Det är inte så att endast överviktiga behöver träna, medan smala bör sitta i soffan och leva på McDonalds.

Har börjat beta igenom min mail/mina kommentarer, som jag sorgligt nog fått prioritera bort under en period. Som jag tidigare nämnt här så har det varit såpass fullt upp i livet på sistone, att jag varit glad att jag ens hunnit uppdatera här. Tänkte iallafall ta och visa ett mail jag tror kan vara nyttigt för många:
 
 
Hej Josefine!
Ha läst din blogg ett tag & den är väldigt inspirerad både dina tankar & recept!
& vi har den där ätstörningen gemensamt... Så jag tänkte fråga dig om lite tips hur du gjorde med träning när du skulle gå upp i vikt? Jag äter inte dåligt längre, utan frukost lunch middag mellis är det som gäller... Så träning borde ju inte vara uteslutande... Konditionsträning vet jag är uteslutande men styrketräning.. Så hur la du upp din träning när du började komma på banan med att äta rätt? Känns som att det aldrig händer nått med kroppen även om man äter mycket & dragit ner på träningen... Tar jättegärna emot dina tips... Du får välja själv om du svara direkt till mig eller gör ett inlägg på bloggen om det om du inte redan gjort ett :) 

Hoppas på svar! 
Ha det gött
Alexandra
 

 
Hej sötnos!
Att säga att en föredetta ätstörd inte får träna är fel. Fel, fel, fel. Det är inte så att endast överviktiga behöver träna, medan smala bör sitta i soffan och leva på McDonalds. Alla har rätt till en hälsosam livsstil, utföra sina intressen och göra det man själv mår bra utav. Sålänge man gör det i rätt syfte. 
 
För mig är kondition i viss mån viktigt för mitt psyke. Jag ser den biten som terapi och jag får nästan alltid den där kicken inget koffein lyckas ge mig. Ja, endorfiner du vet. Men när jag väl förstått att det var viktuppgång som gällde, var jag självklart tvungen att äta mer än vad jag förbrände. Lättare sagt blev choklad vardag för mig och jag tvingade mig alltid äta så att det inte fanns en möjlighet att vikten skulle tippa nedåt. Med andra ord så tycker jag inte att du behöver känna att du måste utesluta konditionsträning om du själv tycker om det - bara du ser till att inte använda det på fel sätt! 
 
Sen styrketräning.. ja, jag tycker att det är fantastiskt. För mig har det absolut hjälpt mig med min tillfrisknad. Att bygga upp kroppen är himla härligt, men även här viktigt att man håller sig på rätt nivå och accepterar att muskler inte växer över en natt. Och viktigast av allt: muskler behöver mat för att växa! :]

KOMENTERA ?
rebeccamikaelsdotter.blogg.se

ha en fin dag:)

Svar: Detsamma gullunge!
Josefine

2014-11-27 ❀ 12:51:16 http://rebeccamikaelsdotter.blogg.se/
Ellen

fett bra skrivet!! :D

Svar: Tack så himlans sötnos! <3
Josefine

2014-11-27 ❀ 13:06:11
Amanda♥

Så bra inlägg, tycker att man ska ta hand om sin kropp även om man är smal! Då tränar man för att må bra, inte för att bli smal! Och så fin du är!♥

Svar: Eller hur! Det är så det borde vara. Världen är rätt puckad ibland. Det är riktigt hälsosamt att ha det tänket!
Tack så himlans sötnos, och detsamma till dig!
Josefine

2014-11-28 ❀ 21:26:44 http://amandaforsman.blo.ggNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback