FRUSEN JORDGUBBSCHEESCAKE

tårtan vi bakade förra helgen. asgod - passar perfa i värmen, tipsar absolut om dennaden smälter rätt fort dock, så man får va rätt snabb o käka upp den om man inte har en frys i närheten förståss...
 
 
RECEPT (hittade det här)
 
 
12 digestivekex
75 g smör
 
 
4 gelatinblad
300 g jordgubbar
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 g philadelphia
 
 
jordgubbar
 
 
gör så här: smula sönder kexen och blanda med smöret. tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant. blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. ta upp, krama ur och smält i en kastrull med ca 1 msk vatten. mixa jordgubbarna med sockret och rör ner gelatinet. vänd ner osten i jordgubbssmeten. vispa upp grädden och vänd ner även den i smeten. rör eventuellt ner små jordgubbsbitar i smeten. häll smeten i formen över kexblandniningen och släta till toppen. ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar så att den får frysa till ordentligt.
 
Trackback