Min favoritkaka är gjord på svarta bönor



.. och dadlar och annat himla bra skit. Ja, det är faktiskt sant. För den är så himla jäkla perfekt att den är riktigt jäkla svår att slå. Har ni inte provat än??? Ni har helt klart gått miste om något annars. 
 
 
Körde exakt likadant på studenten som jag gjorde till min födelsedag: med ett underbart chokladtäcke på. 
 
 

Kladdkaka med svarta bönor

orginalrecept pt-fia
 
* 1 pkt svarta bönor
* 14 st dadlar 
* 2 ägg
* 1 dl kokosolja
* 150 g mörk choklad
* 4 msk agavesirap
- alt kokossocker, honung..
* 4 msk kakao
* 2 tsk vaniljpulver
* 0.5 tsk bikarbonat
 
1. Blötlägg dadlarna en stund om de är torkade (annars kärna ur dem) 2. Sätt ugnen på 175 grader 3. Skölj svarta bönorna noga 4. Häll i en skål tillsammans med dadlarna 4. Mixa med stavmixer till en jämn smet 5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron 6. Vispa äggen, kokosoljan och den smälta chokladen med en vanlig visp i en separat skål. 7. Rör ner agavesirap, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i bönorna 8. Häll sedan ner även chokladsmeten 9. Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper eller i en form smord med kokosolja 10. Grädda i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.
 

Chokladtäcke

* 75 g mörk choklad
* 0.5 dl kokosolja utan smak
* 4 msk philadelphia
* 4 msk kakao
* 4 msk agavesirap
 
1. Rör ihop till en krämig glasyr (varning: faaarligt god) 2. Smeta över den svalnade kakan 3. Riv över mörk choklad, släng på hallon och ställ in i kylen ett tag
 
 
 
 
Så gör er själva en tjänst - prova denna så fort ni bara kan.  
 
Upd: Missade att skriva att jag föredrar kakan efter någon dag i kylskåper, kall. Helt jäkla perfekt då. 
 

KOMENTERA ?
Angelika

Shit vad god den såg ut! Detta måste testas :D

Svar: Inte bara SER, utan ÄR så det bara skriker om'et! :D
Josefine

2014-06-24 ❀ 21:28:07 http://icaniwillblogg.se/angelika
Ida

Måste. Testa!

Svar: Du måste verkligen! Godaste kakan jag vet. OBS: Berondeframkallande!!
Josefine

2014-06-25 ❀ 12:43:25 http://healthmyway.blogg.se
josefine

Gjorde den igår och herregud vad god den var! Sitter och äter en bit som jag nyss tog ut från kylskåpet, lika god kall! Den blev dock alldeles för kladdig för mig, den gick sönder när man skulle lyfta upp den från formen så jag får nog ha inne den lite längre i min ugn! :)

Svar: Åhhh jag vet! Helt jäkla underbar. Jag själv föredrar den oxå kall - missade att! Men du, den ska vara rätt kladdig - det fixar till sig kalas när man haft den i kylskåpet!
Josefine

2014-06-27 ❀ 20:54:23
Flora

Har velat testa detta receptet så länge och igår tog jag mig tid till det. Åh herregud vad gott det var! Hade gäster hemma och alla älskade den plus blev väldigt överraskade över innehållet. Tack så jättemycket för receptet.

Svar: Jag veeeet! Sjukt jäkla underbar. Har bakat den ett x antal gånger och tröttnar ALDRIG. Bäst!
Josefine

2014-06-29 ❀ 11:00:43 http://sarnblom.blogg.se
Flora

Hej , ville bara kolla med dig om det är okej om jag lånar ditt recept och bilder och lägger upp på min blogg? Självklart länkar jag din blogg!

Svar: Är folk bara schysta och ger cred för det man lägger ner tid på, så tycker jag bara det är kul! Så självklart sötnos! :]
Josefine

2014-06-30 ❀ 10:38:12 http://sarnblom.blogg.se
CIamilla

Ser jätte god ut - ursäkta en dum fråga, 1 pkt svarta bönor - har hittat lite olika vikt på dessa pkt i affären - hur stort pkt menar du?

Svar: Jag tror inte några gram hit och dit spelar någon skillnad faktiskt. Så långt har jag knappt själv tänkt.. :] Jag köper ekologiska i olika märken beroende på vart jag handlar. Zetas ekologiska är 380 g :]
Josefine

2016-01-14 ❀ 12:19:58
Eva

Hej.
Vilken typ av mörk choklad ska det vara? Bakningschoklad typ blockchoklad eller fin choklad?
Agavesirap är det stor skillnad på mot vanlig sirap?
/Eva

Svar: Jag använder mig sällan av bakchoklad, utan köper allt som oftast finare choklad. Dels för smaken och att jag vill ha kvalité.
Du kan absolut använda dig utav vanlig sira. Att tänka på kan vara att agavesirapen är något sötare, så det finns risk att din kaka inte blir riktigt lika söt. Utöver det så är agavesirapen näringsrikare och skjuter inte iväg blodsockret på samma vis.
Josefine Andersson

2017-05-05 ❀ 09:56:39



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback