No request is too extreme when you wish upon a star, as dreamers do

 
Jag har aldrig varit ett stort fan av pepparkakor, de är alldeles för hårda och tråkiga för min smak - därimot degen, och saker som smakar pepparkaka är jag svag för. 
Nyttiga varianter på saker och ting likaså - något jag ibland käkar med lite för gott samvete. Nej, det är inte någon form av ångest jag snackar nu, därimot en mage som säger tvärstopp. 
Och hör här då: en slags pepparkaka gjord på bra ingredienser (ja, här snackar vi alltså hälsosam), som typ är en blandning mellan pepparkaka och mjuk pepparkaka? Perfektare pepparkaka kunde det inte bli enligt mig!
 
 
 

Healthy gingerbread

recept härifrån
 
1 dl mandelsmör 
5 msk mandelmjöl 
2 msk kokossocker
4 msk sötströ  
1,5 msk hemgjort äpplemos
1/2 tsk kanel 
1 tsk pepparkakskrydda
1/2 tsk bakpulver 
 
1. Blanda alla torra ingredienser 2. Blanda sedan ner resterande ingredienser 3. Rulla små bollar av degen och sätt in i frysen i minst en timma 4. Sätt ugnen på 175 C och ta ut bollarna som du plattar till och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper 5. Sätt in kakorna i cirka 6-8 minuter beroende på hur tunna de är 6. Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler i minst en timma - Det är då de blir krispiga. 
 
 

 

Thursday, December 10 16:49

Oooooch så var det jullov! Vi hade somvanligt en förjäkla bra julavslutning, utan allt såntdär tråkigt vad heter kyrka, tal och hela köret. En frågesport, följt av bowling - kanonbra! 
Efter det har jag bara hunnit dra ett gäng lussebullar och lite annat gott, läst Veckorevyn, bråkat lite med mitt gymnasiearbete, förberedit lite mer julbak och snart är det dax att värma middagen i micron för att ladda benpass. Somsagt, detdär med legday är jag inte lika förtjust i som alla andra värkar vara, men det tar jag mig igenom bra ska jag allt se! Sen en myskväll med min pojkvän - hoppas jag. 
Och imorgon kommer mina tjejer hit och kör julklappsspelet - iiihh!

KOMENTERA ?
molly - jmphoto ♛

det såg ju grymt gott ut, älskar smaken av pepparkaka!!

sv: haha jaa, förstår det! hade varit jättekul att gå på det :D

Svar: JAG MED! Herrejesusvadgott! Men hårda pepparkakor.. nej. Kul det finns annat kul man kan hitta på :D
Josefine

2013-12-19 ❀ 19:40:21 http://jmphoto.webblogg.se
Diana Doss

jadå klart jag firar jul!! :) kom hem för en vecka sen och överraska alla här hemma, askul!!! haha. så nu har jag hjälpt mamma att baka julgodis ;) hehe. om du vill se när jag överraskade folket så finns det här:
http://attborjalevaigen.blogg.se/2013/december/reaktioner.html#comment

kramar!!

Svar: Jag tänkte väl... haha :D Åh, himla jäkla bra överraskning! Jag hade typ dött om jag var dem, hahah...
Josefine

2013-12-20 ❀ 00:14:16 http://attborjalevaigen.blogg.se/Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback