Kladdkaka àla Pt-fia

Okey hey, det här var nog tamigfasiken (okej jag vet man säger så jämt) den bästaste kladdkakan på länge. Skitgod för att inte nämna nyttig. Ger både protein, bra fett och kolhydrater. Allt i ett lixom. En såndär alla-dagar-i-veckan-kaka. 
 
Lika god nybakad, som stelnad och kall från kylen, som värmd i mikron. Prima tillsammans med vaniljfluff, vaniljkräm, hallonkräm eller chokladkräm + kokos, hallon eller kakaonibs (som var allt jag hann med att prova den till). Och omöjligt att bara hålla sig till en bit. Mmmmh, jag levde gott de få dagar jag lyckades behålla denna! 
 
Tack Pt-fia
 

 

Kladdkaka med svarta bönor

recept: pt-fia
 
* 1 pkt svarta bönor
* 10 st dadlar 
- jag hade 14, torkade
* 2 ägg
* 1 dl kokosolja
* 150 g mörk choklad
* 4 msk agavesirap
- alt kokossocker, honung..
* 4 msk kakao
* 2 tsk vaniljpulver
* 0.5 tsk bikarbonat
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Skölj svarta bönorna noga 3. Häll i en skål tillsammans med 10 st dadlar (ta ur kärnan om de är färska) 4. Mixa med stavmixer till en jämn smet 5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron 6. Vispa äggen, kokosoljan och den smälta chokladen med en vanlig visp i en separat skål. 7. Rör ner agavesirap, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i bönorna 8. Häll sedan ner även chokladsmeten 9. Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper eller i en form smord med kokosolja 10. Grädda i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.
 

Vaniljfluff

* 1 äggvita
* 1 dl kesella
* 3 krm vaniljpulver
* agavesirap efter smak
- alt kokossocker, honung, stevia..
 
1. Vispa upp äggvitan till ett fluff 2. Häll i kesellan och vaniljpulvret 3.Vispa lite till 4. Smaka av med agavesirap tills du är nöjd - och vispa lite därimellan
 


Obs! Jag har dragit ner på bikarbonaten från orginalreceptet. Tyckte den slog igenom och tog över
 

KOMENTERA ?
amanda

men miums! ska absolut testa! :)

Svar: DET MÅÅSTE DU :D Den är SJUK! Har bakat den 2 ggr och det blir mångamånga gånger fler!
Josefine

2013-10-18 ❀ 16:47:34 http://aepplepaj.blogg.se
Vilma anderberg

Älskar din blogg och alla bra recept du lägger ut!

Ska det vara kokosolja utan eller med smak? :)

Svar: Åh en shit - tack så himlans sötnos!
Ja, i denna kaka använder jag kokosolja utan smak :]
Josefine

2014-02-11 ❀ 10:03:08 http://vilmaaanderberg.blogg.se
Matilda

Hej! Tänkte prova göra denna kakan. Hur stor paket bönor använde du?

Svar: Hej sötnos! Jag har använt märket Zeta som har en tetra med 380 g ekologiska svarta bönor eller Icas med 380 g :]
Josefine

2014-03-19 ❀ 23:06:25
Sanna

omgoddess vad god! sötade med dadelsirap ist för agave. den här ska vi göra igen :)))

Svar: Den är helt jäkla underbar! Min favorit utan tvekan.
Josefine

2014-06-17 ❀ 21:07:09
Lovisa

Älskar recepten som du lägger upp!
Jag har kokossocker hemma, är det 4 msk av det som gäller då också? Kram

2014-08-10 ❀ 22:24:36
Lina

Hej! Tänkte testa detta recept. Men har en fundering, kokar du bönorna enligt förpackningens recept eller hur gör du? :)

Svar: Det tycker jag verkligen! Kakan är tooo die foor c[: Jag köper färdigkokta bönor på tetra, men du kan självklart koka dina bönor om du vill det :]
Josefine

2015-02-27 ❀ 09:52:49



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback