"Vad äter du på en dag?"

Denna återkommande fråga.. På sitt sätt tycker jag den är sorglig. Jag menar, varför bry oss så mycket om vad andra äter istället för att bara lyssna på oss själva? Men jag förstår. Speciellt som ätstörd så bryr man sig väldigt mycket om andra. Jag var sån. "Vad äter hen? Hur mycket äter hen? Äter hen värkligen upp allt det där? Åker hälften ner i soppen efter detdär fotot är taget? Är det det enda hen äter på hela dagen? Om hen nu äter det där, hur kan hen då vara så smal?" 
 
För några år sedan hade jag aldrig talat om mitt matintag, men nu har jag fått en sådan bra jäkla balans på det som jag helt klart tycker det är värt att dela med sig av - inte minst till alla de som sjäva är ute och cyklar precis som jag var. Jag tror det kan vara nyttigt för vissa. 
 
Men först vill jag klargöra några saker: Jag äter inte efter något jäkla matschema eller mått, utan det är ren känsla med viss rutin - dagar kan se olika ut. Det lämnas istortsätt aldrig någon smula på min tallrik, och ingenting åker ner i soppen - jag tar snarare mer mat. Jag räknar inte det jag äter - jag kan tillhöra proteinjägarna ibland, men kaloriräknande och liknande är ute ur mitt liv för länge sen. Och viktigast av allt: Kroppen behöver mer än vad man tror, den behöver energi bara för att gå runt - något som även tagit tid för mig att förstå. 
 

 

Frukost

Dagens bästa måltid! Håller ni med mig? En bättre start, ger en bättre dag. Det är sista jag gör innan jag tar bussen till skolan. Dels för att 'hinna bli hungrig' på morgonen. Det blir i stort sätt alltid någon form av havregrynsgröt, med kokoskesokvarg och annan topping som nötter/bär/frukt/nötsåser/nötsmörsklickar. (Kika i min Frukost-kategori för att få inspo) :]

Lunch

..får vi värsta lyxen på min skola! Vi äter på restaurang och har alltid 3 rätter att välja mellan - vilket betyder att det oftast finns någonting man tycker om. Jag äter hela portionen de lägger upp + sallad, grönsaker och bönor till. Lunchen ligger ofta runt 11. 
 
ett ex på skollunchen - mmmhh lyx!
 

Mellanmål

..kan se olika ut från dag till dag. Har alltid med mig något i väskan som jag kan tugga på på bussen hem från skolan. Det kan vara allt från en banan, någon annan frukt, några energibollar eller några nötter. Detta för att inte mitt humör ska sjunka till botten. Vill helst aldrig bli sådär riktigt riktigt hungrig, för då blir jag både konstig i kroppen + att det är lättare hänt till att man vräker i sig fort när man kommer hem och därefter både mår illa och har en mage som gör ont.
När jag kommer hem slänger jag ofta ihop en smoothie, mugcake, något nyttigt fika eller kokoskesokvarg med topping. (du kan hitta inspo på min blogg där med i bla.a Recept-kategorin).
Slutar jag sent från skolan blir det ofta bara något på bussen, men då alltid något större som kanske två bitar nyttigt kladdkaka ex. 
 

Middag

..käkar jag vanligtvis runt 5 - 6, då vi brukar träna runt 7 tiden. (Inspo till det kan du oxå hitta på min blogg i Lunch & Middag-kategorin. Den kategorin är relativt ny, om man bortser från gamla inlägg, men kommer att fyllas på!)
 

Kvällsmål

..eller vad man vill kalla det. Viktigt inte minst efter träning! Jag som ofta tränar sent, somsagt, ser till att få i mig rätt så ordentligt där. Men även annars: jag behöver känna mig nöjd när jag går och lägger mig för att sova gott. Vem gillar inte kvällsmys lixom? Det brukar handlar om äggknäcken, smoothies, nyttiga fikan eller kokoskesokvarg där med. 
 

 
Så ja, där har ni en skön vardagsrutin för mig! Kort och gott äter jag vanligtvis 5-6 ggr om dagen, varav 3 är stora mål, 2 är mellanmål och 1 är något i farten. 
 
 

KOMENTERA ?
Fia

Jag avundas dig som kan ha en sån fin kropp o bra inställning till mat. Jag går bara upp i vikt.oavsett om jag äter eller.inte. Blä

2013-11-21 ❀ 20:41:34 http://lyckofis.blogg.se
Therese

Hej, Du kanske inte gillar såna hära kommentarer men har en liten gissning tävling på bloggen som man har chans att vinna en länkning på bloggen! Så det skulle vara roligt om du kunde gissa vad du tror det är!

kram /therese

2013-11-21 ❀ 20:48:50 http://ttessanliindgren.blogg.se
Lydia

Jag har följt dig i ett par år nu och jag är så glad att jag fått följa hur du utvecklats! Du hjälpte mig verkligen när jag mådde som sämst och visade att det fanns något bättre än det sjuka. Och än idag kan jag bara klicka mig in här när jag får dumma tankar och inse att det finns så mycket mer än kalorier. Tack,

2013-11-22 ❀ 15:43:50 http://lydianordstrom.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback