Mår du bra, gör du förmodligen rätt

Caroline

Hej!! Vad tycker du egentligen om att man tränar för att man vill få en snygg och vältränad kropp? Samtidigt som man tycker träningen också är kul förstås! Undrar lite eftersom jag håller på tillfrisknar från anorexia men jag äter ju ordentligt och varierat men vill gärna ha en mer vältränad kropp! Men jag kommer ju inte äta mindre för det utan tvärtom, mer! Är det ok att vilja träna för att få en snyggare och fastare kropp även om man haft anorexia?

 
i början av min träningsperiod efter anorexia-diagnosen vs. idag
 
 
Att träna i hälsoskäl och för att bygga upp sig själv, tycker jag är både viktigt och otroligt klokt - men att vi får en snygg kropp på köpet är ju ingen hemlighet. Jag tror de flesta av oss ljuger om vi säger att vi absolut inte alls tränar för utseendets skull. Speciellt om vi tar spegelbilder och står och spänner oss.
 
Att lägga fokuset på kroppens utseende tycker jag personligen inte är det bästa man kan göra, det ställer bara onödiga krav på dig själv och är inte direkt hälsosamt i alla lägen, men att låta kroppen komma på vägen och vara medveten om det tycker jag är helt okej. Jag menar, hur härligt är det inte att sträcka på sig och visa upp hur långt man har kommit?
 
Tidigare anorexia eller ej spelar ingen jäkla roll tycker jag, när det gäller någonting. Du är fortfarande lika mycket människa som alla andra. Eller snarare lika mycket människa fast med mer i bagaget - du om någon vet hur det går till när man drar det hela för långt. And people can change, right? Sålänge du själv vågar bryta det gamla beteendet och ta träningen som ett intresse, istället för en tvång, så finns det inget negativt med träning. 
 
Dessutom vet jag själv med mig att matbiten efter en anorexia blir hundra gånger lättare när man hittat kärleken till träning. Så var det iallafall för mig. Träning gör både att vi blir mer hungriga och måste äta mer för att få de resutat vi vill ha. Med andra ord är det en enkel anledning till att börja äta mer - vilket betyder att man måste bryta kontakten med sin "trygghet" och värsa fiende: Ana. 
 
Så länge du vet vad du håller på med och tar hälsan i första hand - lev det liv du mår bra utav och trivs med. Längre än så behöver du inte fundera. :]

KOMENTERA ?
evelina

men alltså hur fan går man ner i vikt ens. blir galen, destu mer jag tänker på vad jag äter osv detsu meer äter jag = extremt missnöjd och när jag inte tänker/bryr mig om de så går jag runt och vill ändra på mig ändå, liksom enda gångerna jag är nöjd är när jag inte ätit mycket osv, men de är ju inte heller bra, hittar verkligen inte ballansen ..

2014-10-28 ❀ 21:40:55Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback