Good morning, December 25

 

Raw ris à la malta toppad med jordgubbsås och clementiner. Och så en kopp kaffe till det!
 
 
 
Jag har totalkärat ner mig i tidningen Shape Up - lixom hallå, vilken tidning! 5 av 5 toasters och lite till - och i det senaste nummret bjöds det på smakprov från Erica Palmcrantz bok Mitt nya raw food kök. Klart som tusan en var tvungen att prova på ett recept. Denna raw ris àla malta, som åts till julaftonsfrulle. Och klart som tusan en var tvungen att önska sig boken i julklapp. Det gjorde jag - och den fick jag! Om jag är nöjd? Superdupermegabamse med nöjd. 
 
 

 
 

Raw ris à la malta

recept: mitt nya raw food kök
4 port
 
* 4 dl helt bovete
* 2 dl cashewnötter
* 1.5-1 dl vatten
* 1 msk honung
* 1-2 krm vaniljpulver
 
1. Blötlägg bovetet i sisådär 8 timmar. Täck med rikligt med vatten 2. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så att det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner 3. Lägg bovetet i en skål 4. Mixa cashewnötter med 0.5 dl vatten. Beroende på hur kraftig mixer du har kan du behöva tillsätta mer vatten 5. Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde 6. Vänd ner cashewgrädden med bovetet och rör runt 7. Dela upp i fyra skålar
 

Jordgubbssås

* frysta jordgubbar
* agavesirap
- alt. annan valfri sötning
 
1. Tina jordgubbarna 2. Mosa ihop med sötning efter smak
 
 

KOMENTERA ?
Emelie

Hej!
Jag har följt dig ett bra tag, och jag undrar över just denna skålen. Vart har du fått tag på den? Supergullig! :D

Svar: Visst är den för sööt! Minns inte hundra.. antingen på Zara home eller Theodores home (tror jag den heter, något sådant) i Gamla stan i Sthlm :]
Josefine

2015-01-08 ❀ 16:47:08 http://www.healthbyemelie.myshowroom.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback