Q/A

Anonym

En sak jag har tänkt på, vad tycker Jonas om att du äter så nyttigt hela tiden? Tycker han också om nyttiga saker? Och om ni sover hemma hos han tex. och ska äta frukost, vad äter du då? Om han typ äter oboy och toast liksom? Haha hade varit kul om du svara på detta :) 

Svar: Oj, det där lät som att det var något fel med att äta nyttigt? Många ser, tyvärr, fel på nyttig mat tycker jag.. Att äta nyttigt är inte något tråkigt eller äckligt som många värkar tro.. Hell to the fucking no. Fräshare, näringsrikare, och minst lika gott! Något din kropp tackar dig för på alla sätt och vis :]
När det är jag som står i köket blir det nyttigt lagat, varför inte laga bra saker om jag kan? - men blir jag bjuden/äter på restaurang/i skolan därimot är jag inte lika petnoga :] Bara det är något som passar mig i smaken, och inte heter McDonalds!
Min pojkvän är inte riktigt samma hälsofreak som jag, det är han inte. Men jag aldrig varit med om att han äter oboy och toast..haha.. Nu var det länge sen jag åt frukost där, men hos Jonas blir det alltid i stort sätt min favoritgröt recept med fil/keso/kesella och ägg, eller fullkornsbröd med skinka och ägg. Till middag äter jag det som bjuds (jag menar det är vanlig hemmalagad, och god, mat?). Inga större problem och aldrig något jag funderat över :]
 
kladdkaka på urban coffee i sthlm
 
läasre

Hur många bitar äter du i taget? (aladdin-ask)

Svar: Åh herre, nu kommer vi till detta igen... Varför dessa frågor? Som jag sagt tidigare: Varför bry oss så mycket om vad andra äter/inte äter? Det finns ingen anledning. Viktigast är att känna efter själv. Vad du behöver, och vad du vill ha!
Ät dina bitar och njut. Det är precis vad jag gör. Öppnar jag ett lager så rensar jag det vanligtvis :] Likaså om jag öppnar en chokladkaka, B&J eller annat gott.. det är slut efteråt! Var ju lixom därför jag köpte det - för att njuta av hela härligheten - inte för att bråka mig igenom den med ångest. Det kanske ändå var ganske skönt att veta?
 
 
bästaste asken
 
Moa

Hur blir man fri från en ätstörning? Jag har försökt i flera år och även att det inte syns utseendemässigt längre är jag inte fri från min ätstörning ännu då tankarna fortfarande maler i huvudet på mig. Riktigt fint inlägg du skrivit. Det berör en verkligen och det du beskriver är mitt mål. Det är dit jag vill komma. 

Svar: Det är det som är det värsta.. att vara ätstörd handlar inte bara om att vara smal (man behöver inte ens vara särskilt smal), det är en psykisk sjukdom. Och farlig sjukdom.
Det hela handlar om att släppa tankarna, släppa kontrollen, sluta räkna, sluta väga. Steg för steg. Ta det i din egen takt! Det går inte med ett fingerknäpp, utan att utmana dig själv lite i taget brukar vara nyttigt till en början. :] Att vara frisk innebär inte bara att äta onyttigt - det handlar om att komma kvitt sina tankar och släppa ångesten.  Och tillsist kommer du förhoppningsvis komma dit, där du kommer på dig själv att vara frisk :] Det går, jag lovar! Jag är livslevande bevis - och kan jag, kan du! 
 
smultronstället 2012 / livet blir så mycket bättre när man vågar vara frisk

KOMENTERA ?
Matilda Carlsson

Grymt inlägg :)

Svar: Tack så himlans fina <3
Josefine

2014-01-16 ❀ 16:11:52 http://matildacarlssonss.blogg.se/
Annie

Innehållet i bananskålen på sista bilden var ju inte LITE frestande haha

Svar: Åh skoja inte. Har du inte varit på Smultronstället i Söderköping så åk dit! Glass.döden
Josefine

2014-01-16 ❀ 18:51:32 http://anniecaroline.blogg.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback