Detdär med hetsätning, överätning och allt vad det heter

 
{För det första så vill jag säga att jag påverkas inte alls utifrån längre, ni får gärna skriva hur jäkla mycket ni vill om problem osv till mig, för de får mig bara att inse hur frisk jag faktiskt blivit. }
 
Får ofta frågor om detdär med hetsätningar och överätningar. Vilket inte är så konstigt. Det är något som tillhör en ätstörning, det är något de flesta går igenom. För ja, detdär med överätning, svält, ångest, straff, planering osvosv hör ihop. En ätstörds liv. Det är saker som går om vartannat, och om och om igen. 
 

Tro mig, jag vet inte hur många gånger jag gått upp mitt i natten och kastat i mig allt jag kunnat hitta i både kylskåp, skafferier osv i panik. De nätterna är säkert upp emot en 100 stycken, utan överdrift. Med en ätstörning på över 2,5 år kan jag lova att det är såpass många. Det är först nu de nätterna börjat släppa helt. Nu när jag vet att jag inte har något att oroa mig över, jag väger som jag ska och jag vet att jag kommer vakna morgonen efter. 

 

Jag tror varenda ätstörd känner igen sig i det där beteendet: Man springer fram och tillbaka till kylskåpet och bara kastar i sig allt man ser. Och så efteråt: Ångesten. Dendär jävla ångesten. Dendär jävla ångesten som skriker åt dig att "Nu ska du straffas för det här". Allt är en ond jävla cirkel. 
 
Du känner dig FET. Bantar. Svälter dig själv, förbjuder dig, håller dig borta, går hungrig, plågar dig själv. Allt detta med massa idiotiska tankar runt om. 
 
Helt plötsligt sitter du där och tjuter. Antingen över att du är på tok för jäkla smal, eller för att du har förlite energi i kroppen. Du sitter och tjuter för att du är så jävla SVAG. Svag och smal. För helt plötsligt ser du: "Men Omg hur blev jag såhär jäkla smal igen?" Du var ju fet igår, fet som en jävla flodhäst. Så jävla fet att du behövde banta. Men nu orkar du inte mer, din kropp orkar inte. 
 
Du går till kylskåpet. Tar något litet, tar något mer, och mer, och ännu mer. Du vräker i dig! Precis allt du kan, allt du ser, kastar i dig. För du måste upp i vikt, NU. 
 
Sen står du där, "SHIT vad har jag gjort?!" PANIKEN, ÅNGESTEN. Allt det där kommer, nu efteråt. Varför?! (sv: Kroppen behövde det) Vad har du gjort?!?!?! Det här ska du kompensera. 
 
Och där börjar den onda cirkeln om igen. 
 
Och då tänker man "Varför inte bara äta normalt och regelbundet hela tiden?" Istället för att svälta, för att sedan vräka i sig. Men så lätt är det inte. Så lätt är det absolut inte för en ätstörd.
 
Jag brukar säga: Tänk inte att du MÅSTE bli frisk. Förslk att inte tänka så mycket, så kommer du snart komma på dig själv med att ha blivit frisk. Det går inte att knäppa med fingrarna, tro mig jag vet, men det går att komma dit. Det handlar om att glömma. sluta räkna, sluta tänka, sluta väga. Det handlar om att släppa kontrollen. 
 
Det där med att äta nyttigt är inte fel, bara man kan skilja på att vara Hälsosam och Anorektiker, för det är två helt olika saker. 
 
[svar på frågestunden kommer. jag satsar på imorgon, jag lovar!]

KOMENTERA ?
emelie hultman

du är så jäkla bra :D

Svar: <3333333333
Josefine

2013-03-12 ❀ 19:27:14
Linnea

Jag vill så gärna gå upp i vikt nu då jag har varit underviktig i flera år även fast jag inte har varit "sjuk". Det här kanske är lite känsligt men vad åt/äter du för att gå upp i vikt?
Då menar jag självklart nyttiga fetter och sånt så man kan äta upp sig bra. :)

Skulle vara så tacksam för svar!
Kram <3

2013-03-12 ❀ 20:22:35 http://linneasvarld.blogg.se
Anonym

Otroligt bra skrivet! Känner så igen mig i det

2013-03-12 ❀ 22:54:34
ToveT

Varför är du en sådan insperation undrar jag också, du får mig att tro på livet Josefine.
Men jag vågar inte stoppa mat i munnen, sedan vågar jag i någon dag och så börjar det om som du säger.
Det är hemskt och jag orkar inte med detta... Det är onödigt..

2013-03-13 ❀ 21:15:18 http://tovesorensen.blogg.se
Soelas

Mycket bra skrivet!

2013-03-14 ❀ 09:11:41 http://soelas.se/
Sophia

Så det förekommer ofta hetsätning inom Anorexin?

Svar: Jag har hört att det ska vara vanligt ja. Och jag har själv varit med om det en jäkla massa gånger. Så: Ja
Josefine

2013-04-06 ❀ 19:07:54 http://anabul.blogg.se
Ätstörd tjej

Känner igen mig i vartenda ord! Skönt att känna att jag inte är ensam om detta, bra skrivet!! <3

Svar: Du är långt ifrån ensam, tyvärr. Men det går att vara stark, och riktigt jäkla grym! Så det är bara att välja, köra hårt och ge sig fan på att man kan!
Josefine

2013-09-15 ❀ 11:09:05Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback