✷ ✷ ✷

13 11 22
 

My 19'th birthday

Några bilder från mitt nittonårs-kalas förra fredagen. Eller ja, bilder på kakan och mitt vin. Har inte så himla mycket mer tyvärr haha.. Vi fastnade somsagt framför idol, med lite "vem i rummet" spel, skitsnack och snacks - yeeey parteeey! Haha nädå, men det var helmys - heelt perfekt om ni frågar mig :] 5 av 5 toasters. 
 
Bjöd iallafall på min favorit atm: nyttig kladdkaka (skulle egentligen varit två. denna och en "vanlig". men efter att jag satte pappa på att vakta den i ugnen, medans jag gick och dushade, fick den åka ner i soppen sen - ehheh, #bränd), med ett chokladigt täcke - mmmmhh!
 
Jag har dock gjort småändringar i receptet, och använt denna chokladkräm som täcke.
 

 

Kladdkaka med svarta bönor

orginalrecept pt-fia
 
* 1 pkt svarta bönor
* 14 st dadlar 
* 2 ägg
* 1 dl kokosolja
* 150 g mörk choklad
* 4 msk agavesirap
- alt kokossocker, honung..
* 4 msk kakao
* 2 tsk vaniljpulver
* 0.5 tsk bikarbonat
 
1. Blötlägg dadlarna en stund om de är torkade (annars kärna ur dem, jag har aldrig använt färska) 2. Sätt ugnen på 175 grader 3. Skölj svarta bönorna noga 4. Häll i en skål tillsammans med dadlarna 4. Mixa med stavmixer till en jämn smet 5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron 6. Vispa äggen, kokosoljan och den smälta chokladen med en vanlig visp i en separat skål. 7. Rör ner agavesirap, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i bönorna 8. Häll sedan ner även chokladsmeten 9. Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper eller i en form smord med kokosolja 10. Grädda i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.
 

Chokladtäcke

* 75 g mörk choklad
* 0.5 dl kokosolja utan smak
* 4 msk philadelphia
* 4 msk kakao
* 4 msk agavesirap
 
1. Rör ihop till en krämig glasyr (varning: faaarligt god) 2. Smeta över den svalnade kakan 3. Riv över mörk choklad, släng på hallon och ställ in i kylen ett tag
 

Vaniljgrädde

* vispgrädde
* vaniljpulver
* agavesirap
 
1. Vispa upp valfri mängd grädde 2. Tillsätt vaniljpulver och agavesirap efter smak 3. Vispa lite till, smaka av och tillsätt ev mer av det som behövs :]
 

KOMENTERA ?
Johanna Gustafsson

vilka fina bilder, vad gott det ser ut!

Svar: Åh men shit, tack så himlans sötnos! Och ja, himla jäkla dundergott kan jag lova :D
Josefine

2013-12-01 ❀ 12:15:41 http://johannasperspektiv.blogg.se/
HANNA

Älskar alla dina recept och bilder, så mysigt :D

Svar: Åh, men du gör det - shit, tack så himlans mycket sötnos!! :]]
Josefine

2013-12-01 ❀ 12:26:46 http://hannalovisasol.blogg.se/
vilmamollstedts.blogg.se

Vilka fina bilder! Vad tycker du om min nya bloggdesign? Kram

Svar: Åh men shit - tack sötnos!! :]]]
Josefine

2013-12-01 ❀ 16:38:26 http://vilmamollstedts.blogg.se/
Filippa

Åhh, den kladdkakan ser ju inte helt fel ut direkt !

Svar: Inte fel för fem jäkla öre kan jag lova! - UNDERBAR :D
Josefine

2013-12-01 ❀ 17:28:57 http://juustdoit.blogg.se/
TOVA

ser riktigt gott ut!

Svar: HIMLA JÄKLA DUNDERGOTT KAN JAG LOVA :D
Josefine

2013-12-05 ❀ 21:22:18 http://faabuleux.blogg.se
SOPHIEHELENA

Ser jätte gott ut :)

Svar: UUUNDERBART kan jag lova :D
Josefine

2013-12-05 ❀ 21:23:36 http://sophiehelena.blogg.se
ST

Det var mycket jobb bara för en chokladkaka, haha!

Svar: Nääädå - helt klart värt :D
Josefine

2013-12-05 ❀ 21:25:28 http://startrekforever.blogg.se/
Sanna Johansson Bizzozero

Fyyyy vad gott!!

Svar: FYYY VAD GOTT - JAAA :D
Josefine

2013-12-05 ❀ 21:29:58 http://ssannabizzozero.blogg.se/
johanna

åh, pink hill är ju så gott!! :)

Svar: Haha jotack (för att inte nämna himla fin flaska), köper istortsätt alltid det :D
Josefine

2013-12-05 ❀ 21:35:11 http://tigermysig.blogg.se
Aida

Underbara bilder, ser sjukt gott ut med !

Svar: Hiiimla jäkla dundergott kan jag lova med!! :]
Josefine

2013-12-05 ❀ 21:39:46 http://www.aidalazarian.blogg.se
Linda Löberg

Låter så himlagott, måste provas! :} En liten fråga bara, vaniljpulver, är det samma sak som vaniljsocker?

Svar: Kan nog vara bland det godaste som finns :D! Har gjort den hundra gånger om. Typ. Och nej, vaniljpulver är bara ren vanilj utan konstigheter (vaniljstång malt till pulver) som du kan hitta i en liten burk i bakhyllan på Ica :]
Josefine

2014-01-06 ❀ 01:04:01 http://lindaloberg.blogg.se/
Prietha

Hittade det här receptet när jag stalkade runt här på bloggen och undrar hur stor formen ska vara? Blir en springform på 24 diameter för stort? Vill ju helst ha en hög och lite tjockare kaka än en papperstunn :)

Svar: Den här formen är något mindre än en 24 cm. Jag använder sällan så stor. Lixom 20 cm i diameter tycker jag ofta blir lagom :] Höga kakor känns lixom lyxigare om du frågar mig! Kram
Josefine

2015-05-12 ❀ 18:57:16 http://prietha.blogg.se/
Anna

Hej! Underbart recept! Hur ska man göra om mam vill ha kladdkakan i portionsstorlekar? Hur länge i ugnen kan vara lagom?

Svar: Åh, ja du, bra fråga! Jag har faktiskt aldrig testat att göra dessa i portionsform. Men det är ju absolut inte omöjligt. Minska bara på ugnstiden. Kakan ska vara väldigt kladdig när du tar ut den, nästan så att du tvekar på om den verkligen är färdig. Då blir den som allra godast efter att den fått stelna till sig något i kylskåp! :]
Josefine

2016-10-08 ❀ 08:47:14



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback