Raw rocky road fudge x2

 
Alltså choklad. Ren kärlek rakt igenom. Och hälsosamma fudge? Helt jäkla underbara. Med inspo från Hannas saffransfudgesom blev favorit förra året och gjordes i repris i år, fick det även bli ett bra gäng råa rocky road fudge - med olika gottigheter gömda inuti. 

 
De ena fyllda med mullbär, russin och mandlar. Och de andra fyllda med gojibär, mandlar och kokoschips. Helt jäkla underbara båda två. Vill du ha dem helt råa använder du extra virgin kokosolja, vilket sätter kokossmak på dem, annars kan du gottväl använda den smakfria varianten. 

 

Raw rocky road fudge

 * 2 dl cashewnötter
- alt valfria nötter
* 10 st dadlar
* 0.5 dl kokosolja
- raw eller utan smak
* 4 msk raw kakao
* 2 krm vaniljpulver
 

fyllningsförslag

* torkade mullbär
* ekologiska russin
* mandlar
eller
* torkade gojibär
* mandlar
* kokoschips
 
1. Lägg cashewnötter i blöt 4-5 timmar, även dadlar om du ej använder färska 2. Häll av vattnet från nötterna 3. Smält kokosoljan på lägsta värme 4. Häll ner raw kakao & vaniljpulver så det blandas 5. Kärna ur om du använder färska dadlarna och mixa till en puré 6. Mixa ihop alla ingredienser 7. Häll i "fyllning" och blanda runt 8. Bred ut smeten i en burk med bakplåtspapper 9. Ställ i fryset några timmar 9. Skär upp och servera!
 
 


Kanske ett litet tips inför nyårsafton! ✴

KOMENTERA ?



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback