Mjuk pepparkaka ❆



Mjuk peppris my way med vaniljfrosting. Serverad med lingon-chiamarmelad recept och frusna lingon. 

 


Juletider alltså - underbart. Och smaklökarna blir glada, för julsmaker är ju då fasiken för jäkla härliga. Vem älskar inte smaken av pepparkaka t.ex? Köpta pepparkakor på burk är visserligen inte direkt min favorit, men annars. Degen toppar listan utan tvekan, men även mjukpepparkaka slår vanliga pepparkakor med hästlängder! För ja, den mjuka varianten är ju helt.jäkla.underbar!



Mjuk pepparkaka à la Jossan

* 10 st färska dadlar
* 2 st ägg
* 1 dl sötströ
 * 1 dl mandelmjöl
* 2 msk kokosmjöl
* 0.5 dl pofiber
* 1.5 tsk pepparkakskrydda
* 1 tsk kanel
* 1 tsk bikarbonat
 * 1 dl kokosolja extra virgin
* 1.5 dl kvarg
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Mixa dadlarna till ett kletigt mojs 3. Smält kokosoljan på låg värme 4. Blanda ihop med kvargen 5. Vispa ägg och sötströ pösigt 6. Blanda alla torra ingredienser för sig 7. Mixa ihop alla ingredienser 8. Smörj en form med kokosolja och kokosflingor 9. Grädda i ugnen ca 45 minuter
 

Vaniljfrosting

* 100 g philadelphia
* 1.5 dl kvarg
* 3 krm vaniljpulver
* några droppar stevia vanilj
 
1. Blanda ihop alla ingredienser 2. Smaka av och se om du är nöjd med sötningen
 

 
Trevlig andra advent vänner! ❤

KOMENTERA ?
felicia

gott :)

2014-12-07 ❀ 21:57:06 http://feliciaholmgren.devote.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback