Lyxiga, hemmagjorda, skitbra, dundergoda Chokladpraliner

Alltsåååå.. chokladpraliner (läs: mörka chokladpraliner) är något jag är sådäääär riktigt jäkla ksdjföjdg svag för. Lixom öppnar jag en Aladdin-ask, rensar jag ett lager. Typ så. Och nyttigare varianter är något jag är ett stort jäkla fan av. Likaså hemmagjort. Och här har vi det! Efter att ha provat Fannys praliner med jordnöt- & bananfyllning {här}, så var jag ju självklart tvungen att slänga ihop några fler: nya, spännande och egna smaker.
 
 
Och jag älskar aprikoser. Torkade aprikoser är bland det godaste jag vet snacksväg (på delad plats med mörk choklad och cashewnötter). Dock inte så ofta jag går och köper en påse aprikoser.. Men nu var det godaste jag sa, inte vanligaste. Och kokos är något jag kärat ner mig i på senaste tiden. Och dessa två tillsammans i en pralin? Mmhhhh!
 
 
 

Chokladpraliner med aprikos & kokosfyllning

 
* 4 msk kokosolja utan smak
* 4 msk raw kakao
* agavesirap
- alt annan sötning
* 5 torkade ekologiska osvavlade aprikoser
* 0.5 msk kokosolja extra virgin
 
1. Lägg aprikoserna i vatten ett tag 2. Smält oljan (den utan smak, som ska vara till chokladen) över vattenbad 3. Rör ut kakao och sötning i den smälta kokosoljan 4. Skeda upp ungefär hälften av den flytande chokladen i botten av formarna, spara resten till senare, och ställ in formarna i frysen 4. Häll av vattnet från aprikoserna > mixa ihop med kokosolja extra virgin med en stavmixer 5. Klicka i formarna och fyll dem sedan med resterande choklad 6. In i frysen igen och låt stela.
 
 

 
 

Sunday, December 29 12:56

Alltsååå.. jag har typ halvvänt på dygnet. Och jag hatar det, haha.. Så jag satte klockan hyffsat idag, även att det betydde att jag inte skulle få allt för många timmars sömn! Nu ska här tillbaka! :]
Iallafall.. det var Frida och jag igårkväll! Vi lagade mat (eller njäawea, jag lagade mat lagom tills hon kom. och värmde lite i micron), gick en promme & avslutade med filmer och en chokladask en bit över tolvslaget. Perfekt! Det perfektaste en tjejkväll kan va om ni frågar mig :]
Nu ska jag straxt ut till stallet med mamma, och sen kommer min Jonas tillbaka ner hit igen!
 
Vad hittar ni på idag? ❤

KOMENTERA ?
Carolina - Stall Assla

Åh vad gott det ser ut!

Svar: Helt jäkla underbart kan jag lova!! :]]]]]]
Josefine

2013-12-29 ❀ 13:30:00 http://asslatjejerna.se
Anonym

åh, så gott!

Svar: UNDERBART!! :D
Josefine

2013-12-29 ❀ 18:28:09 http://byannam.se
Caisa

Ville bara säga att jag är sjukt tacksam över det faktum att du och din blogg har fått mig att bli mer medveten om vad jag äter och inte bara om det är godis eller grönsaker utan att faktiskt kolla på ingredienserna. Och att du har fått mig att förstå att vikten inte är allt. tränar man och äter rätt räcker de lång väg. tack så mycket!

Svar: Oj men shit, gud, så himla härligt! Speciellt om du, som du helt klart värkar, har tagit det hela på helt rätt sätt. Det som alla borde fatta. Innehåll är viktigare än kalorier, vikt är bara en siffra, och det finns inget som heter tvång eller förbud - så sant som jag säger det!
Josefine

2013-12-29 ❀ 18:58:13 http://finallywalking.blogg.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback