En morotskaka i rawformat



Sådär vänner, då var det dags att bjussa på receptet till min råa morotskaka till er. En goding sprängd på nyttigheter. Och riktigt dundersmarrig om jag får säga det själv. Lixom morot, kanel och kardemumma är ju alla underbara smaker. Favoritkakan just nu som hänkar till fikarasten på jobbet var och varannan dag just förtillfället. 



Toppas gärna med råa kakaonibs, rårivna morötter och frusna hallon. Gärna en klick vaniljsötad kvarg vid sidan av oxå. Bara för att bryta av det råa lixom, eller så skulle man kunna kalla mig beroende. Och så en kopp kaffe till det tack!

 
 

Raw morotskaka

* 3 dl malda mandlar
* 10 st färska dadlar
* 2 tsk kanel
* 2 tsk kardemumma
 
* 4 dl rårivna morötter
* 1 dl cashewnötter
* 8 st färska dadlar
* 4 msk kokosolja extra virgin
* 2 krm vaniljpulver
 
1. Mixa ihop alla ingredienserna till botten 2. Tryck ut i botten av en springform med diameter på 20 cm 3. Mixa ihop ingredienserna till morotsmeten 4. Kleta ut smeten över botten 5. Förvara i frysen
 
 

 
* Jag använder det som blir över när jag gör mandelmjölk - recept. Du kan självklart bara mala mandlar till ett mjöl

KOMENTERA ?
Anonym

http://www.styrkemat.se/mandlar-med-kanel-kardemumma/ TIPS! kram

2015-04-18 ❀ 11:54:36



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback