Morots & majsbröd



Eftersom att det förra brödet jag bakade av Hanna recept fick 10/10, även av min pappa som är (var* tills han nyligen la om sin kost) ganska så anti-nyttig-människa, så var jag ju självklart tvungen att prova ett till! Även detta nyttigt och glutenfritt bröd - skitbra! Och gott? Jotackherrejössanes! Annorlunda och skitgott. 
 
 
 

Morots & majsbröd

 
* 2 stora rivna morötter
* 2.25 dl bovetemjöl*
- alt. mandelmjöl
* 2.25 dl majsmjöl*
* 1 msk fiberhusk*
* 2 msk kokosolja
* 2 ägg
* 1.5 dl valfria frön
- jag tog solros- och pumpafrön
* 3 tsk bakpulver
* 1 nypa havssalt
* 1.5 dl mandelmjölk*
- alt. annan valfri mjölk
 
1. Sätt ugnen på 180°C 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål 3. Häll därefter i dom blöta 4. Blanda väl 5. Smörj in en brödform eller täck med bakplåtspapper Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite 6. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Brödet ska ha krispig yta 7. Låt det svalna en stund innan du skär upp det!
 
 

 
* Köps på Ica. Du hittar det i hyllan med glutenfria saker
* Alltid bäst att göra egen, annars hittar du även det på Ica - se till att välja den osötade. 

KOMENTERA ?
Hanna Göransson

Ser verkligen helt fantastiskt gott ut! Så glad att du gillar receptet. Tusen tack för så fina ord. Nöjet är helt på min sida och det värmer att se att recepten passar dig. Och din pappa! Ha en fantastisk dag vidare! :)

Svar: Åh, men absolut ingen fara! Det är både du och bröder verkligen värda. Detsamma fina du!
Josefine

2014-03-26 ❀ 11:13:04 http://www.hurbrasomhelst.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback