Då har det gått för långt

... när du äter siffror istället för mat, när du tror att du tränar fast istället bryter ner dig själv, när du väljer bort dina vänner för det du anser "viktigt", när du längre inte kan slappna av, när du inte litar på att en vilodag eller två, tre, fyra, fem gör gott för dig själv.
När hälsosamt inte längre blir hälsosamt. Då har det gått för långt. Du har med andra ord gått och blivit sjuk. 
 
 
Jag har själv kommit dit. Varit fast i en ond spiral, en tunnel där jag inte såg någonting runt om kring. Bara gick rakt åt det hållet som jag visste att jag ville, som jag trodde var rätt. Som ledde mig rakt ner. Som jag bara fortsatte åka ner i, fast jag redan passerat dit jag skulle, fast jag redan gått för långt. Bara fortsatte att gå, åt fel jäkla håll. Tills jag låg där på bänken, fick reda på allvaret. Den dagen då orden "josefine, du har anorexia nervosa" ekade i huvudet. De orden jag inte kunde förstå, men mer och mer började acceptera för att tillsist inse. Jag var sjuk. Jag hade faktiskt gått för långt. Jag hade kommit dit jag aldrig trodde jag kunde komma. Jag levde knappt ens längre, och det nästan bokstavligt. Skulle jag inte göra någonting åt det, skulle det förmodligen inte ens finnas någon Josefine länge till.
 
Den resan, både ner och upp, har lärt mig mycket. Så sjukt jäkla mycket. Den stora skillnaden på anorektiker och hälsosam. Skillnaden på att äta kalorisnålt och hälsosamt. Skillnaden på att träna för att bygga upp sig själv och må bra, istället för att träna enbart för en kropp - och låta kroppen komma därefter. Att hälsa handlar om välmående. Att hälsosam är en livsstil som fungerar i längden, livet ut. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KOMENTERA ?
Julia

Väldigt viktigt inlägg gumman! så bra.

2013-11-12 ❀ 14:28:47 http://takethetime.blogg.se/
Jonna

Hej! Tack fö en fin blogg. Kämpar för att gå upp i vikt och få tillbaka min mens för att kunna få barn. Nu har jag lyckats gå upp några kilon och det har kännts ok hittills, när jag nu provar jeans så sitter de tajtare och jag tycker låren ser tjocka ut. Är ganska kort så vikten har inte så chans att fördela sig, känns som om det sätter sig på benen:( Hur gjorde du för att acceptera att kroppen ändrades? Kram

Svar: Älskar att du säger KÄMPAR! Du är på god väg redan där. Och du är grym, bara så du vet - fortsätt på det spåret för du kan! Tips är att sträcka på dig, peka ut dina fina delar och gör saker du mår bra utav! Kram på dig <3
Josefine

2013-11-12 ❀ 15:51:15
Viktoria Eriksson

<3
Såå bra skrivet, verkligen bra text!! <3

SV. JA.JA.JA! JUUL! hahahaha, :D Myser till det lite med ljus och så, men nog skulle det sitta fint med lite snö nog!! <3 Kram finis

Svar: Åh men shit, tack så himlans sötnos <3
Josefine

2013-11-12 ❀ 16:54:03 http://vickons.blogg.se/
deniiise :)

Galet bra skrivet! Det är skillnad på hälsosamt & sjukt beteende. Man måste kunna äta socker/onyttigt ibland & att hoppa över ett träningspass ska inte vara ett värlsproblem.
Du är riktigt grym som tagit dig ur det där & jag är så glad att du är, en av få tjejer, som faktiskt klarar av att äta nyttigt OCH energirikt! Inga lättpropukter & massa fettsnåla mat, rejäla måltider men med grymt bra näringsinnehåll. Big like på den!

Dessutom en burk BJ på det lite då & då, det gillar vi ännu mer, haha. Det kallar jag en sund livsstil!

stand up straight & be proud to be you
PUUUSSS PÅ DIG!!

Svar: Det är sjukt stor skillnad på hälsosamt och sjukt beteende. Hälsa handlar om att må bra och ta hand om sig själv på alla sätt och vis (därmed kunna bryta mot det "hälsosamma"), medans en sjuk ofta eftersträvar ett så otroligt hälsosamt beteende som möjligt, så att det gör till överdrift och längre inte blir hälsosamt. Alls.
OCH DU, DU ÄR OXÅ HIMlA GRYM <3
Josefine

2013-11-12 ❀ 17:43:19 http://flikkand.blogg.se
Alvina

Din blogg, omg så himla bra jag orkar inte!
Det här är seriöst den bästa bloggen jag har läst! DU har hjälpt mig mycket genom min ätstörning och fått mig att tänka vad som är hälsosamt på riktigt! Att hälsa inte är att bara äta salad och träna varje dag osv. Jag har läst om din historia hur du gått igenom din ätstörning och blivit den du är i dag. Stark som en björn :D (haha skoja..)
Vill verkligen tacka dig för glädjen och allt du sprider.

btw du är så hiiiiiiiimla fin!

Svar: Åh men shit. Shit, tack så himlans jäkla mycket sötnos! Och du blir himla omtyckt som hör av dig här då och då!
Jag kanske har hjälpt dig på spåret, men det är DU som är grym <3
Josefine

2013-11-12 ❀ 17:45:00
Emma

Anorexia är en hemsk sjukdom, men du är en riktig kämpe! Med din vilja kan man komma hur långt som helst!
Svar: Jag försöker göra det jag kan, för min högsta önskan är att hon ska bli frisk igen. Det är så jobbigt att se henne må så dåligt
Tack snälla för att du tar dig tid att svara på mina kommentarer angående det här, du är en såå fin person
Kram <3

Svar: Hemsk är bara förnamnet. Det är en lek med döden, som är lätt att börja leka, och lätt att fastna i. Och ja, det är viljan som är viktig: ge sig fan på att man kan! För du kan allt, bara du vill - så sant som det är sagt!
Josefine

2013-11-13 ❀ 16:20:24 http://photoalbums.blogg.se
LIENE

Är så glad att du är ute ur det nu.
Jag skrev ett inlägg om mina bekymmer. Det låter lite annorlunda men jag har insett att jag inte längre vill vara rädd för mat eller att få fin kropp. Det ska finnas ett mitt emellan liksom.
Du är jättefin!

Svar: Åh men shit, sötnos, tack <3Det är mittemellan som är bra - där man mår bra, inifrån och ut!
Josefine

2013-11-13 ❀ 18:10:02 http://lifefromwithin.blogg.se
LIENE

jag menade att du är fin nu :)

2013-11-13 ❀ 18:10:39 http://lifefromwithin.blogg.se
Emma

Hej, jag är en tjej som har en del problem med mat. Har haft dessa problem i mer än ett år. Jag har gått upp och ner i vikt hela tiden, och när jag var på min lägsta vikt hade jag gått ner ca 14 kilo. Det kanske inte är så mycket, jag vet inte.. Och nu har jag gått upp ungefär 3 kilo av det. Jag äter antingen för lite eller för mycket, och det är verkligen ett problem för mig. Jag vill kunna äta normalt mycket, istället för att inte äta alls, eller äta lite och sen få såna sug att ta mer och sen bara äta allt jag ser, utan att jag ens är hungrig. Då slutar det med att jag antingen spyr upp maten eller tar laxermedel.. Och det gör så att jag blir rädd för mat och inte äter något alls för att jag är så rädd för att överäta. Och jag går väldigt fort upp i vikt igen när jag gör så, då får jag ångest, mår dåligt och går ner allt igen. Har du några tips på hur jag kan göra för att försöka få normala matvanor igen? Tack på förhand! :)

Svar: INTE SÅ MYCKET?! Jesus, det är mycket. Vad är annars mycket? När du är försvunnen?Somsagt, det hela handlar om balans. Kompensera inte - det är då du hamnar i att ta igen det med "lite för mycket", för att sedan kompensera det med "lite för mycket" och så om och om igen. Så till en början: stryp det där jäkla kompenserandet med att äta för lite. Utmana dig bit för bit - och intala dig själv att du är så jäkla grym (fake it til you make it lixom) - för det är du. Och du kan! <3
Josefine

2013-11-13 ❀ 23:10:14
Amanda

Tränade du någon när du gick ner i vikt isåfall hur mycket, vad tränade du mest. Det skulle vara så kul om du kunde svara på det här

Svar: Jag har tränat på gym sedan jag var 14 (till en början bara kondition), så ja. Jag har tränat regelbundet ändå sen då, men i slutet orkade jag knappt. Jag hade ingen energi. Utan jag gick till gymmet, utan att få ut någonting utav det. Och gick alldeles för många promenader (det ända jag klarade av att ta mig igenom). Inget att rekomendera till fem jäkla öre. Hälsosam balans är det som gäller!
Josefine

2013-11-16 ❀ 11:33:02
ann-sofie

så starkt kämpat och det är verkligen trevligt att läsa, speciellt denna rad "Den resan, både ner och upp, har lärt mig mycket". :)

Svar: Så sant som jag säger det - jag skulle inte vara den jag är idag, utan att ha gått igenom det jag gjort. Därimot tycker jag inte (absolut inte) att det är något man ska behöva gå igenom för att hitta en hälsosam livsstil och inse vad det är. Tack så himlans sötnos <3
Josefine

Nathalie

Vilket bra inlägg!! :) Jag älskar verkligen din blogg. Du är så stark ska du veta och livet är ju så mycket mer än vad man ibland tror <3

Svar: Åh men gud. Shit, tack sötnos <3 Du har så rätt så, OCH DU ÄR GRYMT JÄKLA GRYM DU MED
Josefine

2013-11-19 ❀ 22:16:40 http://www.nathaliieskoog.blogg.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback