finns en sallad för alla. Jag kan lova att en rätt ihopslängd sallad är så mycket mer mättande (åtminstone i längden), godare och framförallt näringsrikare än den dära burgaren på MacaDonken. Jag försöker inte totalförbjuda den, därimot slå död på idiotiska myter om sallad. För nej, sallad är inte synonym med tråkig isbergsallad som fått bruna kanter, en gurkskiva och någon tomathalva - sallad kan vara så mycket mer än så. Ja, för titta här bara!
 
 
Såhär sommartider är suget efter varm mat långt borta för mig. Bortsett från grillat sena sommarkvällar då. Liksom hallåå, varm mat när man själv redan kokar över typ? Istället vill jag fylla mina matlådor med härliga, kalla ingredienser i regnbågens alla färger. Näringsrika ting som är schyssta för magen, håller energin på topp och smakar sådär som sent from heaven. Och nästan bäst av allt: inte kräver en mikro i närheten för att kunna avnjutas. Som på stranden eller i den där parken på pickniken. Det är salladens tid med andra ord!
 
 
 

Vegetarisk sommarsallad

ruccola, bladspenat, gurka
sockerärtor, alfalfagroddar
mango, jordgubbar
vit quinoa som fått svalna
gröna linser som fått svalna
ägg, avokado
grön pesto*
 
 
 
Här har ni en utav mina salladsfavoriter. Hundra procent veg. Håll utkik inom några dagar så tänker jag även dela med mig utav två andra salladsfavoriter!
 

 
* Jag köpter Urtekram's pesto, om jag ej gör egen. Den är ekologsk och gjord på rena ingredienser

KOMENTERA ?
Daniella 🌙

Min favoritpasta är couscous, fetaost, broccoli, sallad, pinjenötter. chicken, babytomater och krutonger <3

Svar: Åh, låter supersmarrigt ju!
Josefine

2015-08-24 ❀ 13:39:15 http://vapenbroder.blogg.se/
Skogsraah ☾

Gott!

2015-08-28 ❀ 13:25:30 http://skogsraah.se
Robex Lundgren

mums

2015-08-28 ❀ 13:32:08 http://ghgumman.blogg.se/Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback