Tonight is new year's eve

, mamma dukar alltid så himlans fint


, favoritklänningen har varit på två år i rad nu. i år får den dock bytas ut - lite variation lixom
 
, mina favoritskor, Jeffrey Campbellsarna, åker alltid på. de i kombination isgata är lite sisådär - har erfarenheter av det sedan två år tillbaka, höhö

, mor och dotter med välkomsdrink, 2 years ago
 
, skål! Maria Montazamis vita vin hälls upp i glaset
 
, för två år sedan var det moa som bjöd till partaj
 
, alla fick varsin lapp med något de skulle utföra under kvällen. min pojkvän fick hålla tal. om sin fula dialekt om jag ej minns fel? xd
 
 

Gott nytt år ✴

Och så var det dags igen. Jag har jäkligt svårt för udda tal, men jag hoppas det blir ett jäkligt bra år att minnas ändå! Som person har jag de senaste åren bara blivit starkare och starkare med tiden, samt hittat mig själv mer och mer. Så åren kan ju matematiskt sätt bara bli bättre. :] Vi håller tummarna för det, och skålar in året om cirkus sex timmar sisådär! 
 
Gott nytt år vänner! ✴
 



Megasmarrigt kryddigt bröd

 
.. passar ju prima ballerina såhär vintertider! Och oj, shit gud, det var supersmarrigt. Dukades fram på julbordet och fick 5 av 5 toasters av hela familjen och lite till. Det får nog bli en ny sats i veckan!
 
 
 

Kryddigt bröd med mandlar & dadlar

recept: hurbrasomhelst
 
1/2 dl russin,valfritt
5 urkärnade hackade dadlar,valfritt
2 1/4 dl bovetemjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 matskedar kokosolja, smält
2 ägg
1/2 dl hackade mandlar, valfritt
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
2 3/4 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk eller mandelmjölk
 
1. Sätt ugnen på 200 C 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål 3. Blanda därefter ner ägg, kokosolja och mjölk – rör om väl 4. Klä en brödform med bakplåtspapper. Alternativt fetta in den med kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att du har ca 2 cm finns kvar till kanten så att brödet kan svälla lite 5. Häll i smeten och pensla brödet med lite vatten 6. Dekorera med mandlar och dadlar om du vill 7. Placera i mitten av ugnen och grädda i 50-60 min. Brödet ska ha en krispig yta 8. Låt det svalna en stund innan servering. Förvara kylt.



Raw rocky road fudge x2

 
Alltså choklad. Ren kärlek rakt igenom. Och hälsosamma fudge? Helt jäkla underbara. Med inspo från Hannas saffransfudgesom blev favorit förra året och gjordes i repris i år, fick det även bli ett bra gäng råa rocky road fudge - med olika gottigheter gömda inuti. 

 
De ena fyllda med mullbär, russin och mandlar. Och de andra fyllda med gojibär, mandlar och kokoschips. Helt jäkla underbara båda två. Vill du ha dem helt råa använder du extra virgin kokosolja, vilket sätter kokossmak på dem, annars kan du gottväl använda den smakfria varianten. 

 

Raw rocky road fudge

 * 2 dl cashewnötter
- alt valfria nötter
* 10 st dadlar
* 0.5 dl kokosolja
- raw eller utan smak
* 4 msk raw kakao
* 2 krm vaniljpulver
 

fyllningsförslag

* torkade mullbär
* ekologiska russin
* mandlar
eller
* torkade gojibär
* mandlar
* kokoschips
 
1. Lägg cashewnötter i blöt 4-5 timmar, även dadlar om du ej använder färska 2. Häll av vattnet från nötterna 3. Smält kokosoljan på lägsta värme 4. Häll ner raw kakao & vaniljpulver så det blandas 5. Kärna ur om du använder färska dadlarna och mixa till en puré 6. Mixa ihop alla ingredienser 7. Häll i "fyllning" och blanda runt 8. Bred ut smeten i en burk med bakplåtspapper 9. Ställ i fryset några timmar 9. Skär upp och servera!
 
 


Kanske ett litet tips inför nyårsafton! ✴



Don't keep calm, because it's your 20th birthday

, mitt födelsedagskort till moa. haha. bilden är från när vi gick i 7an och var på liseberg med klassen
 
, tokförälskad i mina ny linnen från Nelly.com - såg att det var på rea nu, 51 enstaka kronor, here
 
, skagen och lax någonting. heaven lixom. förvånande? 
 
, och en strawberry daiquiri till mig
 

Moa, 20

Somsagt, en av mina absolut bästa vänner gick oxå över till att bli 20-någonting i lördags. Coola moatoa som jag lärde känna när jag kom som halvmuppig hästnörd till högstadiet hösten 07 - ja, allt tack vare att jag råkade vara ett mattesnille - och hängt ihop med sedan dess. 
Jag hamnade med ett gäng andra tjejer runt ett bord på Harrys, med varsin förrätt och alkohol i olika former. Tja, jag känner att det blivit lite väl mycket alkohol på sistone, men äsh vad tusan, vissa stunder får faktiskt livet vara lite galnare!
 

 

Monday, December 29 13:55

Några få timmars jobb och en något såekjöakgjökg sketagod lunch i magen (morot/zucchinipasta med falafel i jordnötsås, för att vara exakt) ska jag straxt sticka iväg för ett litet gympass. Så himla taggad! I lördags var jag ute ↑ och igår blev näligen en otroligt lugn dag. Möblerade om lite på mitt rum, fixade lite småärenden, gjorde ansiktsmask och preppade matlådor förfullan. 
Sen efter det är färdigtränat tar jag och hänger med min bästa frida och laddar inför en alldeles för tidig jobbdag imorgon. 
 
Hur står det till med er, finisar? ❤



Gosigaste tröjan

 
Gina tricot - here
 
Min favorittröja denna vinter. Utan tvekan. Både himla gosig och sjukt jäkla snygg. Såg att den var nedsatt när jag sprant runt på mellandagsrean nu. Så skynda fynda om ni vill ha! :] Funderar själv på att köpa mig en färg till. 
 



Saffransbullar i sitt bästa format



..och kanske jordklotets fulaste. Haha, jag vet, jag fick inte till de snygga alls xd. Men smakade bra, det gjorde de verkligen. Jäkligt bra dessutom! Jag som är en sucker för marsipan och mandelmassa lixom. 

Dessa små godingar är iallafall helt mejerifria, helt glutenfria och helt äggfria. Ja, 100% veganska. 
 
 

Saffranssnurror

recept: hanna hurbrasomhelst
 
1/2 msk chiafrön blandat med 2 msk vatten
2 msk bovetemjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt
3 msk kokossocker
0.25-0.5 g saffran, beroende på hur mycket du gillar saffran
1 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk
2 rågade msk kokosolja
 

Mandelmassafyllning

3 msk mandelmjöl
1 msk valfri mjölk, t.ex rismjölk
1 tsk agave sirap
1/2 krm äkta vaniljpulver 
 
1. Sätt ugnen på 200 C 2. Blanda chiafrön med vatten och låt det stå tills det bildat en geléliknande massa 3. Blanda sedan mjölk, saffran, kokosolja och kokossocker i en kastrull och låt sjuda på låg värme tills kokossockret och kokosoljan smält 4. Blanda alla torra ingredienser 5. Vispa sedan ner dom i mjölkblandningen och addera chiablandningen. Vispa kraftigt och länge tills du har en tjock, jämn smet 6. Låt smeten stå och svälla i 7-8 min
7. Under tiden gör du mandelmassan som du enkelt gör genom att blanda alla ingredienser. Olika mandelmjöl absoerbera olika mycket vätska, du kan eventuellt få lägga till mjöl eller vätska för att få den konsistens du vill ha. Tänk på att mandelmjöl också sväller ju längre det står 8. Smaka av
9. Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken eller ett bord och lägg den svällda degen på bakplåtspappret. Pudra eventuellt lite kokosmjöl på toppen. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut en jämn platta som är ca 1/2-1 cm tjock 10. Ta bort det översta pappret och ha på mandelmassa, hackad mandel och eventuellt lite ringlad agavesirap 11. Rulla med hjälp av bakplåtspappret ihop degen 12. Skär degen i 6-8 bitar och lägg bitarna i muffinsformar. Peta ut och ”öppna upp” kanterna lite på bullarna för att dom ska bli ännu finare när dom gräddas 13. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
 
 



SIHS 2015


, Malin Baryard och sin pålle över hindret

, larre lax, mangosås, quinoa och lite andra goa "gröna" saker på Kalori
 

Sihs 2015 ↑

Drar två från Sthlm horse show (eller Sweden international horse show, som det numera heter) för sisådär cirkus en månad sedan. Var där med med mamma, lilsyrran, ennes bestie och så hennes familj. Himla mysigt som alltid!
Sprang runt lite på stan (och nej, jag kom inte tomhänt hem, hehe), käkade på Kalori, käkade tacos, virrade runt lite på mässan till sihs och såklart sist men inte minst: såg på showen! 
 

 

Saturday, December 27 18:29

Det har ekat tomt här sedan jul, iknow. Vi råkade vara lite spontana på juldagskvällen. Efter att ha käkat årets andra julbord inne hos farmor, bestämde sig jag och Jonas mitt i matkoman att sticka upp till hans hemstad och festa till det med hans grabbar. Sagt och gjort! Och det gjorde vi himla rätt i! Sen stannade jag en extra dag och drog in till Linkan för en liten mellandagsrea med Jonas och hans grabb. 
Och idag! Haha, första tåget åkte framför ögonen på mig.. så det var bara att vänta 2 h på nästa! Ibland ska man väl ändå få smaka på den tidsoptimist man är. Väl hemma var det en snabbtripp til gymmet för första konditionspasset på länge. Vilket resulterade i en endorfinkick till tusen. Vidare till stallet för en jäääkligt kall ridtur med mamma och pållarna. Och nu är det bara snabba puckar för att hinna ner till stan. Moa har bokat bord på sin 20 årsdag!
 
Har ni haft en bra julhelg? ❤



Open up your hearts and look around, Snowflakes falling Santa's calling

, granen i år var klädd i vitt och silver - i like!


, lite marsipangrisar låg i min julstrumpa på morgonen

, lilsis <3


, julbord är fasiken svårtslaget. fisk och ägg och sill och farmors omelett med spenat äre bästa!

 

Julafton, 2014

Och där var julafton, årets typ mysigaste dag, över. Och det är cirkus en vecka kvar av tvåtusenfjorton. Startade morgonen i mysiga tofflor och raw ris à la malta recept till frukost. Efter det fick det bli en kort tur med mamma på pållarna, och en liten vovve springandes bredvid. Full kontroll på fältet avslutat med ett superrejs. Himla jäkla dunderhärligt. Och sen var det bara hem och fixa iordning sig. För lagom till Kalle anka kom lilla tjocka släkten. Ett julbord senare knackade tomten på dörren. Tomten i år hade gått ner cirkus 15 kilo - jag är så jäkla stolt över min pappa! (från pågränsen till farligt fet, är han snart under 100-sträcket). Och som vanligt på julafton känner jag mig sjukligt bortskämd. Men en sak är säker - jag är jäkligt nöjd med både mina klappar, min släkt och hela dagen!
 
Hade ni en mysig jul? ❄



Good morning, December 25

 

Raw ris à la malta toppad med jordgubbsås och clementiner. Och så en kopp kaffe till det!
 
 
 
Jag har totalkärat ner mig i tidningen Shape Up - lixom hallå, vilken tidning! 5 av 5 toasters och lite till - och i det senaste nummret bjöds det på smakprov från Erica Palmcrantz bok Mitt nya raw food kök. Klart som tusan en var tvungen att prova på ett recept. Denna raw ris àla malta, som åts till julaftonsfrulle. Och klart som tusan en var tvungen att önska sig boken i julklapp. Det gjorde jag - och den fick jag! Om jag är nöjd? Superdupermegabamse med nöjd. 
 
 

 
 

Raw ris à la malta

4 port
 
* 4 dl helt bovete
* 2 dl cashewnötter
* 1.5-1 dl vatten
* 1 msk honung
* 1-2 krm vaniljpulver
 
1. Blötlägg bovetet i sisådär 8 timmar. Täck med rikligt med vatten 2. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så att det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner 3. Lägg bovetet i en skål 4. Mixa cashewnötter med 0.5 dl vatten. Beroende på hur kraftig mixer du har kan du behöva tillsätta mer vatten 5. Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde 6. Vänd ner cashewgrädden med bovetet och rör runt 7. Dela upp i fyra skålar
 

Jordgubbssås

* frysta jordgubbar
* agavesirap
- alt. annan valfri sötning
 
1. Tina jordgubbarna 2. Mosa ihop med sötning efter smak
 
 



Merry Xmas ♡

jag & lilsis, julafton 2013


julbord, 2013

trött voffsa, julen 2012

mina småkussar, julafton 2013
 



1 day left




Blåbärsmoothie boostad med acai, camu camu, spirulina och maca. Toppad med kokoskesokvarg, blåbär-chiamarmelad, pepparkaksås och frusna blåbär. Till det en glutenfri pepparkaka med philadelphiaost. Och så kaffe såklart!
 
 

 
Har ni provat philadelphia på pepparkaka? Underbart. Eller mödelost? Ännu underbarare. Om inte - testa! 
 

 

Krämig blåbärsmoothie

2 dl blåbär
1 dl mango
1 stor mogen ekobanan
1 dl kesella
för extra näringsboost:
0.5-1 tsk spirulina*
1 krm camu camu*
0.5-1 msk macapulver*
1-3 tsk acaipulver*
 
1. Tina det frusna i mikron 2. Skiva bananen 3. Släng ner alla ingredienser i mixern 4. Mixa!
 

Kokoskesokvarg

kvarg
keso
kokosmjölk extra creamy
steviadroppar kokos*
 
1. Blanda ihop lika delar, eller lite mer av kvargen blir godast, keso och kvarg 2. Ha i krämig kokosmjölk och sötning efter smak
 

Blåbär-chiamarmelad

2 msk chiafrön*
2 dl frusna blåbär
ev: valfri sötning
- ex. stevia, agavesirap, honung
 
1. Tina blåbären på låg effekt i mikron 2. Ta ut och mosa med en gaffel 3. Blanda ihop med chiafrön 4. Låt stå och svälla till sig ett tag i kylskåpet, gärna över natten 5. Söta ev. om du önskar
 

 

Dan före dan

Alltså det är sjukligt att det är julafton imorgon. Nästan inte okej alltså. Jag är inte där än, och det verkar ju inte världen vara heller (hallå snön lixom?). Men, nu är det så. Och faktum är att det är ju årets typ mysigaste dag!
Har ni klapparna klara? Jag har nästan.Pappas återstår - så tänkte dra mig ner till stan en sväng senare. Även en ridtur, ett gympass och lite bak inför morgondagen står på shemat. Och så måste ju granen få sina kulor oxå! Ja, men jag tror det blir en redigt bra dag det här!
 
Ligger ni i fas inför julafton? ❤
 

 
* Spirulina: superpulvret! proteinrikt och sprängfyllt med vitaminer och mineraler - mer om det och vart jag köper här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här
* Macapulver: superpulver med naturligt uppiggande egenskaper. jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Acaipulver: sprängfyllt på antioxidanter. jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Steviadroppar kokos: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här
 
 

 
! update: märkte att jag glömt slänga in recepten på gottigheterna. det är uppdaterat nu!



The truth is, Your heart is the biggest gift you can give anyone

 



Whoo! Jag har hittat lite nya jullåtsfavvisar att tagga julafton med! Sjukligt jäkla bra julalbum, Ariana Grande. 

Last christmas har länge varit, och kommer förmodligen alltid att vara, min topp 1 jullåt. Sjukligt svår att slå. Och jag trodde aldrig jag skulle kunna erkänna detta, men jag tycker faktiskt även den här versionen är helt jäkla okej och lite till.
 



He knows if you've been bad or good, so be good for goodness sake


Godaste pepparkaksgröten, toppad med kesokvarg, frusna granatäpplekärnor och chiafrön. Lussebananglass. Grönt vaniljte. Och så min favoritsked från Green gate till det!


 
En favorit i repris från förra året. Recept hittar ni här



Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar.

Alltså, kan verkligen inte fatta att det bara är tre dagar kvar till jul. TRE?! Julen springer verkligen för fort. Jag har tusen juliga saker jag inte hunnit med att göra. Kanske att jag kommer ta att leva jul några vekor till haha. ;] Drar lite juliga pics från tidigare år: 


, NK's julskyltning


, mitt favorit-te: Hot chocolate!

, ett gäng nyttiga pepprisar - recept



, julmys i min gamla lägenhet


, glöggigt värre med min pojkvän


, tolkning bakom häst. dunderhärligt och halvt livsfarligt!


, längdåkningsskidor med mami! det var två år sedan sist. vill nuuu! 

 

, hemgjorda, näringsfyllda chokladpraliner - recept


, klart hästarna ska ha det julmysigt! (och få både strumpa och paket)


, julfrullar i sina bästa format. här: pepparkaksgröt med julkryddad mandelfluff - recept


, och lite mer julmys från min gamla lägenhet


, förlja julkalendern är ju ett måste! ibland är det riktigtjäklaokej att vara barnslig


, chokladtryfflar var det här! - recept


, och ett gäng katter!


, favoritasken är med varje år! och shoppas på ett lager som räcker en bit framöver


, snömys <3


, min chokladfondant i julformat - recept
 



Är du snäller så kan du få, men är du stygger så får du gå



Råa fudge i två olika smaker: saffran/apelsin och pepparkaksdeg. 


Förra årets favoriter fick självklart göras i repris i år igen. Alltså, jag verkligen älskar dessa. Verkligen smälter i munnen och är sådär äckligt dundergoda. Sen att de är riktigt näringsrika är ju bara ett feting plus i kanten. Tips tips tips till julgoset!

 
 Recept på saffran- och apelsinfudgen hittar ni här och pepparkaksfudgen hittar ni här
 
 


 

Saturday, December 20 17:23

En lördag som började tidigt med en tågresa mot jobbet. Sitter på bussen hem till min povjkän nu! Något småputt haha. Tror ni bussjäveln gick när jag trodde att den skulle gå? Nej. För busstiderna har ju tydligen ändrats. Haha, det märks att jag börjar bli trött på att pendla? Det både kostar pengar och tar upp stor tid av ens dagar. Nej fy, jag har pendlat för mycket av mitt liv känner jag. Som "tur" är är det över efter denna helg. Jag stormtrivs verkligen på mitt jobb, men det är inte hållbart i längden att bo 10 mil ifrån.. Speciellt inte när tågen har en tendens att inte passa. 
Är dock 100% säker på att den här kvällen, med julklappsspel och mys, kommer vända mitt humör rätt snabbt. :]
 
Har ni långt till jobb/skola? ❤



Mer jul, ge mig, jag vill ha mer jul


, Mina bidrag till julklappsspelet: Te: Rooibos Julknäck med smak av choklad, gräddkola och vitchoklad, en ljusbricka i silver och en hår-donut

, lite alkoholfri vit glögg med smak av äpple och kanel, nyttiga fudge i fyra smaker och hannas pepparkakor 
 

Julklappspelet with ma girls

Och igår var det dags för julklappspelet! Så sent som kl.21 hos Amanda - det var den tiden vi lyckats få till som flest kunde på samma gång. Himla mysigt och himla spännande. Haha, det är ju sjukt jobbigt när man vill ta hem ett paket och inte är säker på att man kommer få det. Själv lyckades jag vinna mitt eget te och lite fina nagellack. Kunde inte blivit nöjdare! Egentligen en handkräm från Bodystore oxå, men den gav jag till Amanda som inte var lika nöjd, haha. 
Och imorgon, efter jobbet, är det dags för årets andra julklappspel tillsammans med min pojkvänsfamilj!
 
Brukar ni köra julklappspelet? ❤



Men tomten och bocken vi lämnat vid vår spis, de ville inte resa från vår pepparkakegris


Att baka pepparkakor (aka äta deg) i stora lass hör väl ändå julen till. Jag har egentligen aldrig varit något big fan av pepparkakor. Därimot degen och smaken av pepparkaka. För lixom.. hårda små torra kakor? Nej. Men degiga sådana? Åhåååja! Underbara. De ska bakas lite tjockare och fortfarande smaka "degigt" när de är klara. Då kan jag ärligt talat säga att jag älskar dem. 

 
Årets pepparkakor vart bakade utav jagsägerdetigen världens bästa Hannas recept. Slutar verkligen aldrig att imponeras av denna tjeja. Dock bytte jag ut quinoamjölet mot kokosmjöl, då jag inte hade det förstnämna hemma. Och blandade mina pepparkakskryddor lite annorlunda. För orginalrecept, kika in hos Hanna. 

Och ja, haha, det är faktiskt en hjärt-nyckel som jäst ihop, ingen snopp. x] Jaglovar. 

 
 

Pepparkakor

orginalrecept: hanna
 
2 1/2 dl mandelmjöl
 
1 dl kokosmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1/4 tsk flingsalt
60 g kokosolja eller smör
1/2 dl honung
 
1 ägg
 
1. Blanda alla torra ingredienser 2. Smält matfett, salt, honung och kryddor i en kastrull på låg värme 3. Blanda sedan med dom torra ingredienserna och ägget till en jämn deg 4. Dela degen i 3-4 delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper 5. Lägg dom sedan på en plåt och ställ in i kylskåpet i minst 45 min, gärna över natten 6. Sätt ugnen på 175 grader 7. Ta sedan ut en deg i taget och stansa ut pepparkakor 8. Ta med hjälp av en kniv bort överflödig deg 9. Dra över bakplåtspappret med dom utsansade pepparkakorna på en plåt och grädda dom i mitten av ugnen i 4-10 minuter beroende på hur tunna eller tjocka du gör dom. Håll koll, pepparkakor har en tendens att brännas fort 10. Lägg sedan den överflödiga degen i kylskåpet medan du tar ut nästa utkavlade deg och fortsätter stansa ut pepparkakor.När du gjort alla tre degar kavlar du ut den kvarstående degen mellan två bakplåtspapper och upprepar sedan proceduren tills du inte har någon deg kvar.  
 
 
 



Uppdaterad önskelista

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9
10 // 11 // 12 // 13 // 14 // 15 // 16 // 17
18 // 19 // 20 // 21 // 22 // 23 // 24
 

Uppdaterad önskelista

På pappas och farmors begäran. Fanns visst inte tillräckligt mycket kvar att välja på efter min födelsedag. Så, har uppdaterat min önskelista inför jul. Plockat bort det jag redan fått, låtit det jag kan få mer av ligga kvar, samt lagt till lite nya gobitar. Kanske kan jag ge tips till någon som är sent ute där ute? :]
 
Ni hittar min första lista för året här, 2013's lista här och 2012's lista här



No request is too extreme when you wish upon a star, as dreamers do

 

Lyxig pepparkaksgröt toppad med vaniljkräm, hemgjort äppelmos recept och blåbär. En lussebulle bakad på dinkelmjöl, kokosolja och agavesirap recept. Och så en kopp grönt chaite till det!
 


En frulle från förra julen som aldrig hann slängas upp på bloggen, utan bara instagram, innan julen var över.. Ja, den där julen går då fasiken alltid alldeles för fort.. Det är därför det är viktigt att passa på att njuta mendas man kan! För visst julmyser ni för fullan rullan??! :]]

 
 

Lyxig pepparkaksgröt

* 1 dl fiberhavregryn
* 2.5 dl vatten
* 1 msk mandelsmör
* 3 krm pepparkakskrydda
* 3 krm kanel
* 1 msk kokossocker
- alt. annan sötning
* 1 ägg
 
1. Mät upp alla ingredienser, utom ägget, i en kastrull 2. Koka upp och rör om 3. Knäck ner ägget och rör om till bra konsistens
 
 

 

Hjälp min vän Bakhie

Ni vet min vän Bakhie (Yunan Natthaphon) jag skrev om häromdagen? Han gick vidare till final! Så vill säga grymt mycket tack, från både mig och han, till er som röstat. Det är guld värt. Hur eller hur.. finalisterna gick vidare till en ny omröstning som sker på instagram. Så ville några goa själar gå in och rösta på honom hos @rickardbravo skulle det verkligen betyda allt för honom. Tävligen avslutas kl.6 ikväll. 



Min vän Bakhie

  
Ni vet Emma jag lärde känna i somras, när jag flyttade hem och bytte gym, och har tränat med sedan dess? Kanske inte, jag har bara nämnt henne några gånger i texterna. Himla gó tjej iallafall, som gör gympassen sådär liiite bättre! Hur eller hur.. hennes pojkvän har varit med i en tävlig om att komma i bäst form de senaste månaderna. Jag lovade han till en början att jag skulle slänga upp på bloggen när det var röstningsdags. Och visst tänker jag vara en bra vän och hålla vad jag lovat. 
 
Så om ni skulle vilja rösta på han, vet jag att det skulle betyda guld för honom! Man måste göra ett konto för att kunna rösta, detta för att inte dubbelröstningar ska kunna ske. Kanske känns jobbigt, men vadtusan, det tog mig några sekunder... Röstningen pågår fram till 12:00 imorgon. Han har lovat bjuda på lax om han vinner! Så jag håller alla tummar och tår haha! ;] #laxgalning
 
Röstar gör ni här. Yunan Natthaphon heter han. 
 

 
Hoppas ni får en fin tredje advent vänner! ❤



Stronger Collection Winter 2014/2015

 
Som ni förmodligen redan vet är jag riktigt jäkla stolt medlem i Team Stronger. Enligt mig det företag som levererar absolut utan tvekan snyggaste träningskläderna. Inte konstigt, grabbarna bakom är verkligen grymma. Och nu var det dags för ytterligare lite nya fräsha produkter - vinterkollektionen är här!
 
1. here // 2. here // 3. here
 
4. here // 5. here // 6. here
 
 
Här har ni mina favoriter & själv har jag precis lagt en order på 4an och 5an. 
 

Rabattkod

Vill ni spara en slant så kan ni använda min rabattkod "josefineandersson10" för 10% rabatt på hela erat köp! :]
 
 



Kladdkaka + pepparkaka = sant



Bästasta kladdkakan, Black bean brownie, i juligtformat toppad med apelsiner, mandlar och kanel. Underbart. Favorit i repris från förra året, och recept hittar ni här

 

Saturday, Deceber 13, 18:09 

Jag har åkt på förkylning, blööö. Och jag som kryper på väggarna om jag bara ska ta det lugnt 24 timmar om dygnet i flera dagar. Tur det finns jobb ibland då! Och som tur är man ju inte förkyld i en evighet. :]
Igår drog jag på ett kvällspass på jobbet. Jonas och hans mamma kom in och åt och hämtade mig. Himla mys! Några timmars sömn i min pojkväns säng på det och jag var på jobbet igen för en öppning. Och nu är jag på tilbaka till honom. När jag kommer fram bär det, efter lite välbehövligt uppfräshande, vidare till hans mormor dit vi är bjudna. 
 
Hoppas ni haft en fin lucia vänner! ❤
  



My 20th birthday

Okej, visserligen var det den 23 november. Men med tanke på hur fullspäckat mitt shema var fram till förra veckan, så har jag fått prioritera bort väldigt mycket tid för bloggen, och mycker annat, tyvärr. Men, ett 20-års-inlägg ska vi fasiken ha! Som jag kan titta tillbaka till om några år och tycka att jag var en liten skit. :]
 
, Lunch blev min favorit alla tider: ungsstekt lax, ungsrostad sötpotatis, räksås och grönt. 

 
, Sen hade mamma beställt tid för luftgevär skytte. Haha, lixom hallå mamma? Och gissa vem som vann?! Födelsedagsbarnet herself! Det roliga är att jag, som aldrig har hållt i ett gevär, slog min pojkvän som hållt på med jakt sedan han var liten. Och ett jäkligt bra resultat fick jag oxå tydligen: 204,9. Jag vet, jag äger, det är bara så.. ;]


, Och som en sista suprise traskade Frida in när vi skulle ta en fika på Espresso house. Jag som inte trodde jag skulle få träffa den tjejan på ett bra jäkla tag. Vissa människor är fasiken för bra! En pepparkakscheesecake, en kaffe och lite skitsnack senare hade jag tillräckligt med energi för en kommande stressig vecka! Och psst! Den där pepparkakscheesecaken är ett tips! Smakar pepparkaksdeg rakt igenom. :]
 

 
Trecvlig helg vänner! ❤
 



Äppel, päppel, pirum, parum

 
Äppelmos! Underbart. Och hemgjort sådant utan konstigt tjaffs? Underbarare. Receptet la jag upp förra året och ni hittar det här



Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor ❄



Saffransbananplättar med kokoskesokvarg, pepparkakssås, lingon-chiamarmelad recept och frusna lingon. Och så kaffe med mandelmjölk till det! Smarrigt värre!
 


Julsmakerna bubblar över här hemma, typ. Och jag kan inget annat än älska. För visst går det inte överdosera jul? Det gör ju iallafall julstämningen lite bättre, trots att snön lyser med sin frånvaro. 
 
 

Saffransbananplättar

* 1 normalstor ekobanan
* 2 ägg
* 1 krm saffran
 
1. Mixa ihop alla ingredienser 2. Stek i kokosolja till plättar
 

Kokoskesokvarg

* kvarg
* keso
* kokosmjölk extra creamy
* steviadroppar kokos*
 
1. Blanda ihop lika delar, eller lite mer av kvargen blir godast, keso och kvarg 2. Ha i krämig kokosmjölk och sötning efter smak
 

Pepparkakssås

* 1 msk mandelsmör
* ca 1 msk mandelmjölk
* 1 krm pepparkakskrydda
* 1 krm kanel
* ev: valfri sötning
- t.ex agavesirap, kokosocker
 
1. Mosa ihop alla ingredienser med en gaffel 2. Se om du vill ha mer rinnig, ha då i mer mandelmjölk 2. Söta ev. efter smak
 

 
* Älskar steviadroppar! Både himla smidigt och plånboksvänligt - mer om det och vart jag köper här



Nelly.com <3

1. here // 2. here // 3. here // 4. here
 

Fick ett presentkort av Jonas päron på Nelly.com i födelsedagspresent. Så äntligen har jag klickat hem lite skit jag länge funderat på!
En nyårsklänning är inhandlad, efter stor fet jäkla beslutsångest, och ett träningslinne. Egentligen ville jag först och främst ha det svarta i mitten, men det var slut i små storlekar. Så jag och min gymkompis Emma drog varsitt grått <- linne! Kommer vara twins på gymmet.
Ångrar ganskasåjättemycket att jag inte klickade hem linnet längst till höger. För hur fint?! Är sjukt jäkla svag för nakna ryggar. Kommer nog bli att jag klickar hem det oxå!
 

 
Update: Har ni sett att man kan skicka in sin önskelista till Nelly, och vinna hela köret? Var snabb på det kan jag lova :] Ett skapligt tipstips!
 
 
 



December.

 

December.

Årets mysigaste månad, heltklartutantvekan. Men hallå snön, är det inte dags att komma snart? Jag får inte julfeelingen på rätt nivå när det är såhär svart och trist ute. Ge oss frisk kyla och ljusa kvällar. Jag vill göra snöänglar, åka pulka och galoppera i snön. 
Men tillbaka till månaden. Det är liksom okej att vara sådär dunderbarnslig. Jag vill ha en lucka att öppna varje dag och ett avsnitt på tv'n att klicka på till frukost. Och min mamma känner mig. Förra året fick jag en chokladkalender med mörk choklad. Hur jäkla lyxigt?! I år var de slut när hon skulle köpa. Istället fick jag en minikalender i vykortsformat, ett ljus samt en åre-strut att ta en tryffel ifrån varje dag. Och så fortsätter det sedan med en marsipantomte om dagen när de är slut. Min mamma är för bäst! 
 
 
Har ni någon julkalender? ❄



Mjuk pepparkaka ❆



Mjuk peppris my way med vaniljfrosting. Serverad med lingon-chiamarmelad recept och frusna lingon. 

 


Juletider alltså - underbart. Och smaklökarna blir glada, för julsmaker är ju då fasiken för jäkla härliga. Vem älskar inte smaken av pepparkaka t.ex? Köpta pepparkakor på burk är visserligen inte direkt min favorit, men annars. Degen toppar listan utan tvekan, men även mjukpepparkaka slår vanliga pepparkakor med hästlängder! För ja, den mjuka varianten är ju helt.jäkla.underbar!



Mjuk pepparkaka à la Jossan

* 10 st färska dadlar
* 2 st ägg
* 1 dl sötströ
 * 1 dl mandelmjöl
* 2 msk kokosmjöl
* 0.5 dl pofiber
* 1.5 tsk pepparkakskrydda
* 1 tsk kanel
* 1 tsk bikarbonat
 * 1 dl kokosolja extra virgin
* 1.5 dl kvarg
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Mixa dadlarna till ett kletigt mojs 3. Smält kokosoljan på låg värme 4. Blanda ihop med kvargen 5. Vispa ägg och sötströ pösigt 6. Blanda alla torra ingredienser för sig 7. Mixa ihop alla ingredienser 8. Smörj en form med kokosolja och kokosflingor 9. Grädda i ugnen ca 45 minuter
 

Vaniljfrosting

* 100 g philadelphia
* 1.5 dl kvarg
* 3 krm vaniljpulver
* några droppar stevia vanilj
 
1. Blanda ihop alla ingredienser 2. Smaka av och se om du är nöjd med sötningen
 

 
Trevlig andra advent vänner! ❤



Be with those who make you smile

, mamma dukar alltid lika fint! 


, en vanlig festmåltid i våran familj. alla älskar mexiakansk lassange, så är det bara. recept

, och så en av mina stora favoriter till efterrätt: nyttig morotskaka! om man får vara så ego, är ju faktiskt mitt recept :] 
 

Saturday, December 6 15:04

Lite bilder från mitt 20-årskalas med släkten, two weeks ago. ↑ Lörredag igen, hur gött? Och första dagen jag tar det lilla lugna på länge. Lite för lugnt faktiskt, som den rastlösa person jag är, haha, blir jag mer eller mindre deppig av at bara sitta i soffan/sängen en hel dag. Frisk luft och/eller rörelse är saker som får mig att må bra. Är jag ensam? 
Hur eller hur. Igår efter jobbet landade jag framför den sista delen av Idolfinalen med Jonas päron. Drack några glas vin, åt lite after eight och hade det asmys med dom tills min pojkvän kom hem mitt i natten efter att ha varit på julbord. Och nu sitter vi på stora vägen hem till mig. Ska baka lite julgodis och äta middag med mina päron. Dä blir mys. 
 
Hoppas ni får en finfin lördagskväll vänner! ❤



Saffranscheescake ❄

 
Och så drar vi en till julfavorit från förra året. Och tackar Fanny ännu en gång för ett underbart recept. Kakan är både generös på protein och bjuder på en dans för smaklökarna - got to love lixom. Recept hittar ni här
 

 
 

Friday, December 5 12:06

Phu! Nu är Komvux över. Naturkunskap 2 är alltså avcheckad, och jag har alla ämnen jag behöver till att plugga till det jag vill jobba med i framtiden. Trots en mycket intensiv vecka med tidiga morgnar, jobb varenda dag, mängder med plugg och prov/redovisningar på Komvux.
Sent i måndagskväll mötte jag upp bästa Frida för en snacka-skit-pw. I tisdags hann jag med ett ryggpass på gymmet och en hejdå-fika med min pölla Emelie som drar iväg på äventyr. Onsdag drog jag ut på en spontan springtur på drygt 5 km och tog hand om pållen sent på kvällen. Och igårkväll blev det ett sent armpass på gymmet. 
Och nu: Denna dagen har jag kickat med en pw, gófrulle framför julkalendern, tagit veckans långdusch (silvershampoo, raka benen.. ni hajar) och nu sitter på tåget upp till mitt andra jobb. När jag landar hos min pojkvän alltförsent i kväll så blir det bara att gosa in sig i honom och säga godnatt. Om jag längtar? 
 
Ha världens finaste fredag, vänner! ❤



Winners focus on winning, losers focus on winners

 

New in ✴

Grå tights - H&M sport here // Vit, vadderad sportbh - H&M sport here

 
Träningskläder alltså. Något jag inte kan få nog utav. Lever mer eller mindre i träningskläder, varesig jag tränar eller ej. Dels är de sjukt jäkla sköna, sjukt jäkla snygga och så känner jag mig oftast hundra gånger snyggare i träningskläder. 
 
Nu har jag iallafall två nya godingar i garderoben. Tightsen är väldigt höga i midjan - vilket jag ger stor fet jäkla tummen upp till. Man lixom råkar ju visa halva stjärten om vartannat annars. Squatvänliga med andra ord. Sitter hur skönt som helst och är sjukt jäkla smidiga att röra sig i oxå. Jamen lixom hallå, de säljs ju tydligen som underställ. Och bh'n? Jag har inte så mycket att säga till om när det gäller funktion, då jag knappt får plats i minsta A-kupan. Heh, men kände att det var på tiden att införskaffa sig en vadderad sportbh, så man slipper se hela formen på det lilla som gömmer sig där under. ;] Otroligt bra köp!
 
Och så en favorit på träningslistan på det.
 
 

Thursday, December 4 16:27

Oh shit.. ibland är mitt liv bara för mycket haha. Det är ibland inte positivt att ha för många intressen, speciellt inte när schemat är fullspäckat ändå. ;] Menmen, just nu ser det ut så och det lättar sig förhoppningsvis lite snart. Har jobbat sedan alldeles för tidigt idag, skrivit klart min inlämningsuppgift till Komvux och laddar nu om för att dra till Komvux och diskutera uppgifterna. Därefter tänker jag dra veckans tredje och förmodligen sista träningspass. Biceps och axlar som står på shemat skulle jag tro. 
 
Wish me good luck och ha en fortsatt trevlig dag! ❤



It's the most beautiful time of the year, lights fill the streets spreading so much cheer

 

Lussebullsgröt, vaniljkräm, russin, mandlar, vaniljte & apelsin. Huuur jäkla perfect? 


 
Favorit i repris från förra året. Recept hittar ni här



Lingon-chiamarmelad ❄


Juletider och julesmaker. Jag älskar. Inte minst för att det ger en sådan himla mysig julkäsla. En favorit på allt just nu är lingon-chiamarmelad! På julgröterna, julkakorna och i smoothiesarna - Mmmmhh


Lingon-chiamarmelad

* 2 msk chiafrön*
* 2 dl lingon
* valfri sötning efter smak
- ex. stevia, agave, kokossocker
 
1. Tina lingonen om de är frusna 2. Mosa med en gaffel alt. mixa med stavmixer 3. Blanda ihop med chiafrön 4. Söta efter smak 5. Låt stå och svälla till sig ett tag i kylskåpet, gärna över natten 
 
 
 

* Chiafrön: superfröna! Mer om dessa och vart jag köper här



josefineandersson | från anorektiker till hälsofreak -

Tonight is new year's eve

, mamma dukar alltid så himlans fint


, favoritklänningen har varit på två år i rad nu. i år får den dock bytas ut - lite variation lixom
 
, mina favoritskor, Jeffrey Campbellsarna, åker alltid på. de i kombination isgata är lite sisådär - har erfarenheter av det sedan två år tillbaka, höhö

, mor och dotter med välkomsdrink, 2 years ago
 
, skål! Maria Montazamis vita vin hälls upp i glaset
 
, för två år sedan var det moa som bjöd till partaj
 
, alla fick varsin lapp med något de skulle utföra under kvällen. min pojkvän fick hålla tal. om sin fula dialekt om jag ej minns fel? xd
 
 

Gott nytt år ✴

Och så var det dags igen. Jag har jäkligt svårt för udda tal, men jag hoppas det blir ett jäkligt bra år att minnas ändå! Som person har jag de senaste åren bara blivit starkare och starkare med tiden, samt hittat mig själv mer och mer. Så åren kan ju matematiskt sätt bara bli bättre. :] Vi håller tummarna för det, och skålar in året om cirkus sex timmar sisådär! 
 
Gott nytt år vänner! ✴
 



Megasmarrigt kryddigt bröd

 
.. passar ju prima ballerina såhär vintertider! Och oj, shit gud, det var supersmarrigt. Dukades fram på julbordet och fick 5 av 5 toasters av hela familjen och lite till. Det får nog bli en ny sats i veckan!
 
 
 

Kryddigt bröd med mandlar & dadlar

recept: hurbrasomhelst
 
1/2 dl russin,valfritt
5 urkärnade hackade dadlar,valfritt
2 1/4 dl bovetemjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 matskedar kokosolja, smält
2 ägg
1/2 dl hackade mandlar, valfritt
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
2 3/4 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk eller mandelmjölk
 
1. Sätt ugnen på 200 C 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål 3. Blanda därefter ner ägg, kokosolja och mjölk – rör om väl 4. Klä en brödform med bakplåtspapper. Alternativt fetta in den med kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att du har ca 2 cm finns kvar till kanten så att brödet kan svälla lite 5. Häll i smeten och pensla brödet med lite vatten 6. Dekorera med mandlar och dadlar om du vill 7. Placera i mitten av ugnen och grädda i 50-60 min. Brödet ska ha en krispig yta 8. Låt det svalna en stund innan servering. Förvara kylt.



Raw rocky road fudge x2

 
Alltså choklad. Ren kärlek rakt igenom. Och hälsosamma fudge? Helt jäkla underbara. Med inspo från Hannas saffransfudgesom blev favorit förra året och gjordes i repris i år, fick det även bli ett bra gäng råa rocky road fudge - med olika gottigheter gömda inuti. 

 
De ena fyllda med mullbär, russin och mandlar. Och de andra fyllda med gojibär, mandlar och kokoschips. Helt jäkla underbara båda två. Vill du ha dem helt råa använder du extra virgin kokosolja, vilket sätter kokossmak på dem, annars kan du gottväl använda den smakfria varianten. 

 

Raw rocky road fudge

 * 2 dl cashewnötter
- alt valfria nötter
* 10 st dadlar
* 0.5 dl kokosolja
- raw eller utan smak
* 4 msk raw kakao
* 2 krm vaniljpulver
 

fyllningsförslag

* torkade mullbär
* ekologiska russin
* mandlar
eller
* torkade gojibär
* mandlar
* kokoschips
 
1. Lägg cashewnötter i blöt 4-5 timmar, även dadlar om du ej använder färska 2. Häll av vattnet från nötterna 3. Smält kokosoljan på lägsta värme 4. Häll ner raw kakao & vaniljpulver så det blandas 5. Kärna ur om du använder färska dadlarna och mixa till en puré 6. Mixa ihop alla ingredienser 7. Häll i "fyllning" och blanda runt 8. Bred ut smeten i en burk med bakplåtspapper 9. Ställ i fryset några timmar 9. Skär upp och servera!
 
 


Kanske ett litet tips inför nyårsafton! ✴



Don't keep calm, because it's your 20th birthday

, mitt födelsedagskort till moa. haha. bilden är från när vi gick i 7an och var på liseberg med klassen
 
, tokförälskad i mina ny linnen från Nelly.com - såg att det var på rea nu, 51 enstaka kronor, here
 
, skagen och lax någonting. heaven lixom. förvånande? 
 
, och en strawberry daiquiri till mig
 

Moa, 20

Somsagt, en av mina absolut bästa vänner gick oxå över till att bli 20-någonting i lördags. Coola moatoa som jag lärde känna när jag kom som halvmuppig hästnörd till högstadiet hösten 07 - ja, allt tack vare att jag råkade vara ett mattesnille - och hängt ihop med sedan dess. 
Jag hamnade med ett gäng andra tjejer runt ett bord på Harrys, med varsin förrätt och alkohol i olika former. Tja, jag känner att det blivit lite väl mycket alkohol på sistone, men äsh vad tusan, vissa stunder får faktiskt livet vara lite galnare!
 

 

Monday, December 29 13:55

Några få timmars jobb och en något såekjöakgjökg sketagod lunch i magen (morot/zucchinipasta med falafel i jordnötsås, för att vara exakt) ska jag straxt sticka iväg för ett litet gympass. Så himla taggad! I lördags var jag ute ↑ och igår blev näligen en otroligt lugn dag. Möblerade om lite på mitt rum, fixade lite småärenden, gjorde ansiktsmask och preppade matlådor förfullan. 
Sen efter det är färdigtränat tar jag och hänger med min bästa frida och laddar inför en alldeles för tidig jobbdag imorgon. 
 
Hur står det till med er, finisar? ❤



Gosigaste tröjan

 
Gina tricot - here
 
Min favorittröja denna vinter. Utan tvekan. Både himla gosig och sjukt jäkla snygg. Såg att den var nedsatt när jag sprant runt på mellandagsrean nu. Så skynda fynda om ni vill ha! :] Funderar själv på att köpa mig en färg till. 
 



Saffransbullar i sitt bästa format



..och kanske jordklotets fulaste. Haha, jag vet, jag fick inte till de snygga alls xd. Men smakade bra, det gjorde de verkligen. Jäkligt bra dessutom! Jag som är en sucker för marsipan och mandelmassa lixom. 

Dessa små godingar är iallafall helt mejerifria, helt glutenfria och helt äggfria. Ja, 100% veganska. 
 
 

Saffranssnurror

recept: hanna hurbrasomhelst
 
1/2 msk chiafrön blandat med 2 msk vatten
2 msk bovetemjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt
3 msk kokossocker
0.25-0.5 g saffran, beroende på hur mycket du gillar saffran
1 dl valfri mjölk, t.ex rismjölk
2 rågade msk kokosolja
 

Mandelmassafyllning

3 msk mandelmjöl
1 msk valfri mjölk, t.ex rismjölk
1 tsk agave sirap
1/2 krm äkta vaniljpulver 
 
1. Sätt ugnen på 200 C 2. Blanda chiafrön med vatten och låt det stå tills det bildat en geléliknande massa 3. Blanda sedan mjölk, saffran, kokosolja och kokossocker i en kastrull och låt sjuda på låg värme tills kokossockret och kokosoljan smält 4. Blanda alla torra ingredienser 5. Vispa sedan ner dom i mjölkblandningen och addera chiablandningen. Vispa kraftigt och länge tills du har en tjock, jämn smet 6. Låt smeten stå och svälla i 7-8 min
7. Under tiden gör du mandelmassan som du enkelt gör genom att blanda alla ingredienser. Olika mandelmjöl absoerbera olika mycket vätska, du kan eventuellt få lägga till mjöl eller vätska för att få den konsistens du vill ha. Tänk på att mandelmjöl också sväller ju längre det står 8. Smaka av
9. Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken eller ett bord och lägg den svällda degen på bakplåtspappret. Pudra eventuellt lite kokosmjöl på toppen. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut en jämn platta som är ca 1/2-1 cm tjock 10. Ta bort det översta pappret och ha på mandelmassa, hackad mandel och eventuellt lite ringlad agavesirap 11. Rulla med hjälp av bakplåtspappret ihop degen 12. Skär degen i 6-8 bitar och lägg bitarna i muffinsformar. Peta ut och ”öppna upp” kanterna lite på bullarna för att dom ska bli ännu finare när dom gräddas 13. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
 
 



SIHS 2015


, Malin Baryard och sin pålle över hindret

, larre lax, mangosås, quinoa och lite andra goa "gröna" saker på Kalori
 

Sihs 2015 ↑

Drar två från Sthlm horse show (eller Sweden international horse show, som det numera heter) för sisådär cirkus en månad sedan. Var där med med mamma, lilsyrran, ennes bestie och så hennes familj. Himla mysigt som alltid!
Sprang runt lite på stan (och nej, jag kom inte tomhänt hem, hehe), käkade på Kalori, käkade tacos, virrade runt lite på mässan till sihs och såklart sist men inte minst: såg på showen! 
 

 

Saturday, December 27 18:29

Det har ekat tomt här sedan jul, iknow. Vi råkade vara lite spontana på juldagskvällen. Efter att ha käkat årets andra julbord inne hos farmor, bestämde sig jag och Jonas mitt i matkoman att sticka upp till hans hemstad och festa till det med hans grabbar. Sagt och gjort! Och det gjorde vi himla rätt i! Sen stannade jag en extra dag och drog in till Linkan för en liten mellandagsrea med Jonas och hans grabb. 
Och idag! Haha, första tåget åkte framför ögonen på mig.. så det var bara att vänta 2 h på nästa! Ibland ska man väl ändå få smaka på den tidsoptimist man är. Väl hemma var det en snabbtripp til gymmet för första konditionspasset på länge. Vilket resulterade i en endorfinkick till tusen. Vidare till stallet för en jäääkligt kall ridtur med mamma och pållarna. Och nu är det bara snabba puckar för att hinna ner till stan. Moa har bokat bord på sin 20 årsdag!
 
Har ni haft en bra julhelg? ❤



Open up your hearts and look around, Snowflakes falling Santa's calling

, granen i år var klädd i vitt och silver - i like!


, lite marsipangrisar låg i min julstrumpa på morgonen

, lilsis <3


, julbord är fasiken svårtslaget. fisk och ägg och sill och farmors omelett med spenat äre bästa!

 

Julafton, 2014

Och där var julafton, årets typ mysigaste dag, över. Och det är cirkus en vecka kvar av tvåtusenfjorton. Startade morgonen i mysiga tofflor och raw ris à la malta recept till frukost. Efter det fick det bli en kort tur med mamma på pållarna, och en liten vovve springandes bredvid. Full kontroll på fältet avslutat med ett superrejs. Himla jäkla dunderhärligt. Och sen var det bara hem och fixa iordning sig. För lagom till Kalle anka kom lilla tjocka släkten. Ett julbord senare knackade tomten på dörren. Tomten i år hade gått ner cirkus 15 kilo - jag är så jäkla stolt över min pappa! (från pågränsen till farligt fet, är han snart under 100-sträcket). Och som vanligt på julafton känner jag mig sjukligt bortskämd. Men en sak är säker - jag är jäkligt nöjd med både mina klappar, min släkt och hela dagen!
 
Hade ni en mysig jul? ❄



Good morning, December 25

 

Raw ris à la malta toppad med jordgubbsås och clementiner. Och så en kopp kaffe till det!
 
 
 
Jag har totalkärat ner mig i tidningen Shape Up - lixom hallå, vilken tidning! 5 av 5 toasters och lite till - och i det senaste nummret bjöds det på smakprov från Erica Palmcrantz bok Mitt nya raw food kök. Klart som tusan en var tvungen att prova på ett recept. Denna raw ris àla malta, som åts till julaftonsfrulle. Och klart som tusan en var tvungen att önska sig boken i julklapp. Det gjorde jag - och den fick jag! Om jag är nöjd? Superdupermegabamse med nöjd. 
 
 

 
 

Raw ris à la malta

4 port
 
* 4 dl helt bovete
* 2 dl cashewnötter
* 1.5-1 dl vatten
* 1 msk honung
* 1-2 krm vaniljpulver
 
1. Blötlägg bovetet i sisådär 8 timmar. Täck med rikligt med vatten 2. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så att det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner 3. Lägg bovetet i en skål 4. Mixa cashewnötter med 0.5 dl vatten. Beroende på hur kraftig mixer du har kan du behöva tillsätta mer vatten 5. Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde 6. Vänd ner cashewgrädden med bovetet och rör runt 7. Dela upp i fyra skålar
 

Jordgubbssås

* frysta jordgubbar
* agavesirap
- alt. annan valfri sötning
 
1. Tina jordgubbarna 2. Mosa ihop med sötning efter smak
 
 



Merry Xmas ♡

jag & lilsis, julafton 2013


julbord, 2013

trött voffsa, julen 2012

mina småkussar, julafton 2013
 



1 day left




Blåbärsmoothie boostad med acai, camu camu, spirulina och maca. Toppad med kokoskesokvarg, blåbär-chiamarmelad, pepparkaksås och frusna blåbär. Till det en glutenfri pepparkaka med philadelphiaost. Och så kaffe såklart!
 
 

 
Har ni provat philadelphia på pepparkaka? Underbart. Eller mödelost? Ännu underbarare. Om inte - testa! 
 

 

Krämig blåbärsmoothie

2 dl blåbär
1 dl mango
1 stor mogen ekobanan
1 dl kesella
för extra näringsboost:
0.5-1 tsk spirulina*
1 krm camu camu*
0.5-1 msk macapulver*
1-3 tsk acaipulver*
 
1. Tina det frusna i mikron 2. Skiva bananen 3. Släng ner alla ingredienser i mixern 4. Mixa!
 

Kokoskesokvarg

kvarg
keso
kokosmjölk extra creamy
steviadroppar kokos*
 
1. Blanda ihop lika delar, eller lite mer av kvargen blir godast, keso och kvarg 2. Ha i krämig kokosmjölk och sötning efter smak
 

Blåbär-chiamarmelad

2 msk chiafrön*
2 dl frusna blåbär
ev: valfri sötning
- ex. stevia, agavesirap, honung
 
1. Tina blåbären på låg effekt i mikron 2. Ta ut och mosa med en gaffel 3. Blanda ihop med chiafrön 4. Låt stå och svälla till sig ett tag i kylskåpet, gärna över natten 5. Söta ev. om du önskar
 

 

Dan före dan

Alltså det är sjukligt att det är julafton imorgon. Nästan inte okej alltså. Jag är inte där än, och det verkar ju inte världen vara heller (hallå snön lixom?). Men, nu är det så. Och faktum är att det är ju årets typ mysigaste dag!
Har ni klapparna klara? Jag har nästan.Pappas återstår - så tänkte dra mig ner till stan en sväng senare. Även en ridtur, ett gympass och lite bak inför morgondagen står på shemat. Och så måste ju granen få sina kulor oxå! Ja, men jag tror det blir en redigt bra dag det här!
 
Ligger ni i fas inför julafton? ❤
 

 
* Spirulina: superpulvret! proteinrikt och sprängfyllt med vitaminer och mineraler - mer om det och vart jag köper här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här
* Macapulver: superpulver med naturligt uppiggande egenskaper. jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Acaipulver: sprängfyllt på antioxidanter. jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Steviadroppar kokos: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här
 
 

 
! update: märkte att jag glömt slänga in recepten på gottigheterna. det är uppdaterat nu!



The truth is, Your heart is the biggest gift you can give anyone

 



Whoo! Jag har hittat lite nya jullåtsfavvisar att tagga julafton med! Sjukligt jäkla bra julalbum, Ariana Grande. 

Last christmas har länge varit, och kommer förmodligen alltid att vara, min topp 1 jullåt. Sjukligt svår att slå. Och jag trodde aldrig jag skulle kunna erkänna detta, men jag tycker faktiskt även den här versionen är helt jäkla okej och lite till.
 



He knows if you've been bad or good, so be good for goodness sake


Godaste pepparkaksgröten, toppad med kesokvarg, frusna granatäpplekärnor och chiafrön. Lussebananglass. Grönt vaniljte. Och så min favoritsked från Green gate till det!


 
En favorit i repris från förra året. Recept hittar ni här



Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar.

Alltså, kan verkligen inte fatta att det bara är tre dagar kvar till jul. TRE?! Julen springer verkligen för fort. Jag har tusen juliga saker jag inte hunnit med att göra. Kanske att jag kommer ta att leva jul några vekor till haha. ;] Drar lite juliga pics från tidigare år: 


, NK's julskyltning


, mitt favorit-te: Hot chocolate!

, ett gäng nyttiga pepprisar - recept



, julmys i min gamla lägenhet


, glöggigt värre med min pojkvän


, tolkning bakom häst. dunderhärligt och halvt livsfarligt!


, längdåkningsskidor med mami! det var två år sedan sist. vill nuuu! 

 

, hemgjorda, näringsfyllda chokladpraliner - recept


, klart hästarna ska ha det julmysigt! (och få både strumpa och paket)


, julfrullar i sina bästa format. här: pepparkaksgröt med julkryddad mandelfluff - recept


, och lite mer julmys från min gamla lägenhet


, förlja julkalendern är ju ett måste! ibland är det riktigtjäklaokej att vara barnslig


, chokladtryfflar var det här! - recept


, och ett gäng katter!


, favoritasken är med varje år! och shoppas på ett lager som räcker en bit framöver


, snömys <3


, min chokladfondant i julformat - recept
 



Är du snäller så kan du få, men är du stygger så får du gå



Råa fudge i två olika smaker: saffran/apelsin och pepparkaksdeg. 


Förra årets favoriter fick självklart göras i repris i år igen. Alltså, jag verkligen älskar dessa. Verkligen smälter i munnen och är sådär äckligt dundergoda. Sen att de är riktigt näringsrika är ju bara ett feting plus i kanten. Tips tips tips till julgoset!

 
 Recept på saffran- och apelsinfudgen hittar ni här och pepparkaksfudgen hittar ni här
 
 


 

Saturday, December 20 17:23

En lördag som började tidigt med en tågresa mot jobbet. Sitter på bussen hem till min povjkän nu! Något småputt haha. Tror ni bussjäveln gick när jag trodde att den skulle gå? Nej. För busstiderna har ju tydligen ändrats. Haha, det märks att jag börjar bli trött på att pendla? Det både kostar pengar och tar upp stor tid av ens dagar. Nej fy, jag har pendlat för mycket av mitt liv känner jag. Som "tur" är är det över efter denna helg. Jag stormtrivs verkligen på mitt jobb, men det är inte hållbart i längden att bo 10 mil ifrån.. Speciellt inte när tågen har en tendens att inte passa. 
Är dock 100% säker på att den här kvällen, med julklappsspel och mys, kommer vända mitt humör rätt snabbt. :]
 
Har ni långt till jobb/skola? ❤



Mer jul, ge mig, jag vill ha mer jul


, Mina bidrag till julklappsspelet: Te: Rooibos Julknäck med smak av choklad, gräddkola och vitchoklad, en ljusbricka i silver och en hår-donut

, lite alkoholfri vit glögg med smak av äpple och kanel, nyttiga fudge i fyra smaker och hannas pepparkakor 
 

Julklappspelet with ma girls

Och igår var det dags för julklappspelet! Så sent som kl.21 hos Amanda - det var den tiden vi lyckats få till som flest kunde på samma gång. Himla mysigt och himla spännande. Haha, det är ju sjukt jobbigt när man vill ta hem ett paket och inte är säker på att man kommer få det. Själv lyckades jag vinna mitt eget te och lite fina nagellack. Kunde inte blivit nöjdare! Egentligen en handkräm från Bodystore oxå, men den gav jag till Amanda som inte var lika nöjd, haha. 
Och imorgon, efter jobbet, är det dags för årets andra julklappspel tillsammans med min pojkvänsfamilj!
 
Brukar ni köra julklappspelet? ❤



Men tomten och bocken vi lämnat vid vår spis, de ville inte resa från vår pepparkakegris


Att baka pepparkakor (aka äta deg) i stora lass hör väl ändå julen till. Jag har egentligen aldrig varit något big fan av pepparkakor. Därimot degen och smaken av pepparkaka. För lixom.. hårda små torra kakor? Nej. Men degiga sådana? Åhåååja! Underbara. De ska bakas lite tjockare och fortfarande smaka "degigt" när de är klara. Då kan jag ärligt talat säga att jag älskar dem. 

 
Årets pepparkakor vart bakade utav jagsägerdetigen världens bästa Hannas recept. Slutar verkligen aldrig att imponeras av denna tjeja. Dock bytte jag ut quinoamjölet mot kokosmjöl, då jag inte hade det förstnämna hemma. Och blandade mina pepparkakskryddor lite annorlunda. För orginalrecept, kika in hos Hanna. 

Och ja, haha, det är faktiskt en hjärt-nyckel som jäst ihop, ingen snopp. x] Jaglovar. 

 
 

Pepparkakor

orginalrecept: hanna
 
2 1/2 dl mandelmjöl
 
1 dl kokosmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1/4 tsk flingsalt
60 g kokosolja eller smör
1/2 dl honung
 
1 ägg
 
1. Blanda alla torra ingredienser 2. Smält matfett, salt, honung och kryddor i en kastrull på låg värme 3. Blanda sedan med dom torra ingredienserna och ägget till en jämn deg 4. Dela degen i 3-4 delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper 5. Lägg dom sedan på en plåt och ställ in i kylskåpet i minst 45 min, gärna över natten 6. Sätt ugnen på 175 grader 7. Ta sedan ut en deg i taget och stansa ut pepparkakor 8. Ta med hjälp av en kniv bort överflödig deg 9. Dra över bakplåtspappret med dom utsansade pepparkakorna på en plåt och grädda dom i mitten av ugnen i 4-10 minuter beroende på hur tunna eller tjocka du gör dom. Håll koll, pepparkakor har en tendens att brännas fort 10. Lägg sedan den överflödiga degen i kylskåpet medan du tar ut nästa utkavlade deg och fortsätter stansa ut pepparkakor.När du gjort alla tre degar kavlar du ut den kvarstående degen mellan två bakplåtspapper och upprepar sedan proceduren tills du inte har någon deg kvar.  
 
 
 



Uppdaterad önskelista

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9
10 // 11 // 12 // 13 // 14 // 15 // 16 // 17
18 // 19 // 20 // 21 // 22 // 23 // 24
 

Uppdaterad önskelista

På pappas och farmors begäran. Fanns visst inte tillräckligt mycket kvar att välja på efter min födelsedag. Så, har uppdaterat min önskelista inför jul. Plockat bort det jag redan fått, låtit det jag kan få mer av ligga kvar, samt lagt till lite nya gobitar. Kanske kan jag ge tips till någon som är sent ute där ute? :]
 
Ni hittar min första lista för året här, 2013's lista här och 2012's lista här



No request is too extreme when you wish upon a star, as dreamers do

 

Lyxig pepparkaksgröt toppad med vaniljkräm, hemgjort äppelmos recept och blåbär. En lussebulle bakad på dinkelmjöl, kokosolja och agavesirap recept. Och så en kopp grönt chaite till det!
 


En frulle från förra julen som aldrig hann slängas upp på bloggen, utan bara instagram, innan julen var över.. Ja, den där julen går då fasiken alltid alldeles för fort.. Det är därför det är viktigt att passa på att njuta mendas man kan! För visst julmyser ni för fullan rullan??! :]]

 
 

Lyxig pepparkaksgröt

* 1 dl fiberhavregryn
* 2.5 dl vatten
* 1 msk mandelsmör
* 3 krm pepparkakskrydda
* 3 krm kanel
* 1 msk kokossocker
- alt. annan sötning
* 1 ägg
 
1. Mät upp alla ingredienser, utom ägget, i en kastrull 2. Koka upp och rör om 3. Knäck ner ägget och rör om till bra konsistens
 
 

 

Hjälp min vän Bakhie

Ni vet min vän Bakhie (Yunan Natthaphon) jag skrev om häromdagen? Han gick vidare till final! Så vill säga grymt mycket tack, från både mig och han, till er som röstat. Det är guld värt. Hur eller hur.. finalisterna gick vidare till en ny omröstning som sker på instagram. Så ville några goa själar gå in och rösta på honom hos @rickardbravo skulle det verkligen betyda allt för honom. Tävligen avslutas kl.6 ikväll. 



Min vän Bakhie

  
Ni vet Emma jag lärde känna i somras, när jag flyttade hem och bytte gym, och har tränat med sedan dess? Kanske inte, jag har bara nämnt henne några gånger i texterna. Himla gó tjej iallafall, som gör gympassen sådär liiite bättre! Hur eller hur.. hennes pojkvän har varit med i en tävlig om att komma i bäst form de senaste månaderna. Jag lovade han till en början att jag skulle slänga upp på bloggen när det var röstningsdags. Och visst tänker jag vara en bra vän och hålla vad jag lovat. 
 
Så om ni skulle vilja rösta på han, vet jag att det skulle betyda guld för honom! Man måste göra ett konto för att kunna rösta, detta för att inte dubbelröstningar ska kunna ske. Kanske känns jobbigt, men vadtusan, det tog mig några sekunder... Röstningen pågår fram till 12:00 imorgon. Han har lovat bjuda på lax om han vinner! Så jag håller alla tummar och tår haha! ;] #laxgalning
 
Röstar gör ni här. Yunan Natthaphon heter han. 
 

 
Hoppas ni får en fin tredje advent vänner! ❤



Stronger Collection Winter 2014/2015

 
Som ni förmodligen redan vet är jag riktigt jäkla stolt medlem i Team Stronger. Enligt mig det företag som levererar absolut utan tvekan snyggaste träningskläderna. Inte konstigt, grabbarna bakom är verkligen grymma. Och nu var det dags för ytterligare lite nya fräsha produkter - vinterkollektionen är här!
 
1. here // 2. here // 3. here
 
4. here // 5. here // 6. here
 
 
Här har ni mina favoriter & själv har jag precis lagt en order på 4an och 5an. 
 

Rabattkod

Vill ni spara en slant så kan ni använda min rabattkod "josefineandersson10" för 10% rabatt på hela erat köp! :]
 
 



Kladdkaka + pepparkaka = sant



Bästasta kladdkakan, Black bean brownie, i juligtformat toppad med apelsiner, mandlar och kanel. Underbart. Favorit i repris från förra året, och recept hittar ni här

 

Saturday, Deceber 13, 18:09 

Jag har åkt på förkylning, blööö. Och jag som kryper på väggarna om jag bara ska ta det lugnt 24 timmar om dygnet i flera dagar. Tur det finns jobb ibland då! Och som tur är man ju inte förkyld i en evighet. :]
Igår drog jag på ett kvällspass på jobbet. Jonas och hans mamma kom in och åt och hämtade mig. Himla mys! Några timmars sömn i min pojkväns säng på det och jag var på jobbet igen för en öppning. Och nu är jag på tilbaka till honom. När jag kommer fram bär det, efter lite välbehövligt uppfräshande, vidare till hans mormor dit vi är bjudna. 
 
Hoppas ni haft en fin lucia vänner! ❤
  



My 20th birthday

Okej, visserligen var det den 23 november. Men med tanke på hur fullspäckat mitt shema var fram till förra veckan, så har jag fått prioritera bort väldigt mycket tid för bloggen, och mycker annat, tyvärr. Men, ett 20-års-inlägg ska vi fasiken ha! Som jag kan titta tillbaka till om några år och tycka att jag var en liten skit. :]
 
, Lunch blev min favorit alla tider: ungsstekt lax, ungsrostad sötpotatis, räksås och grönt. 

 
, Sen hade mamma beställt tid för luftgevär skytte. Haha, lixom hallå mamma? Och gissa vem som vann?! Födelsedagsbarnet herself! Det roliga är att jag, som aldrig har hållt i ett gevär, slog min pojkvän som hållt på med jakt sedan han var liten. Och ett jäkligt bra resultat fick jag oxå tydligen: 204,9. Jag vet, jag äger, det är bara så.. ;]


, Och som en sista suprise traskade Frida in när vi skulle ta en fika på Espresso house. Jag som inte trodde jag skulle få träffa den tjejan på ett bra jäkla tag. Vissa människor är fasiken för bra! En pepparkakscheesecake, en kaffe och lite skitsnack senare hade jag tillräckligt med energi för en kommande stressig vecka! Och psst! Den där pepparkakscheesecaken är ett tips! Smakar pepparkaksdeg rakt igenom. :]
 

 
Trecvlig helg vänner! ❤
 



Äppel, päppel, pirum, parum

 
Äppelmos! Underbart. Och hemgjort sådant utan konstigt tjaffs? Underbarare. Receptet la jag upp förra året och ni hittar det här



Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor ❄



Saffransbananplättar med kokoskesokvarg, pepparkakssås, lingon-chiamarmelad recept och frusna lingon. Och så kaffe med mandelmjölk till det! Smarrigt värre!
 


Julsmakerna bubblar över här hemma, typ. Och jag kan inget annat än älska. För visst går det inte överdosera jul? Det gör ju iallafall julstämningen lite bättre, trots att snön lyser med sin frånvaro. 
 
 

Saffransbananplättar

* 1 normalstor ekobanan
* 2 ägg
* 1 krm saffran
 
1. Mixa ihop alla ingredienser 2. Stek i kokosolja till plättar
 

Kokoskesokvarg

* kvarg
* keso
* kokosmjölk extra creamy
* steviadroppar kokos*
 
1. Blanda ihop lika delar, eller lite mer av kvargen blir godast, keso och kvarg 2. Ha i krämig kokosmjölk och sötning efter smak
 

Pepparkakssås

* 1 msk mandelsmör
* ca 1 msk mandelmjölk
* 1 krm pepparkakskrydda
* 1 krm kanel
* ev: valfri sötning
- t.ex agavesirap, kokosocker
 
1. Mosa ihop alla ingredienser med en gaffel 2. Se om du vill ha mer rinnig, ha då i mer mandelmjölk 2. Söta ev. efter smak
 

 
* Älskar steviadroppar! Både himla smidigt och plånboksvänligt - mer om det och vart jag köper här



Nelly.com <3

1. here // 2. here // 3. here // 4. here
 

Fick ett presentkort av Jonas päron på Nelly.com i födelsedagspresent. Så äntligen har jag klickat hem lite skit jag länge funderat på!
En nyårsklänning är inhandlad, efter stor fet jäkla beslutsångest, och ett träningslinne. Egentligen ville jag först och främst ha det svarta i mitten, men det var slut i små storlekar. Så jag och min gymkompis Emma drog varsitt grått <- linne! Kommer vara twins på gymmet.
Ångrar ganskasåjättemycket att jag inte klickade hem linnet längst till höger. För hur fint?! Är sjukt jäkla svag för nakna ryggar. Kommer nog bli att jag klickar hem det oxå!
 

 
Update: Har ni sett att man kan skicka in sin önskelista till Nelly, och vinna hela köret? Var snabb på det kan jag lova :] Ett skapligt tipstips!
 
 
 



December.

 

December.

Årets mysigaste månad, heltklartutantvekan. Men hallå snön, är det inte dags att komma snart? Jag får inte julfeelingen på rätt nivå när det är såhär svart och trist ute. Ge oss frisk kyla och ljusa kvällar. Jag vill göra snöänglar, åka pulka och galoppera i snön. 
Men tillbaka till månaden. Det är liksom okej att vara sådär dunderbarnslig. Jag vill ha en lucka att öppna varje dag och ett avsnitt på tv'n att klicka på till frukost. Och min mamma känner mig. Förra året fick jag en chokladkalender med mörk choklad. Hur jäkla lyxigt?! I år var de slut när hon skulle köpa. Istället fick jag en minikalender i vykortsformat, ett ljus samt en åre-strut att ta en tryffel ifrån varje dag. Och så fortsätter det sedan med en marsipantomte om dagen när de är slut. Min mamma är för bäst! 
 
 
Har ni någon julkalender? ❄



Mjuk pepparkaka ❆



Mjuk peppris my way med vaniljfrosting. Serverad med lingon-chiamarmelad recept och frusna lingon. 

 


Juletider alltså - underbart. Och smaklökarna blir glada, för julsmaker är ju då fasiken för jäkla härliga. Vem älskar inte smaken av pepparkaka t.ex? Köpta pepparkakor på burk är visserligen inte direkt min favorit, men annars. Degen toppar listan utan tvekan, men även mjukpepparkaka slår vanliga pepparkakor med hästlängder! För ja, den mjuka varianten är ju helt.jäkla.underbar!



Mjuk pepparkaka à la Jossan

* 10 st färska dadlar
* 2 st ägg
* 1 dl sötströ
 * 1 dl mandelmjöl
* 2 msk kokosmjöl
* 0.5 dl pofiber
* 1.5 tsk pepparkakskrydda
* 1 tsk kanel
* 1 tsk bikarbonat
 * 1 dl kokosolja extra virgin
* 1.5 dl kvarg
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Mixa dadlarna till ett kletigt mojs 3. Smält kokosoljan på låg värme 4. Blanda ihop med kvargen 5. Vispa ägg och sötströ pösigt 6. Blanda alla torra ingredienser för sig 7. Mixa ihop alla ingredienser 8. Smörj en form med kokosolja och kokosflingor 9. Grädda i ugnen ca 45 minuter
 

Vaniljfrosting

* 100 g philadelphia
* 1.5 dl kvarg
* 3 krm vaniljpulver
* några droppar stevia vanilj
 
1. Blanda ihop alla ingredienser 2. Smaka av och se om du är nöjd med sötningen
 

 
Trevlig andra advent vänner! ❤



Be with those who make you smile

, mamma dukar alltid lika fint! 


, en vanlig festmåltid i våran familj. alla älskar mexiakansk lassange, så är det bara. recept

, och så en av mina stora favoriter till efterrätt: nyttig morotskaka! om man får vara så ego, är ju faktiskt mitt recept :] 
 

Saturday, December 6 15:04

Lite bilder från mitt 20-årskalas med släkten, two weeks ago. ↑ Lörredag igen, hur gött? Och första dagen jag tar det lilla lugna på länge. Lite för lugnt faktiskt, som den rastlösa person jag är, haha, blir jag mer eller mindre deppig av at bara sitta i soffan/sängen en hel dag. Frisk luft och/eller rörelse är saker som får mig att må bra. Är jag ensam? 
Hur eller hur. Igår efter jobbet landade jag framför den sista delen av Idolfinalen med Jonas päron. Drack några glas vin, åt lite after eight och hade det asmys med dom tills min pojkvän kom hem mitt i natten efter att ha varit på julbord. Och nu sitter vi på stora vägen hem till mig. Ska baka lite julgodis och äta middag med mina päron. Dä blir mys. 
 
Hoppas ni får en finfin lördagskväll vänner! ❤



Saffranscheescake ❄

 
Och så drar vi en till julfavorit från förra året. Och tackar Fanny ännu en gång för ett underbart recept. Kakan är både generös på protein och bjuder på en dans för smaklökarna - got to love lixom. Recept hittar ni här
 

 
 

Friday, December 5 12:06

Phu! Nu är Komvux över. Naturkunskap 2 är alltså avcheckad, och jag har alla ämnen jag behöver till att plugga till det jag vill jobba med i framtiden. Trots en mycket intensiv vecka med tidiga morgnar, jobb varenda dag, mängder med plugg och prov/redovisningar på Komvux.
Sent i måndagskväll mötte jag upp bästa Frida för en snacka-skit-pw. I tisdags hann jag med ett ryggpass på gymmet och en hejdå-fika med min pölla Emelie som drar iväg på äventyr. Onsdag drog jag ut på en spontan springtur på drygt 5 km och tog hand om pållen sent på kvällen. Och igårkväll blev det ett sent armpass på gymmet. 
Och nu: Denna dagen har jag kickat med en pw, gófrulle framför julkalendern, tagit veckans långdusch (silvershampoo, raka benen.. ni hajar) och nu sitter på tåget upp till mitt andra jobb. När jag landar hos min pojkvän alltförsent i kväll så blir det bara att gosa in sig i honom och säga godnatt. Om jag längtar? 
 
Ha världens finaste fredag, vänner! ❤



Winners focus on winning, losers focus on winners

 

New in ✴

Grå tights - H&M sport here // Vit, vadderad sportbh - H&M sport here

 
Träningskläder alltså. Något jag inte kan få nog utav. Lever mer eller mindre i träningskläder, varesig jag tränar eller ej. Dels är de sjukt jäkla sköna, sjukt jäkla snygga och så känner jag mig oftast hundra gånger snyggare i träningskläder. 
 
Nu har jag iallafall två nya godingar i garderoben. Tightsen är väldigt höga i midjan - vilket jag ger stor fet jäkla tummen upp till. Man lixom råkar ju visa halva stjärten om vartannat annars. Squatvänliga med andra ord. Sitter hur skönt som helst och är sjukt jäkla smidiga att röra sig i oxå. Jamen lixom hallå, de säljs ju tydligen som underställ. Och bh'n? Jag har inte så mycket att säga till om när det gäller funktion, då jag knappt får plats i minsta A-kupan. Heh, men kände att det var på tiden att införskaffa sig en vadderad sportbh, så man slipper se hela formen på det lilla som gömmer sig där under. ;] Otroligt bra köp!
 
Och så en favorit på träningslistan på det.
 
 

Thursday, December 4 16:27

Oh shit.. ibland är mitt liv bara för mycket haha. Det är ibland inte positivt att ha för många intressen, speciellt inte när schemat är fullspäckat ändå. ;] Menmen, just nu ser det ut så och det lättar sig förhoppningsvis lite snart. Har jobbat sedan alldeles för tidigt idag, skrivit klart min inlämningsuppgift till Komvux och laddar nu om för att dra till Komvux och diskutera uppgifterna. Därefter tänker jag dra veckans tredje och förmodligen sista träningspass. Biceps och axlar som står på shemat skulle jag tro. 
 
Wish me good luck och ha en fortsatt trevlig dag! ❤



It's the most beautiful time of the year, lights fill the streets spreading so much cheer

 

Lussebullsgröt, vaniljkräm, russin, mandlar, vaniljte & apelsin. Huuur jäkla perfect? 


 
Favorit i repris från förra året. Recept hittar ni här



Lingon-chiamarmelad ❄


Juletider och julesmaker. Jag älskar. Inte minst för att det ger en sådan himla mysig julkäsla. En favorit på allt just nu är lingon-chiamarmelad! På julgröterna, julkakorna och i smoothiesarna - Mmmmhh


Lingon-chiamarmelad

* 2 msk chiafrön*
* 2 dl lingon
* valfri sötning efter smak
- ex. stevia, agave, kokossocker
 
1. Tina lingonen om de är frusna 2. Mosa med en gaffel alt. mixa med stavmixer 3. Blanda ihop med chiafrön 4. Söta efter smak 5. Låt stå och svälla till sig ett tag i kylskåpet, gärna över natten 
 
 
 

* Chiafrön: superfröna! Mer om dessa och vart jag köper här