Det är sjukt. Helt sjukt att jag varit så sjuk.

Jag blir seiöst helt skakig av att titta på de här bilderna. Och rädd. Och illamående. Har jag värkligen varit sådär jäkla smal? Och sådär jäkla svag? Och framförallt - sådär jäkla ful? Det är sjukt hur blind man kan bli. Blind för värkligheten. 
 
"Är man inte nöjd från början lär man aldrig bli nöjd, utan man vill bara mer och mer när man väl har börjat, det är så stor risk att man blir fast. Tro mig, jag vet vad jag snackar om. Jag blev fast. Tror ni jag trodde att jag skulle kunna gå så långt som jag gjorde? Aldrig, "jag kunde ju aldrig få anorexi". Det började med ett enkelt mål, jag skulle gå ner cirkus 2-3 kg, 49 var målet, och då tyckte jag 49 lät skitlite. Domdära 49 kilona lät skitmycket i mina öron bara några månader senare, då jag hade gått över 10 kg längre än vad mitt första mål var satt. Hurdå? Nä jag har faktiskt ingen jäkla aning om hur det gick till, för jag var fast i en annan värld, jag levde inte."
- text ur arkivet
 
Jag som tittar på mig själv idag och ser en smal kropp - och då skiljer det ändå så mycket som cirka 15 kilo. Det är sjukt. Och jag kommer nog aldrig egentligen fatta någonting. Vad som hände, varför det blev som det blev, hur jag såg på mig själv, att jag kom dit och att jag klarade mig. 
 
Det handlar inte om vad man väger, utan om hur man ser på sig själv. 

KOMENTERA ?
Cecilia Par

Det är verkligen en riktigt hemsk och obegriplig sjukdom och det är så svårt för andra att inse hur det kan vara, speciellt med tanke på att man själv inte kan förstå hur det är möjligt att så totalt förlora sig själv. Men du.. tänk va långt du har kommit genom att faktiskt tänka så och känna de känslorna när du ser de bilderna. Även om det kan kännas jobbigt och påfrestande att känna sådana känslor så är det ju verkligen ändå ett stort steg i rätt riktning!

2013-05-02 ❀ 18:24:17 http://famlafint.blogg.se
Anja

så jäkla starkt <3

2013-05-02 ❀ 18:48:27 http://anjix.blogg.se
Emmaa

Hej, jag har nyss läst igenom din blogg lite och skulle gärna vilja fråga några frågor.
Jo, det är så att jag, just nu kämpar mot anorexi.
Kämpar och kämpar, jag är mitt uppe i det och folk försöker få mej att bli frisk och följa mat scheman men jag kommer alltid undan.
När jag nu kollat i din blogg under tiden du var sjuk, hur kunde du ens gå ner i vikt? menar inget illa, är bara nyfiken.
På en massa bilder äter du mat, dricker osv.
Du äter både onyttigt och nyttigt. förstår ingenting.
Kan du inte förklara eller nåt?
Jag har bara svultit mej själv, ätit ingenting alls. bara druckit massa. Du åt ju iallafall och gick ner.
Du behöver inte svara, men jag är bra lite nyfiken på andra som haft anorexi. det får upp mitt hopp om att vilja bli frisk lite granna!
kram :)

Svar: Du blir inte tjock av att äta. Snarare tvärtom. Mat är energi! Är du hälsosam i grunden spelar inte lite småskit hit och dit någon roll :)
Josefine

2013-05-02 ❀ 18:54:20
Mallan

Det är så sjukt underbart att höra att du mår så bra idag! ♥

2013-05-02 ❀ 19:11:10 http://mallanolsson.devote.se
Cajsa Fotograferar

"Är man inte nöjd från början lär man aldrig bli nöjd, STÄMMER Precis... Jag kommer aldrig vara nöjd hur jag ser ut. JO när jag fått en fin midja. . gick upp 7 kg när jag började jobbar.. Haaha ;) Tungt nu.. det är inte lätt när det är svårt.. :P

2013-05-02 ❀ 19:49:52 http://www.cajsaphoto.blogg.se
Cajsa Fotograferar

"Är man inte nöjd från början lär man aldrig bli nöjd, STÄMMER Precis... Jag kommer aldrig vara nöjd hur jag ser ut. JO när jag fått en fin midja. . gick upp 7 kg när jag började jobbar.. Haaha ;) Tungt nu.. det är inte lätt när det är svårt.. :P

Svar: Cajsa, lyssna på dig själv. Sluta <3
Josefine

2013-05-02 ❀ 19:50:05 http://www.cajsahallgren.blogg.se
Diana Doss

du är en stor inspiration för mig när det gäller tillfrisknandet ska du veta! så härligt att se din inställning till mat och träning nu, att du inte har något som helst förbjudet. att du är så avslappnad och att det är en självklarhet för dig nu, det inspirerar mig!

sv: haha, ja hon är en riktig charmis! ^^

haha, aha! tänk vad sånt där kan sätta sig och verkligen påverka en i flera år :P när jag var liten trodde jag tex att om man stod kvar för länge på rulltrapporna och inte gick av i tid, följde man med under så jag går fortfarande alltid av i god tid, hahaha XD

2013-05-02 ❀ 21:41:55 http://attborjalevaigen.blogg.se/
Nathalie

Wow, du är verkligen stark och det är så sant som du skriver. När man är inne i det så ser man inte, man kan inte få nog och vill bara ha mer och mer. Man blir nästan triggad av sig själv, att ställa sig på vågen och se att siffrorna pekar neråt!!

Massa kramar till dig <3

2013-05-02 ❀ 21:56:34 http://www.nathaliieskoog.blogg.se
Juliaa

kram på dig fina du<3

2013-05-02 ❀ 22:52:00 http://juliaaasjoholm.blogg.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback