if i was made of cake i'd eat myself before somebody else could

mammas tårta på morsdag. använde exakt samma recept som här, fast med hallon istället. såå sjukt god.
 

FRUSEN HALLONCHEESCAKE

 
12 digestivekex
75 g smör

4 gelatinblad
300 g hallon
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 g philadelphia

hallon

gör så här: smula sönder kexen och blanda med smöret. tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant. blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. ta upp, krama ur och smält i en kastrull med ca 1 msk vatten. mixa hallonen med sockret och rör ner gelatinet. vänd ner osten i hallonsmeten. vispa upp grädden och vänd ner även den i smeten. häll smeten i formen över kexblandniningen och släta till toppen. ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar så att den får frysa till ordentligt.
Trackback