Hemmagjort är alltid bäst!

Ärligt så vet jag inte vart jag fick för mig om att göra äppelmos.. för det är inget jag någonsin varit ett stort fan av? Men jossan i köket som gillar det där med nyttiga grejs, lyckas alltid gilla den nyttiga varianten av något hon aldrig varit förtjust i i hela sitt liv. Knäpp? Tjaa, lite är jag nog. 

Iallafall, tillskillnad från det där vi hittar i affären, proppade med massa skumma grejer (även detdär lågkalori som värkar rätt poppis. ni vet vad jag brukar säga 'innehåll är viktigare än kalorier') och dränkt i socker - så är det här rent äppelmos! Bara bra skit med andra ord :]
Den enda dåliga skillnaden är väl dock att detta inte har så jäkla lång hållbarhet - men vi äger ju frys! Det är bara att dela upp i olika burkar om du vill göra större mängd, och frysa in de som inte används förtillfället. 
 
 
 

Äppelmos

* Äpplen
* Vatten
* ev smaksättning
vaniljpulver, kanel..
* ev sötning
kokossocker, agave.. 
 
1. Skala och kärna ur äpplena, jag hade 6 st 2. Skär i rätt små bitar och lägg i en kastrull med lite vatten 3. Koka upp och låt koka tills äpplena är mjuka 4. Mixa med en mixerstav 5. Tillsätt ev. smaksättningar, jag hade både lite kanel och vanilj. Och ev. sötning, om du inte tycker äpplenas sötma är tillräcklig haha :] 
 

KOMENTERA ?
Jasmine

Gott med äppelmos - hemmagjort dessutom! Kanel i är en riktig höjdare. :)
Kram

Svar: Himla jäkla dundergott (säger en fd icke-äppelmosfantast)! Kommer lätt göras omochomigen!!! :]
Josefine

2013-12-12 ❀ 11:14:11 http://rosanatt.blogg.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback