Raw vegan cashew cream

Mjölkprodukter i all ära. Men ibland känner man verkligen hur man överkonsumerar dem - enormt. Jag kommer nog aldrig välja att utesluta mjölkprodukter helt, men jag förstår folk som säger att de mår bättre av att minska på dem. För det är precis vad jag har gjort! Jag toppar gärna min frukost med kvarg, mina måltider med keso och har mjölk i kaffet och te't. Jag tar gärna en klick grädde till kakan och tackar heller inte nej till pappas gräddiga såser. Men jag använder mig minst lika gärna utav havremjölk, mandelmjölk och kokosgrädde, fixar smoothien krämig med hjälp av avokado och blandar cashewgrädde i kalla såser. Det är fantstiska allternativ till andra fantastiska allternativ. I like them both. 
 
 
Sen finns det ju himla fina fördelar med icke-kossa-producerade ting. Näringsämnena, energin och framförallt att inget djur behövt lida minsta lilla för att vi ska få gott på bordet. Det är en av alla stora anledningar till att jag annars väljer eko så långt det är möjligt. Det kallar jag himla fint!
 
 
Precis som cream fresch, grekisk yoghurt och kvarg så fungerar denna fina skapelse som bas i kalla såser, desserter osv. Jag ger er nu receptet på en riktigt basic cashewgrädde - så som jag gör den. Ska den användas till söta ting så söta den gärna med vaniljpulver och sötning. Ska den användas till mat kan du istället smaksätta den med svartpeppar och salt. Och voilà så har du ett veganskt och raw alternativ till krämiga mjölkprodukter. Himla smidigt ju!
 

 
 

Cashewgrädde

2 dl cashewnötter
1 dl kallt vatten
 

för söta ting

agavesirap/honung
vaniljpulver 

för salta ting

örtsalt/havssalt
svartpeppar
 
 
1. Blötlägg cashewnötterna i sisådär minst fyra timmar 2. Skölj av och släng i en bunke med vatten 3. Beroende på vad du ska använda grädden till så kan du välja att söta eller salta den. Annars spar du den som den är och fixar till det när den är dags att användas. 
 
 
 



I smile because you're my sister, I laugh because you can't do anything about it



Alltså shit, igår fyllde min lillasyster myndig. Lixom 18?! Tydligen var hon så stor nu. Och klart som tusan det skulle firas! Så storasyster bjöd in till kalas för henne i våran apartment tillsammans med mig och hennes bästa kompis. Och så kom några utav mina nära, kära förbi oxå. Och visst blev det kalas-lyckat!

Vi lagade hälsosam pizza recept tillsammans, där var och en fick slänga på sina favoritpålägg. Drack drinkar och alkohol i annan valfri form. Snacksade på schysst gotte, spelade festspel och dansade fult till goa låtar. Det var himla kul må jag säga!
 


Schysst snacks skare va! Mitt favoritgodis: mullbär i mörk choklad som finns att köpa på Life här, fairtraid ljus choklad med mandel från märket Green Dream som även det finns på Life eller att köpa online här & Smiling's schyssta cashewnötter med havssalt som finns att köpa på bl.a Willys. Mmmh, underbart. 



Lixom hur snygg syrra har man inte?! Det är sjukligt. Och hur härliga ballonger fick hon inte? Eller tjaa, min pojkväns lungor kanske inte tyckte de var riktigt så härliga, haha. Köpta hos partykungen.se här för en hundralapp. 

 
Tack ännu en gång för bästaste kvällen Jaqueline, Emma, Emma och Frida ❤



Helan går, sjung hopp farellallan lallan lej

 

Kräftskiva och födelsedagspartaj

Förra helgen, eller egentligen helgen före det, fyllde Linnsan tjugoett - och klart som tusan det skulle firas! Och när vi ändå hade snackat om att dra ihop en kräftskiva.. så varför inte slå två flugor i en smäll?! Det blev kräftskiva och födelsedagspartaj i ett. Vi fick fint väder, goda kräftor, drack vin, spelade beer pong och hade det allmänt kul. Om jag sov gott på det? Jotack, det gjorde jag. 
Och denna lördag blir inte mindre festlig den.. För vem fyller inte myndig om inte min lillasyster! En stor dag att fira. Och ett litet kalas, det har jag styrt upp! Men först: lördagsjobb!
 
Ha en kalasfin lördag vänner ❤



#KvargLovesStevia

För tjaa, vad vore kvarg utan steviadroppar? Det är då fasiken frågan. Men längre än så behöver vi inte fundera, för steviadroppar does exist! Och det tackar vi gudarna för. Är sådär riktigt jäkla dundersmidigt och blir sådär riktigt jäkla dundergott. Dessutom kommer sötningen från en naturlig källa.

 
Jag har varit ett big fan av steviadroppar sedan länge tillbaka. Jag hade därimot aldrig provat Nutri-nick's droppar innan, men fick genom ett samarbete ett par droppar hemskickade till mig. Deras droppar finns att få tag i för en billig peng i Sverige, bland annat hos bodystore.com, vilket ger ett feting plus! Det är ju både smidigt att få hem och man behöver inte oroa sig över krångel från utlandet. 
 
 
Men till smakerna. Jordgubbssmaken är nom-nom-nom! Riktigt goda och sommarfräscha. Vaniljsmaken likaså - till en början blev jag besviken, då jag jämförde med de jag är van vid. men efter lite användande och vana måste jag säga att dessa är minst lika bra. Men karamellsmaken! Här snackar vi! Dessa droppar är som sända från heaven och några jag utan tvekan kommer att fortsätta klicka hem, flaska efter flaska. Ett riktigt dundertips från mig!
 
 
Psst! Denna vecka bjuder bodystore.com på fri frakt. Så vill du prova något för en liten peng så passa på! 
 

 
Tack än en gång Nutri-nick!



En stor skopa kiwiglass - ja, tack!



 
Glasstiderna är glassigare än vad det var under de egentliga bästaste sommarmånaderna. Augusti var våran sommar-sverige i år! Jag äter glas var och varannan dag, eller var och varenda minut känns det som. Nyttig som nyttig, näringsrik som närinsfattig, supergod som supergod. En får ju passa på lixom!


 
Denna är all natural, almost raw och rik på C-vitamin. Den är dessutom svalkande och himla fräsch. Glassig med andra ord. Me love!
 
 

 

Kiwi coconut nice cream

3 stycken ekologiska kiwis
0.5 dl kokosmjölk extra creamy
1 msk kokosolja extra virgin
ev. någon form utav sötning
 
1. Dela kiwin och frys in den. Jag använder mig utav hela kiwin inklusive skal. Där har ni näring! Se dock till att kiwisarna är ekologiska för att undvika onödiga gifter 2. Släng ner den frusna kiwin i en bunke 3. Mixa tillsammans med övriga ingredienser 4. Toppa med kokosflingor och kokoschips 5. Njut!



Raw blueberry cheesecake

 
Fika. Ett utav jordklotets härligaste påhitt. Rawfood fika? Nog jordklotets härligaste påhitt. För tänk att få bjuda över en kär kompis, bjuda på något porrigt smarrigt, snacka skit och samtidigt låta kroppen matas med fina ting. Allt från naturen och med dunderbra näringsvärden. Det är härligt. 
 
 
Medans jag rider har mamma plockat blåbär i skogen runt om på sistone, vilket har resulterat i en hel drös med blåbär. Jag var ju bara tvungen att baka något lyxigt på dem! Så ramlade jag över denna goding och var så himla tvungen att prova. Fifflade om lite i receptet och lade till en extra blåbärstopping. Sen behöver vi ju inte nämna att min stavmixer sa poff och att jag kom försent till min körlektion p.g.a denna. Eller p.g.a den tidsoptimist och hoppsan-hejsan-person jag är? Men det kvittar, för resultatet var det värt! Och det gjorde ju faktiskt att jag införskaffade mig en ganskasåmycket starkare stavmixer denna gång. Och det ville jag ju ändå ha! Så vi tackar även kakan för det. 
 
 
Bjöd över min bestie Frida för balkonghäng i kvällsolen med varsin bit utav denna goding. Och jag måste bara säga att denna kaka är himla fin. Söt, fräsch och blåbärig. Perfekt året runt med andra ord! För att inte nämna schysst mot både kropp, knopp och levande varelser där ute. Kan ju inte bli så mycket schysstare! Det tycker iallafall inte jag. 
 
 

  

Rå blåbärscheesecake

orginalrecept: vegoteket
 

Botten

3 dl mandlar
8 st färska dadlar
0.5 tsk örtsalt
lite kanel
 

Cheese'en

6 dl cashewnötter
1.5 dl extra virgin kokosolja 
1 dl raw agavesirap
2 dl blåbär
1 citron
1 krm vaniljpulver
1 krm örtsalt
 

Gelélagret

2 dl blåbär
0.5 dl raw agavesirap
1 tsk kokosolja extra virgin
pyttelite limesaft
2.5 msk chiafrön
 
 
1. Lägg cashewnötter i blöt kvällen innan eller åtminstone 4 timmar före det är dags att göra kakan 2. Börja med att mixa mandlar och pekannötter tillsammans med dadlarna 3. Smaka av med salt tills du tycker det känns lagom. En halv tesked kan vara lagom 4. Tryck ut röran till en platt botten i en kakform med löstagbar kant 5. Ställ in i kylen medan du fortsätter med fyllningen
5. Häll av vattnet från cashewnötterna som har legat i blöt. Skölj av, låt de rinna av och häll sedan i mixern tillsammans med resterande ingredienser, förutom blåbären 6. Mixa en bra stund, lite beroende på hur bra mixer du har, tills du har en slät och fin smet. Det ska helst inte kännas grynigt 7. Häll halva smeten över bottnen 8. Tillsätt blåbären tillsammans med resterande smet i mixern och mixa en stund till 9. Smaka av och se ifall du tycker att den behöver vara sötare 9. Häll i blåbärssmeten i kakformen och smeta till med en slickepott 10. Ställ in i frysen
11. Tina blåbären som ska vara i översta lagret, om du ej använder färska 12. Mixa ihop alla ingredienser utom chiafröna 3. Blanda i chiafrön 4. Låt svälla till sig lite i kylen innan du även häller de som topping öve kakan 5. Låt kakan stelna till sig i frysen minst fyra timmar
 
Obs! Ta fram kakan en timme innan servering. Jag tycker det blir himla fint att ställa en uppskärd bit i kylskåpet på jobbet, där håller den sig lagom härlig till den ska ätas. :]



Eat the rainbow

 
Vem sa att sallad var tråkigt? Äckligt? Omättande? Och näringsfattigt? Pfft. En sallad kan vara så himla härlig. Det är lätt att variera och det finns en sallad för alla. Jag kan lova att en rätt ihopslängd sallad är så mycket mer mättande (åtminstone i längden), godare och framförallt näringsrikare än den dära burgaren på MacaDonken. Jag försöker inte totalförbjuda den, därimot slå död på idiotiska myter om sallad. För nej, sallad är inte synonym med tråkig isbergsallad som fått bruna kanter, en gurkskiva och någon tomathalva - sallad kan vara så mycket mer än så. Ja, för titta här bara!
 
 
Såhär sommartider är suget efter varm mat långt borta för mig. Bortsett från grillat sena sommarkvällar då. Liksom hallåå, varm mat när man själv redan kokar över typ? Istället vill jag fylla mina matlådor med härliga, kalla ingredienser i regnbågens alla färger. Näringsrika ting som är schyssta för magen, håller energin på topp och smakar sådär som sent from heaven. Och nästan bäst av allt: inte kräver en mikro i närheten för att kunna avnjutas. Som på stranden eller i den där parken på pickniken. Det är salladens tid med andra ord!
 
 
 

Vegetarisk sommarsallad

ruccola, bladspenat, gurka
sockerärtor, alfalfagroddar
mango, jordgubbar
vit quinoa som fått svalna
gröna linser som fått svalna
ägg, avokado
grön pesto*
 
 
 
Här har ni en utav mina salladsfavoriter. Hundra procent veg. Håll utkik inom några dagar så tänker jag även dela med mig utav två andra salladsfavoriter!
 

 
* Jag köpter Urtekram's pesto, om jag ej gör egen. Den är ekologsk och gjord på rena ingredienser



Ljusblåa dagar seglar förbi


, dit man alltid åkte som barn och byggde sandslott, hade mormor i rullstol jämter sig och tog en fika på världens mysigaste fik

 

, att en så sällan tänker på att något så enkelt som vattenmelon kan vara bland det godaste som finns. för ja, det är det!

, sandstrand i mitt hjärta
 
, fast klippor är ju inte så dumt det heller

, uppfräschande kokosvatten från Renée Voltaire som Bodystore var gulliga och skickade till mig. ni hittar det här. jag älskar!


, egna iskaffen har varit mitt beroende denna sommar
 
 

Ljusblåa dagar seglar förbi

Ett gäng iphonepics från de senaste veckornas härliga dagar. Vi har lyckats ta oss ut flera gånger, till olika ställen i denna underbara lilla stad och bara njutit av livet. För ja, sol är då himla härligt. Under sommaren har jag haft den jäkla osisen att himlen valt att öppna sig de dagarna jag varit ledig. Åtminstone så har det varit veckans sämsta dagar. Ett tag kände jag bara att 'vadtusan vill han där uppe mig'. Men nu verkar det ha vänt! Tack gode. Jag hade nog inte gjort något hemskt endån, haha. För det var himla välbehövligt och välförtjänt - tycker jag iallafall, hehe - för att man ska klara av den kommande vintern. D-vitaminen har kommit i balans om man säger så!
 
Har ni fått njuta av solen någe? ❤



Give me sunshine and i'll waste my time



 

Outfit

Levi's 501 shorts // tubtopp - H&M // brillor - Topshop
// walkingskor, modell Slimtone - Reebok // tatuering - Salong Betong
// Roséarmband med berlocker - Thomas Sabo




Palmer, härlig vit sand mellan tårna och shortsväder från morgon till kväll. Ta mig tillbaka till Mallorca, Alcudia. My favorite place to be. Svårslaget ställe! Fast å andra sidan: Vår sommar kom nu i augusti och det ska jag njuta till fullo av! För nu har vi fasiken sommar-Sverige på riktigt. Och det är jäkligt njutbart det med. 

one of my favorite summer outfits / Alcudia, Mallorca 2014
 

 

Saturday, August 22 10:02

Ledig lördag här och jag mår kalas. Startade morgonen med en superfin powerwalk längst vattnet. Helt underbart fint. Ett städryck tog fart och straxt var hela lägenheten städad och fräsch. Nu ligger frullen i magen och det är snart dags att dra iväg för att unna oss några soltimmar på klipporna. Innan det till kvällen är dags för födelsedagskalas och kräftskiva i ett! Mmmh, what a perfect saturday. 
 
Hur mår ni, vänner? ❤



Simple as that - egen majonäs



Att göra sitt eget skafferi känns alltid himla lyxigt. Det är inte bara fräschare, oftast hälsosammare och ofta billigare - det är även oftast godare. Och att göra sin egen majo är himla enkelt. Verkligen himla himla enkelt - om man bara tar det försiktigt vill säga. 



Majonäs är enligt mig ett måste i kylskåpet. Det är en himla fin ingrediens i kalla såser men även fin som den är på kokta ägghalvor. Mina favoritrecept med majonäs är kräftsåsen, saffransaioli och chiliaioli. Min majonäs gör jag på extra virin-oljor, dvs kallpressade oljor, dels för att de är näringsrikare och dels för att jag älskar smak - men föredrar du en mildare majonäs kan du köra på såkallade "vanliga" raffinerade oljor. 

 
 

Egen majonäs

2 äggulor
1 tsk kokosvinäger
- alt. vitvinsvinäger
1 tsk diljonsenap
lite pressad citron
2 dl extra virgin rapsolja
1 dl extra virgin olivolja
örtsalt, peppar
 
1. Vispa ihop äggulor med kokosvinäger, diljonsenap och lite pressad citron 2. Vispa ner olja litegranna i taget - väldigt försiktigt annars skär sig såsen och du får börja om igen 3. Smaksätt med örtsalt och peppar
 
 

 
Vad gillar ni att göra med majonäs? ❤



Dubbeldejt i kvällssolen

 
.. med två fina okända, fast ändå inte. Den där tjejan har jag haft kontakt med i bloggvärlden sedan år tillbaka. Liknande bakgrund, liknande smak på saker och ting och en himla härlig människa gör att man fastnar någorlunda. När hon hade vägarna förbi min hemstad var vi ju bara tvugna att slå till med en dejt. En dubbeldejt!
 
iphonepics
 
Dock ville ju inte någon utav mina favoritrestauranger vara öppna där på söndagskvällen när jag slutat jobbet. Men vi hamnade trevligt till ändå! En räksallad senare hamnade vi uppe i våran lägenhet med varsin kopp kaffe, hemgjord raw choklad, lite roliga youtubeklipp och massa skitsnack. Kvällen vart perfect och de där prickarna var himla goa må jag säga! En repris skulle inte skada.



Sun is shining, I’m positive



En helt jäkla underbar smoothie med smak av Piña Colada toppad med kokoskesokvarg, jordgubbar och kokos. Och så en skiva morot- och majsbröd recept toppat med keso och morotter. 

 
- inlägget är favorit i repris. orginalinlägg och recept hittar ni här
 

 

Friday, August 14 10:31

Vet ni vänner? Jag har körkort! Så.jäkla.dunderhärligt. Så sedan igår kör jag utan övningskör-skylt. Nu kan jag koppla av på mina lediga dagar utan att ha dåligt samvete för att jag inte sitter med 1 timmars långa test på datorn eller är ute och övningskör. Himla härligt! Så det är vad jag tänker göra idag.
Kickade morgonen med en molnfri, lång powerwalk längst vattnet. Lyxade vidare med banan-våffelfrulle och nu ska jag försöka få tag på Apple Support igen och se om vi kan få ordning på den här lilla computern. Sen sticker jag vidare ut och solar med mina tjejer innan Smultronstället i Söderköping väntar till kvällen! Mmmh. Idag kan man bara inte klaga!
 
Hur mår ni vänner? ❤



Morning is an important time of day, because how you spend your morning can often tell you what kind of day you are going to have



En härligt fräsch Raspberry mint smoothie toppad med egensötad apelsinkvarg, fräska jordgubbar, pumpakärnor, kokosflingor och några blad färsk mynta. Till det en skiva utav typvärldensgodaste morot- & majsbröd toppat med chokladigt pålägg gjort på kidneybönor, jordgubbar och kokosflingor. Och så ett grönt te till det!




Alltså mynta. Jag har totalförälskat mig i det på senaste. Vem gillar inte mojito osv lixom?! Eller örter överhuvudtaget. Så himla fräscht och härligt! Me love. Och justja! Recept på bröder hittar ni här & recept på det härliga chokladkletet här. Dom vill ni ju inte missa.
 
 
 

Raspberry mint smoothie

 
2 dl frusna hallon
1 dl frusen mango
0.5 stor mogen banan
0.5 eko-päron
någon kvist färsk mynta
0.5 dl kvarg/silkestofu eller 0.5 mogen avokado
ev. lite lime
 
1. Tina hallonen något 2. Släng ner alla ingredienserna i en mixer 3. Mixa till en härlig smarrig smoothie
 

Egensötad vaniljkvarg

kvarg
steviadroppar vanilj*
äkta vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kvarg med någon knivsudd/kryddmått vaniljpulver och ett gäng steviadroppar. Det kan vara svårt att få till det 'perfekta' för den ovane - då det är otroligt lätt att överdosera. Men lär man sig bara de ungefärliga mängderna så får man smaka på perfektion i vaniljsötning - iallafall om man frågar mig. 
 
 

  
* Steviadroppar vanilj: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här



Spirulina for health



Pizza och sladdermat en dag efter alkohol? Hell to the no. Jag vet inte hur ni funkar, men min kropp ber iallafall om uppfräschning. Och det tycker även jag är klokt! Gullig flickvän som jag är matar jag även min pojkvän med fräscha, rensande och näringsrika ting. But first? Det dagliga citronvattnet med ingefära, gurkmeja och cayennepeppar. Obligatoriskt. Och helt jäkla underbart som pre-breakfast varje dag. 

 

"Grön" blåbärsmoothie

2 pers
 
4 dl frusna blåbär
2 dl frusen mango
2 stora mogna bananer
1 mogen avokado
1 dl apelsinjuice av bra kvalitét*
2 msk acaipulver*
2 tsk Green mix*
2 krm camu camu*
bladspenat
 
1. Tina det frusna litegranna 2. Släng ner alla ingredienser i en mixer 3. Mixa till en härlig, krämig smoothie & njut!
 

 
* Apelsinjuice: Jag pressar antingen egna apelsiner eller köper juice i märket Brämhults
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här



Löga beach party 2015


, en laxsallad med bl.a vattenmelon, valnötterägg, mango och mangosås. och så rosé i eko-format till det!


, bar mage och hög på livet

, helt fullspäckat med folk. några minuter senare stod jag längre fram där och hoppade till Vigiland med båda händerna i min pojkväns händer
 

 

Löga beach party 2015

Ni minns kvällen jag skrev om här? En av sommarens grymmaste kvällar. Kände att det var dags att slänga upp lite bilder därifrån. Förr kallade vi Visfestivalen för Västerviks höjdpukt. Nu vetetusan om faktiskt inte detta evangemang tagit över. Tredje året i rad det hålls och det blir bara bättre och bättre. Så jäkla grymt! Jag vill nästan ha juli 2016 här nu. 
 
Har ni haft någon härlig partykväll i sommar? ❤



How to be happy rule 0137: Wake up with a smile in your face



Bananpannkisar, egensötad vaniljkvaarg, jordnötsås smaksatt med kanel, torkade mullbär, chiafrön och frusna hallon. Och så kaffe till det!

 
- detta är ett favoritinlägg i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här
 
 

 
 

Thursday, August 6 08:22

Jag skrev "june 6" först. Vadtusan, det blev ju nyss sommar lixom [; Och visst är det förjäkla härligt! Om man bortser från att min dator pajade igår, så var det en riktig kalasdag. Ledighet i sin bästa form. Körlektion, 6 km intervaller i springskorna, besök av Jonas familj, en liten sväng till stranden och en barbackatur i kvällssolen på pållefjanten. Med det är jag redo inför fyra långpass på jobbet i rad!
 
Ha en fantastisk dag vänner, och njut av vädret om ni kan! ❤



August.

iphonepic.


Igårkväll var en otroligt bra dag. En sådandär bra dag som bara flyter på (or not förresten haha, min cykel fick punka. men det hade jag ju nästan glömt bort så att) och känns sådär perfekt ni vet. Underbart! 
Vaknade straxt efter 06 och stack ganska så snart till stallet. Fick en härlig ridtur på pållefjanten i det fina vädret. Därefter väntade några få timmars jobb och efter det var jag på gymmet med bästa Emma för ett ryggpass med tillhörande skitsnack (haha, ja.. två pratglada tjejer som tror de är ensamna på gymmet. så funkar jag och min babe! men vadtusan, livet ska vara skoj). Som grädde på moset hade vi bjudit över mina päron, lillsyrran och farmor och farfar för en grillkväll på våran bakgård! 

Sen har det tråkigaste hänt. Min macbook har halvt gett upp livet.. och jag tror halvt jag dog med den. Så i några timmar utav min lediga dag har jag spenderat i telefon med Mac-killar. Det verkar kunna lösa sig framöver utan någon skada skett och jag kan absolut rekommendera Appels kundtjänst (eller vad man ska säga) över telefon. Det må kosta lite men de går verkligen in fört. Men de kommande dagarna kommer jag ha svårt med dator..

Ha det finast vänner! <3



En dagstripp till Sthlm med la familia


, hur man väljer restaurang när man lever med helt olika smaklökar? Kungshallen! där finns ju något för alla. syster min gillar snabbmat och kött, medan jag gillar fräscht, näringsrikt och mat från havet/veggo


, en härlig tallrik på Kalori fick det bli för mig! en tallrik fylld med en sallad på bl.a morötter, kål, broccoli, räkor, ägg, avokado, vattenmelon och örtsås. underbara smaker! och så ett knäckebröd med hummus, någon olivröra och torkad chili vid sidan av till det. #matheaven
 

, jag vet inte om stället är nytt eller om jag aldrig förr lagt märke till det. men i mittgången av Gallerian fann jag Tea Story. som den te-älskare jag är och törstig som jag var, var jag självklart tvungen att prova på!

, efter att ha luktat på The body shop's nya smak Virgin Mojito och kärat ner mig, så föll valet enkelt på 'Grönt te med kiwi, gröna äpplen, lime och mynta'. Superfräsh och härlig!
 
 

Sunday, August 2 - Dagstripp till huvudstaden

En ledig söndag och bilen styrde tidigt mot Estocolmo. På kvällens shema stod provridning av en riktigtjäklabamsestor pållefjant. Men först valde vi att unna oss en runda på stan med lite shopping och god mat. Syrran och jag hängde ihop och vi lyckades få till några jäkligt fina timmar på stan. Älskar hur vi två har blivit så mycket närmare, trots att vi är som från två olika planeter. But still sisters lixom. Mycket skatt och lite för mycket spenderade pengar. Tänk att det kan vara så härligt att bara sticka upp till storstaden en dag sådär!  Inte gjorde det något att man landade hemma i sängen alldeles för sent och kanske inte riktigt fick sova de timmar man egentligen behöver för ett heldagarspass på jobbet. Jag somnade ju jäkligt lycklig. 



Throwback: August 2014 ☼

Och så rullade vi in i augusti, utan att ens knappt fått en sommar att njuta av. Sverige?! Det är lite trist.
Men å andra sidan gäller det inte att grotta ner sig i det. One life to live - och det är bäst att ta vara på tiden på bästa sätt. För nog har vi haft trevliga dagar ändå, trots höstvädret? Men lite sommarfeeling i bildform kan väl knappast skada. Så med dessa bilder från augusti förra året blickar jag tillbaka och håller tummarna för att vi åtminstone kan få några fler dagar i den stilen innan vinterjackan åker fram!
 

, hade brunch med mina favorittjejer @ mina pärons place. mer från den frullen här


, bakade ytterligare en omgång utav en favoritkaka of mine: min egen verision utav den klassiska morotskakan - recept


, provade på att baka eget knäckebröd för första gången ever och blev tokförälskad - recept på detta kokosknäcke hittar ni här


, hade en annan mysfrulle på framsidan med min bästa - mer här

, köpte på mig ytterligare en To die for-bikini. Bara för att jag älskar den modellen - inlägg här 
 

, ett annat gott slänga-ihop-mellis - här


, fick hem en beställning med påfyllning av favoriter från iHerb - hela beställningen här

, drog en vecka till Alcudia, Mallorca med min bästa en vecka - massa mer här

, bakade lite bollar som vanligt. denna gång en somrigare varitant med kokos och gojibär, yum! - recept
 
, hade kräftskiva jag och mina girls - mer här
 

, från en mysig kvällspromenad med mamma och vovven

, taconight! med hemgjort wrap-bröd, vegetarisk färsoch guacamole


, en annan mysig filmkväll och sleepover med bästa fridis

 

, hur man myser ner sig på bästa sätt: en härlig och krämig hallonsmoothie, vaniljkesokvarg, raw banan- och jordnötscheesecake och frusna hallon. perfect dagsavslut och avkoppling

, tydligt att min ponnyfjant är min ponnyfjant på sommaren. blondie och pickigkorv av sommarfräknar!
 



josefineandersson | från anorektiker till hälsofreak -

Raw vegan cashew cream

Mjölkprodukter i all ära. Men ibland känner man verkligen hur man överkonsumerar dem - enormt. Jag kommer nog aldrig välja att utesluta mjölkprodukter helt, men jag förstår folk som säger att de mår bättre av att minska på dem. För det är precis vad jag har gjort! Jag toppar gärna min frukost med kvarg, mina måltider med keso och har mjölk i kaffet och te't. Jag tar gärna en klick grädde till kakan och tackar heller inte nej till pappas gräddiga såser. Men jag använder mig minst lika gärna utav havremjölk, mandelmjölk och kokosgrädde, fixar smoothien krämig med hjälp av avokado och blandar cashewgrädde i kalla såser. Det är fantstiska allternativ till andra fantastiska allternativ. I like them both. 
 
 
Sen finns det ju himla fina fördelar med icke-kossa-producerade ting. Näringsämnena, energin och framförallt att inget djur behövt lida minsta lilla för att vi ska få gott på bordet. Det är en av alla stora anledningar till att jag annars väljer eko så långt det är möjligt. Det kallar jag himla fint!
 
 
Precis som cream fresch, grekisk yoghurt och kvarg så fungerar denna fina skapelse som bas i kalla såser, desserter osv. Jag ger er nu receptet på en riktigt basic cashewgrädde - så som jag gör den. Ska den användas till söta ting så söta den gärna med vaniljpulver och sötning. Ska den användas till mat kan du istället smaksätta den med svartpeppar och salt. Och voilà så har du ett veganskt och raw alternativ till krämiga mjölkprodukter. Himla smidigt ju!
 

 
 

Cashewgrädde

2 dl cashewnötter
1 dl kallt vatten
 

för söta ting

agavesirap/honung
vaniljpulver 

för salta ting

örtsalt/havssalt
svartpeppar
 
 
1. Blötlägg cashewnötterna i sisådär minst fyra timmar 2. Skölj av och släng i en bunke med vatten 3. Beroende på vad du ska använda grädden till så kan du välja att söta eller salta den. Annars spar du den som den är och fixar till det när den är dags att användas. 
 
 
 



I smile because you're my sister, I laugh because you can't do anything about it



Alltså shit, igår fyllde min lillasyster myndig. Lixom 18?! Tydligen var hon så stor nu. Och klart som tusan det skulle firas! Så storasyster bjöd in till kalas för henne i våran apartment tillsammans med mig och hennes bästa kompis. Och så kom några utav mina nära, kära förbi oxå. Och visst blev det kalas-lyckat!

Vi lagade hälsosam pizza recept tillsammans, där var och en fick slänga på sina favoritpålägg. Drack drinkar och alkohol i annan valfri form. Snacksade på schysst gotte, spelade festspel och dansade fult till goa låtar. Det var himla kul må jag säga!
 


Schysst snacks skare va! Mitt favoritgodis: mullbär i mörk choklad som finns att köpa på Life här, fairtraid ljus choklad med mandel från märket Green Dream som även det finns på Life eller att köpa online här & Smiling's schyssta cashewnötter med havssalt som finns att köpa på bl.a Willys. Mmmh, underbart. 



Lixom hur snygg syrra har man inte?! Det är sjukligt. Och hur härliga ballonger fick hon inte? Eller tjaa, min pojkväns lungor kanske inte tyckte de var riktigt så härliga, haha. Köpta hos partykungen.se här för en hundralapp. 

 
Tack ännu en gång för bästaste kvällen Jaqueline, Emma, Emma och Frida ❤



Helan går, sjung hopp farellallan lallan lej

 

Kräftskiva och födelsedagspartaj

Förra helgen, eller egentligen helgen före det, fyllde Linnsan tjugoett - och klart som tusan det skulle firas! Och när vi ändå hade snackat om att dra ihop en kräftskiva.. så varför inte slå två flugor i en smäll?! Det blev kräftskiva och födelsedagspartaj i ett. Vi fick fint väder, goda kräftor, drack vin, spelade beer pong och hade det allmänt kul. Om jag sov gott på det? Jotack, det gjorde jag. 
Och denna lördag blir inte mindre festlig den.. För vem fyller inte myndig om inte min lillasyster! En stor dag att fira. Och ett litet kalas, det har jag styrt upp! Men först: lördagsjobb!
 
Ha en kalasfin lördag vänner ❤



#KvargLovesStevia

För tjaa, vad vore kvarg utan steviadroppar? Det är då fasiken frågan. Men längre än så behöver vi inte fundera, för steviadroppar does exist! Och det tackar vi gudarna för. Är sådär riktigt jäkla dundersmidigt och blir sådär riktigt jäkla dundergott. Dessutom kommer sötningen från en naturlig källa.

 
Jag har varit ett big fan av steviadroppar sedan länge tillbaka. Jag hade därimot aldrig provat Nutri-nick's droppar innan, men fick genom ett samarbete ett par droppar hemskickade till mig. Deras droppar finns att få tag i för en billig peng i Sverige, bland annat hos bodystore.com, vilket ger ett feting plus! Det är ju både smidigt att få hem och man behöver inte oroa sig över krångel från utlandet. 
 
 
Men till smakerna. Jordgubbssmaken är nom-nom-nom! Riktigt goda och sommarfräscha. Vaniljsmaken likaså - till en början blev jag besviken, då jag jämförde med de jag är van vid. men efter lite användande och vana måste jag säga att dessa är minst lika bra. Men karamellsmaken! Här snackar vi! Dessa droppar är som sända från heaven och några jag utan tvekan kommer att fortsätta klicka hem, flaska efter flaska. Ett riktigt dundertips från mig!
 
 
Psst! Denna vecka bjuder bodystore.com på fri frakt. Så vill du prova något för en liten peng så passa på! 
 

 
Tack än en gång Nutri-nick!



En stor skopa kiwiglass - ja, tack!



 
Glasstiderna är glassigare än vad det var under de egentliga bästaste sommarmånaderna. Augusti var våran sommar-sverige i år! Jag äter glas var och varannan dag, eller var och varenda minut känns det som. Nyttig som nyttig, näringsrik som närinsfattig, supergod som supergod. En får ju passa på lixom!


 
Denna är all natural, almost raw och rik på C-vitamin. Den är dessutom svalkande och himla fräsch. Glassig med andra ord. Me love!
 
 

 

Kiwi coconut nice cream

3 stycken ekologiska kiwis
0.5 dl kokosmjölk extra creamy
1 msk kokosolja extra virgin
ev. någon form utav sötning
 
1. Dela kiwin och frys in den. Jag använder mig utav hela kiwin inklusive skal. Där har ni näring! Se dock till att kiwisarna är ekologiska för att undvika onödiga gifter 2. Släng ner den frusna kiwin i en bunke 3. Mixa tillsammans med övriga ingredienser 4. Toppa med kokosflingor och kokoschips 5. Njut!



Raw blueberry cheesecake

 
Fika. Ett utav jordklotets härligaste påhitt. Rawfood fika? Nog jordklotets härligaste påhitt. För tänk att få bjuda över en kär kompis, bjuda på något porrigt smarrigt, snacka skit och samtidigt låta kroppen matas med fina ting. Allt från naturen och med dunderbra näringsvärden. Det är härligt. 
 
 
Medans jag rider har mamma plockat blåbär i skogen runt om på sistone, vilket har resulterat i en hel drös med blåbär. Jag var ju bara tvungen att baka något lyxigt på dem! Så ramlade jag över denna goding och var så himla tvungen att prova. Fifflade om lite i receptet och lade till en extra blåbärstopping. Sen behöver vi ju inte nämna att min stavmixer sa poff och att jag kom försent till min körlektion p.g.a denna. Eller p.g.a den tidsoptimist och hoppsan-hejsan-person jag är? Men det kvittar, för resultatet var det värt! Och det gjorde ju faktiskt att jag införskaffade mig en ganskasåmycket starkare stavmixer denna gång. Och det ville jag ju ändå ha! Så vi tackar även kakan för det. 
 
 
Bjöd över min bestie Frida för balkonghäng i kvällsolen med varsin bit utav denna goding. Och jag måste bara säga att denna kaka är himla fin. Söt, fräsch och blåbärig. Perfekt året runt med andra ord! För att inte nämna schysst mot både kropp, knopp och levande varelser där ute. Kan ju inte bli så mycket schysstare! Det tycker iallafall inte jag. 
 
 

  

Rå blåbärscheesecake

orginalrecept: vegoteket
 

Botten

3 dl mandlar
8 st färska dadlar
0.5 tsk örtsalt
lite kanel
 

Cheese'en

6 dl cashewnötter
1.5 dl extra virgin kokosolja 
1 dl raw agavesirap
2 dl blåbär
1 citron
1 krm vaniljpulver
1 krm örtsalt
 

Gelélagret

2 dl blåbär
0.5 dl raw agavesirap
1 tsk kokosolja extra virgin
pyttelite limesaft
2.5 msk chiafrön
 
 
1. Lägg cashewnötter i blöt kvällen innan eller åtminstone 4 timmar före det är dags att göra kakan 2. Börja med att mixa mandlar och pekannötter tillsammans med dadlarna 3. Smaka av med salt tills du tycker det känns lagom. En halv tesked kan vara lagom 4. Tryck ut röran till en platt botten i en kakform med löstagbar kant 5. Ställ in i kylen medan du fortsätter med fyllningen
5. Häll av vattnet från cashewnötterna som har legat i blöt. Skölj av, låt de rinna av och häll sedan i mixern tillsammans med resterande ingredienser, förutom blåbären 6. Mixa en bra stund, lite beroende på hur bra mixer du har, tills du har en slät och fin smet. Det ska helst inte kännas grynigt 7. Häll halva smeten över bottnen 8. Tillsätt blåbären tillsammans med resterande smet i mixern och mixa en stund till 9. Smaka av och se ifall du tycker att den behöver vara sötare 9. Häll i blåbärssmeten i kakformen och smeta till med en slickepott 10. Ställ in i frysen
11. Tina blåbären som ska vara i översta lagret, om du ej använder färska 12. Mixa ihop alla ingredienser utom chiafröna 3. Blanda i chiafrön 4. Låt svälla till sig lite i kylen innan du även häller de som topping öve kakan 5. Låt kakan stelna till sig i frysen minst fyra timmar
 
Obs! Ta fram kakan en timme innan servering. Jag tycker det blir himla fint att ställa en uppskärd bit i kylskåpet på jobbet, där håller den sig lagom härlig till den ska ätas. :]



Eat the rainbow

 
Vem sa att sallad var tråkigt? Äckligt? Omättande? Och näringsfattigt? Pfft. En sallad kan vara så himla härlig. Det är lätt att variera och det finns en sallad för alla. Jag kan lova att en rätt ihopslängd sallad är så mycket mer mättande (åtminstone i längden), godare och framförallt näringsrikare än den dära burgaren på MacaDonken. Jag försöker inte totalförbjuda den, därimot slå död på idiotiska myter om sallad. För nej, sallad är inte synonym med tråkig isbergsallad som fått bruna kanter, en gurkskiva och någon tomathalva - sallad kan vara så mycket mer än så. Ja, för titta här bara!
 
 
Såhär sommartider är suget efter varm mat långt borta för mig. Bortsett från grillat sena sommarkvällar då. Liksom hallåå, varm mat när man själv redan kokar över typ? Istället vill jag fylla mina matlådor med härliga, kalla ingredienser i regnbågens alla färger. Näringsrika ting som är schyssta för magen, håller energin på topp och smakar sådär som sent from heaven. Och nästan bäst av allt: inte kräver en mikro i närheten för att kunna avnjutas. Som på stranden eller i den där parken på pickniken. Det är salladens tid med andra ord!
 
 
 

Vegetarisk sommarsallad

ruccola, bladspenat, gurka
sockerärtor, alfalfagroddar
mango, jordgubbar
vit quinoa som fått svalna
gröna linser som fått svalna
ägg, avokado
grön pesto*
 
 
 
Här har ni en utav mina salladsfavoriter. Hundra procent veg. Håll utkik inom några dagar så tänker jag även dela med mig utav två andra salladsfavoriter!
 

 
* Jag köpter Urtekram's pesto, om jag ej gör egen. Den är ekologsk och gjord på rena ingredienser



Ljusblåa dagar seglar förbi


, dit man alltid åkte som barn och byggde sandslott, hade mormor i rullstol jämter sig och tog en fika på världens mysigaste fik

 

, att en så sällan tänker på att något så enkelt som vattenmelon kan vara bland det godaste som finns. för ja, det är det!

, sandstrand i mitt hjärta
 
, fast klippor är ju inte så dumt det heller

, uppfräschande kokosvatten från Renée Voltaire som Bodystore var gulliga och skickade till mig. ni hittar det här. jag älskar!


, egna iskaffen har varit mitt beroende denna sommar
 
 

Ljusblåa dagar seglar förbi

Ett gäng iphonepics från de senaste veckornas härliga dagar. Vi har lyckats ta oss ut flera gånger, till olika ställen i denna underbara lilla stad och bara njutit av livet. För ja, sol är då himla härligt. Under sommaren har jag haft den jäkla osisen att himlen valt att öppna sig de dagarna jag varit ledig. Åtminstone så har det varit veckans sämsta dagar. Ett tag kände jag bara att 'vadtusan vill han där uppe mig'. Men nu verkar det ha vänt! Tack gode. Jag hade nog inte gjort något hemskt endån, haha. För det var himla välbehövligt och välförtjänt - tycker jag iallafall, hehe - för att man ska klara av den kommande vintern. D-vitaminen har kommit i balans om man säger så!
 
Har ni fått njuta av solen någe? ❤



Give me sunshine and i'll waste my time



 

Outfit

Levi's 501 shorts // tubtopp - H&M // brillor - Topshop
// walkingskor, modell Slimtone - Reebok // tatuering - Salong Betong
// Roséarmband med berlocker - Thomas Sabo




Palmer, härlig vit sand mellan tårna och shortsväder från morgon till kväll. Ta mig tillbaka till Mallorca, Alcudia. My favorite place to be. Svårslaget ställe! Fast å andra sidan: Vår sommar kom nu i augusti och det ska jag njuta till fullo av! För nu har vi fasiken sommar-Sverige på riktigt. Och det är jäkligt njutbart det med. 

one of my favorite summer outfits / Alcudia, Mallorca 2014
 

 

Saturday, August 22 10:02

Ledig lördag här och jag mår kalas. Startade morgonen med en superfin powerwalk längst vattnet. Helt underbart fint. Ett städryck tog fart och straxt var hela lägenheten städad och fräsch. Nu ligger frullen i magen och det är snart dags att dra iväg för att unna oss några soltimmar på klipporna. Innan det till kvällen är dags för födelsedagskalas och kräftskiva i ett! Mmmh, what a perfect saturday. 
 
Hur mår ni, vänner? ❤



Simple as that - egen majonäs



Att göra sitt eget skafferi känns alltid himla lyxigt. Det är inte bara fräschare, oftast hälsosammare och ofta billigare - det är även oftast godare. Och att göra sin egen majo är himla enkelt. Verkligen himla himla enkelt - om man bara tar det försiktigt vill säga. 



Majonäs är enligt mig ett måste i kylskåpet. Det är en himla fin ingrediens i kalla såser men även fin som den är på kokta ägghalvor. Mina favoritrecept med majonäs är kräftsåsen, saffransaioli och chiliaioli. Min majonäs gör jag på extra virin-oljor, dvs kallpressade oljor, dels för att de är näringsrikare och dels för att jag älskar smak - men föredrar du en mildare majonäs kan du köra på såkallade "vanliga" raffinerade oljor. 

 
 

Egen majonäs

2 äggulor
1 tsk kokosvinäger
- alt. vitvinsvinäger
1 tsk diljonsenap
lite pressad citron
2 dl extra virgin rapsolja
1 dl extra virgin olivolja
örtsalt, peppar
 
1. Vispa ihop äggulor med kokosvinäger, diljonsenap och lite pressad citron 2. Vispa ner olja litegranna i taget - väldigt försiktigt annars skär sig såsen och du får börja om igen 3. Smaksätt med örtsalt och peppar
 
 

 
Vad gillar ni att göra med majonäs? ❤



Dubbeldejt i kvällssolen

 
.. med två fina okända, fast ändå inte. Den där tjejan har jag haft kontakt med i bloggvärlden sedan år tillbaka. Liknande bakgrund, liknande smak på saker och ting och en himla härlig människa gör att man fastnar någorlunda. När hon hade vägarna förbi min hemstad var vi ju bara tvugna att slå till med en dejt. En dubbeldejt!
 
iphonepics
 
Dock ville ju inte någon utav mina favoritrestauranger vara öppna där på söndagskvällen när jag slutat jobbet. Men vi hamnade trevligt till ändå! En räksallad senare hamnade vi uppe i våran lägenhet med varsin kopp kaffe, hemgjord raw choklad, lite roliga youtubeklipp och massa skitsnack. Kvällen vart perfect och de där prickarna var himla goa må jag säga! En repris skulle inte skada.



Sun is shining, I’m positive



En helt jäkla underbar smoothie med smak av Piña Colada toppad med kokoskesokvarg, jordgubbar och kokos. Och så en skiva morot- och majsbröd recept toppat med keso och morotter. 

 
- inlägget är favorit i repris. orginalinlägg och recept hittar ni här
 

 

Friday, August 14 10:31

Vet ni vänner? Jag har körkort! Så.jäkla.dunderhärligt. Så sedan igår kör jag utan övningskör-skylt. Nu kan jag koppla av på mina lediga dagar utan att ha dåligt samvete för att jag inte sitter med 1 timmars långa test på datorn eller är ute och övningskör. Himla härligt! Så det är vad jag tänker göra idag.
Kickade morgonen med en molnfri, lång powerwalk längst vattnet. Lyxade vidare med banan-våffelfrulle och nu ska jag försöka få tag på Apple Support igen och se om vi kan få ordning på den här lilla computern. Sen sticker jag vidare ut och solar med mina tjejer innan Smultronstället i Söderköping väntar till kvällen! Mmmh. Idag kan man bara inte klaga!
 
Hur mår ni vänner? ❤



Morning is an important time of day, because how you spend your morning can often tell you what kind of day you are going to have



En härligt fräsch Raspberry mint smoothie toppad med egensötad apelsinkvarg, fräska jordgubbar, pumpakärnor, kokosflingor och några blad färsk mynta. Till det en skiva utav typvärldensgodaste morot- & majsbröd toppat med chokladigt pålägg gjort på kidneybönor, jordgubbar och kokosflingor. Och så ett grönt te till det!




Alltså mynta. Jag har totalförälskat mig i det på senaste. Vem gillar inte mojito osv lixom?! Eller örter överhuvudtaget. Så himla fräscht och härligt! Me love. Och justja! Recept på bröder hittar ni här & recept på det härliga chokladkletet här. Dom vill ni ju inte missa.
 
 
 

Raspberry mint smoothie

 
2 dl frusna hallon
1 dl frusen mango
0.5 stor mogen banan
0.5 eko-päron
någon kvist färsk mynta
0.5 dl kvarg/silkestofu eller 0.5 mogen avokado
ev. lite lime
 
1. Tina hallonen något 2. Släng ner alla ingredienserna i en mixer 3. Mixa till en härlig smarrig smoothie
 

Egensötad vaniljkvarg

kvarg
steviadroppar vanilj*
äkta vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kvarg med någon knivsudd/kryddmått vaniljpulver och ett gäng steviadroppar. Det kan vara svårt att få till det 'perfekta' för den ovane - då det är otroligt lätt att överdosera. Men lär man sig bara de ungefärliga mängderna så får man smaka på perfektion i vaniljsötning - iallafall om man frågar mig. 
 
 

  
* Steviadroppar vanilj: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här



Spirulina for health



Pizza och sladdermat en dag efter alkohol? Hell to the no. Jag vet inte hur ni funkar, men min kropp ber iallafall om uppfräschning. Och det tycker även jag är klokt! Gullig flickvän som jag är matar jag även min pojkvän med fräscha, rensande och näringsrika ting. But first? Det dagliga citronvattnet med ingefära, gurkmeja och cayennepeppar. Obligatoriskt. Och helt jäkla underbart som pre-breakfast varje dag. 

 

"Grön" blåbärsmoothie

2 pers
 
4 dl frusna blåbär
2 dl frusen mango
2 stora mogna bananer
1 mogen avokado
1 dl apelsinjuice av bra kvalitét*
2 msk acaipulver*
2 tsk Green mix*
2 krm camu camu*
bladspenat
 
1. Tina det frusna litegranna 2. Släng ner alla ingredienser i en mixer 3. Mixa till en härlig, krämig smoothie & njut!
 

 
* Apelsinjuice: Jag pressar antingen egna apelsiner eller köper juice i märket Brämhults
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här



Löga beach party 2015


, en laxsallad med bl.a vattenmelon, valnötterägg, mango och mangosås. och så rosé i eko-format till det!


, bar mage och hög på livet

, helt fullspäckat med folk. några minuter senare stod jag längre fram där och hoppade till Vigiland med båda händerna i min pojkväns händer
 

 

Löga beach party 2015

Ni minns kvällen jag skrev om här? En av sommarens grymmaste kvällar. Kände att det var dags att slänga upp lite bilder därifrån. Förr kallade vi Visfestivalen för Västerviks höjdpukt. Nu vetetusan om faktiskt inte detta evangemang tagit över. Tredje året i rad det hålls och det blir bara bättre och bättre. Så jäkla grymt! Jag vill nästan ha juli 2016 här nu. 
 
Har ni haft någon härlig partykväll i sommar? ❤



How to be happy rule 0137: Wake up with a smile in your face



Bananpannkisar, egensötad vaniljkvaarg, jordnötsås smaksatt med kanel, torkade mullbär, chiafrön och frusna hallon. Och så kaffe till det!

 
- detta är ett favoritinlägg i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här
 
 

 
 

Thursday, August 6 08:22

Jag skrev "june 6" först. Vadtusan, det blev ju nyss sommar lixom [; Och visst är det förjäkla härligt! Om man bortser från att min dator pajade igår, så var det en riktig kalasdag. Ledighet i sin bästa form. Körlektion, 6 km intervaller i springskorna, besök av Jonas familj, en liten sväng till stranden och en barbackatur i kvällssolen på pållefjanten. Med det är jag redo inför fyra långpass på jobbet i rad!
 
Ha en fantastisk dag vänner, och njut av vädret om ni kan! ❤



August.

iphonepic.


Igårkväll var en otroligt bra dag. En sådandär bra dag som bara flyter på (or not förresten haha, min cykel fick punka. men det hade jag ju nästan glömt bort så att) och känns sådär perfekt ni vet. Underbart! 
Vaknade straxt efter 06 och stack ganska så snart till stallet. Fick en härlig ridtur på pållefjanten i det fina vädret. Därefter väntade några få timmars jobb och efter det var jag på gymmet med bästa Emma för ett ryggpass med tillhörande skitsnack (haha, ja.. två pratglada tjejer som tror de är ensamna på gymmet. så funkar jag och min babe! men vadtusan, livet ska vara skoj). Som grädde på moset hade vi bjudit över mina päron, lillsyrran och farmor och farfar för en grillkväll på våran bakgård! 

Sen har det tråkigaste hänt. Min macbook har halvt gett upp livet.. och jag tror halvt jag dog med den. Så i några timmar utav min lediga dag har jag spenderat i telefon med Mac-killar. Det verkar kunna lösa sig framöver utan någon skada skett och jag kan absolut rekommendera Appels kundtjänst (eller vad man ska säga) över telefon. Det må kosta lite men de går verkligen in fört. Men de kommande dagarna kommer jag ha svårt med dator..

Ha det finast vänner! <3



En dagstripp till Sthlm med la familia


, hur man väljer restaurang när man lever med helt olika smaklökar? Kungshallen! där finns ju något för alla. syster min gillar snabbmat och kött, medan jag gillar fräscht, näringsrikt och mat från havet/veggo


, en härlig tallrik på Kalori fick det bli för mig! en tallrik fylld med en sallad på bl.a morötter, kål, broccoli, räkor, ägg, avokado, vattenmelon och örtsås. underbara smaker! och så ett knäckebröd med hummus, någon olivröra och torkad chili vid sidan av till det. #matheaven
 

, jag vet inte om stället är nytt eller om jag aldrig förr lagt märke till det. men i mittgången av Gallerian fann jag Tea Story. som den te-älskare jag är och törstig som jag var, var jag självklart tvungen att prova på!

, efter att ha luktat på The body shop's nya smak Virgin Mojito och kärat ner mig, så föll valet enkelt på 'Grönt te med kiwi, gröna äpplen, lime och mynta'. Superfräsh och härlig!
 
 

Sunday, August 2 - Dagstripp till huvudstaden

En ledig söndag och bilen styrde tidigt mot Estocolmo. På kvällens shema stod provridning av en riktigtjäklabamsestor pållefjant. Men först valde vi att unna oss en runda på stan med lite shopping och god mat. Syrran och jag hängde ihop och vi lyckades få till några jäkligt fina timmar på stan. Älskar hur vi två har blivit så mycket närmare, trots att vi är som från två olika planeter. But still sisters lixom. Mycket skatt och lite för mycket spenderade pengar. Tänk att det kan vara så härligt att bara sticka upp till storstaden en dag sådär!  Inte gjorde det något att man landade hemma i sängen alldeles för sent och kanske inte riktigt fick sova de timmar man egentligen behöver för ett heldagarspass på jobbet. Jag somnade ju jäkligt lycklig. 



Throwback: August 2014 ☼

Och så rullade vi in i augusti, utan att ens knappt fått en sommar att njuta av. Sverige?! Det är lite trist.
Men å andra sidan gäller det inte att grotta ner sig i det. One life to live - och det är bäst att ta vara på tiden på bästa sätt. För nog har vi haft trevliga dagar ändå, trots höstvädret? Men lite sommarfeeling i bildform kan väl knappast skada. Så med dessa bilder från augusti förra året blickar jag tillbaka och håller tummarna för att vi åtminstone kan få några fler dagar i den stilen innan vinterjackan åker fram!
 

, hade brunch med mina favorittjejer @ mina pärons place. mer från den frullen här


, bakade ytterligare en omgång utav en favoritkaka of mine: min egen verision utav den klassiska morotskakan - recept


, provade på att baka eget knäckebröd för första gången ever och blev tokförälskad - recept på detta kokosknäcke hittar ni här


, hade en annan mysfrulle på framsidan med min bästa - mer här

, köpte på mig ytterligare en To die for-bikini. Bara för att jag älskar den modellen - inlägg här 
 

, ett annat gott slänga-ihop-mellis - här


, fick hem en beställning med påfyllning av favoriter från iHerb - hela beställningen här

, drog en vecka till Alcudia, Mallorca med min bästa en vecka - massa mer här

, bakade lite bollar som vanligt. denna gång en somrigare varitant med kokos och gojibär, yum! - recept
 
, hade kräftskiva jag och mina girls - mer här
 

, från en mysig kvällspromenad med mamma och vovven

, taconight! med hemgjort wrap-bröd, vegetarisk färsoch guacamole


, en annan mysig filmkväll och sleepover med bästa fridis

 

, hur man myser ner sig på bästa sätt: en härlig och krämig hallonsmoothie, vaniljkesokvarg, raw banan- och jordnötscheesecake och frusna hallon. perfect dagsavslut och avkoppling

, tydligt att min ponnyfjant är min ponnyfjant på sommaren. blondie och pickigkorv av sommarfräknar!