Men tomten och bocken vi lämnat vid vår spis, de ville inte resa från vår pepparkakegris


Att baka pepparkakor (aka äta deg) i stora lass hör väl ändå julen till. Jag har egentligen aldrig varit något big fan av pepparkakor. Därimot degen och smaken av pepparkaka. För lixom.. hårda små torra kakor? Nej. Men degiga sådana? Åhåååja! Underbara. De ska bakas lite tjockare och fortfarande smaka "degigt" när de är klara. Då kan jag ärligt talat säga att jag älskar dem. 

 
Årets pepparkakor vart bakade utav jagsägerdetigen världens bästa Hannas recept. Slutar verkligen aldrig att imponeras av denna tjeja. Dock bytte jag ut quinoamjölet mot kokosmjöl, då jag inte hade det förstnämna hemma. Och blandade mina pepparkakskryddor lite annorlunda. För orginalrecept, kika in hos Hanna. 

Och ja, haha, det är faktiskt en hjärt-nyckel som jäst ihop, ingen snopp. x] Jaglovar. 

 
 

Pepparkakor

orginalrecept: hanna
 
2 1/2 dl mandelmjöl
 
1 dl kokosmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1/4 tsk flingsalt
60 g kokosolja eller smör
1/2 dl honung
 
1 ägg
 
1. Blanda alla torra ingredienser 2. Smält matfett, salt, honung och kryddor i en kastrull på låg värme 3. Blanda sedan med dom torra ingredienserna och ägget till en jämn deg 4. Dela degen i 3-4 delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper 5. Lägg dom sedan på en plåt och ställ in i kylskåpet i minst 45 min, gärna över natten 6. Sätt ugnen på 175 grader 7. Ta sedan ut en deg i taget och stansa ut pepparkakor 8. Ta med hjälp av en kniv bort överflödig deg 9. Dra över bakplåtspappret med dom utsansade pepparkakorna på en plåt och grädda dom i mitten av ugnen i 4-10 minuter beroende på hur tunna eller tjocka du gör dom. Håll koll, pepparkakor har en tendens att brännas fort 10. Lägg sedan den överflödiga degen i kylskåpet medan du tar ut nästa utkavlade deg och fortsätter stansa ut pepparkakor.När du gjort alla tre degar kavlar du ut den kvarstående degen mellan två bakplåtspapper och upprepar sedan proceduren tills du inte har någon deg kvar.  
 
 
 

KOMENTERA ?



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback