jag måste få fråga om en sak

hur tar ni det att jag ofta talar om en del vad jag äter? tar ni det som att jag är sjuk?
har märkt att vissa värkar ta det så.


anledningen till att jag visar vad jag äter ibland är bla för jag vet att många anorektiker läser min blogg, och det jag vill visa med det är att man ska våga äta, det är inte så farligt som man kan tro när man är sjuk.
en annan anledning är att jag tycker det är jobbigt när folk inte tror att jag äter, så jag mår bra av att visa lite ibland. om ni fattar?

och jag visar er absolut inte allt vad jag äter, inte ens allt godis, för jag äter på tok mycket mer godis en vad ni ser i bloggen.

senaste nästan 5 veckorna har jag varit utan godis endast 2 dagar, dvs jag äter godis varje dag, vilket jag ska försöka trappa ner på haha, inte pga att jag inte vill bli "fet", utan det är inte så hälsosamt, spelar ingen roll hur smal man är.

men iallfall, har jag visat er allt mat, godis, glass, kakor osv jag äter då tror ni? svar nej. absolut nej. jag skulle gärna kunna rabbla upp alllt jag äter, men då skulle jag värka dumihuvet o självklart skulle ni inte tro mig som vanligt så det hoppar jag!

jag vräker i mig saker både vare är mat o godis, de är så min mamma säger "hur får allt plats i dig?" och ja det undrar jag oxå! det är först nu man börjar se skillnad på mig o de är för jag nu börjat äta tills jag nästintill spyr, har märkt att jag behöver väldigt mycket för att öka i vikt, vilket jag inte trodde.

så jag säger, mig behöver ni absolut inte oroa er för! som jag sagt förr, jag är inte sjuk, jag var. och det är nu på sista månaderna det släppt helt. jag är som vem som hellst bara att jag gick ner mycket i vikt, men det var och jag tänker inte göra om det.

igentligen får ni tro vad ni vill. men jag tycker faktiskt det är lite jobbigt, känns som jag alltid kommer tas som en anorektiker vad jag än gör?

så min fråga, hur tar/har ni tagit mig? svara gärna ärligt :)

KOMENTERA ?
Anonym

Har inte alls tänkt på det som nåt "sjukt". Tycker rent av att det är härligt att se bilder på en del av det du äter! Mat är ju en del av dagen, och dina bilder är fina att titta på också;) Du behöver ju inte "bevisa" något för nån, tycker dessutom det "känns" genom bloggen att du verkligen förstått att det inte är hälsosamt att vara så mager och sjuk som du var. Du försöker ju må bra och gå upp, det märks! Kämpa på!

2011-05-20 ❀ 17:28:45
Sam ~ *

Jag tycker det märks att du har blivit frisk. o: Jag tänker inte på det så bara för att du lägger upp bilder på mat.. o.o

2011-05-20 ❀ 17:46:55 http://samspooky.blogg.se/
emmawaernholm ©

bra sagt där!

2011-05-20 ❀ 17:51:49 http://emmawaernholm.blogg.se/
Jessica - En flicka som är stark

Jag beundras av dig dagligen eftersom jag genom dina inlägg faktiskt känner att du mår bra idag. Har inte reflekterat över att du endast äter det du visar på bloggen.. Har nog sett det som en självklarhet att det inte är så. Du är så himla himla stark! Friska Josefine.

2011-05-20 ❀ 18:02:58 http://jessi91.spotlife.se
mathilda

<3

2011-05-20 ❀ 18:09:55 http://mmeethildaa.blogg.se/
Diana

i början visste jag inte riktigt vart du var på den friska vägen. men allt eftersom jag har fortsatt läsa och kommenterat lite här och där har jag förstått att du helt har kommit över den där rädslan. jag upplever dig som frisk, även om du fortfarande är jättesmal, men det är ju det du kämpar för att inte vara! :) men som sagt, sjukdomen sitter ju i huvudet och inte i vikten. tycker det är kul när du visar vad du äter, hihi ^^ dessutom är det, som du säger, bra att visa andra att mat inte är så farligt som man kan få för sig.de som tror att du fortfarande är sjuk ser väl bara till utsidan och förstår nog inte att det är en psykisk sjukdom.kramar!

2011-05-20 ❀ 18:19:28 http://attborjalevaigen.blogg.se/
-Matilda.

När jag läser din blogg får jag alltid känslan av att du är frisk, jag menar, att du äter och så vsar ju det :) 'Härligt att höra att allt är bra! Det är det med mig också :) Haft en skön fredag annars då?

2011-05-20 ❀ 18:19:34 http://creativve.blogg.se/
Maria Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Jag har inte sett dig alls så, som du kanske tror, när du lagt upp mat. Jag serdet mer som kanske "godistips" eller mattips eller något sånt. :) Och jag tror också att du visar det för att det finns de som undrar om du äter ordentligt och så, men så länge du mår bra så tycker jag inte resten spelar så stor roll! :)

2011-05-20 ❀ 18:30:45 http://mariahjartalondon.blogg.se/
c.

sv: du kan va! :D

ehm.. det tar 20 min med tåg sen får man gå 20 min från stationen typ , och med bil...kanske 50 min ;) så ganska långt bort!

2011-05-20 ❀ 19:02:12 http://carolinesjondin.devote.se
emma.

Jag vet att det går ändra på sig och ändra inställning helt, så jag tror verkligen inte du håller på att halka tillbaka.

Jag har inte haft en tanke på att det är därför du visar vad du äter ibland.

Det gör väl de flesta bloggare?

Och jag tycker också det är bra att du visar godis och sånt för andra anorektiker kanske förstår att det är helt okej att inte tänka på vikten och äta godis trots att man inte gjort det förut.

Du är asgrym och jag älskar att läsa din blogg!

ta inte åt dig av vad de negativa människorna tycker & tänker :)

du är jättefin!

kram!

2011-05-20 ❀ 19:21:56 http://emmalottaa.blogg.se/
Anonym

måste bara fråga, är det jobbigt att ha anorexi? :o

2011-05-20 ❀ 19:37:49 http://eeelinolssonn.blogg.se/
ronja

jättebra skrivet :)

2011-05-20 ❀ 19:52:19 http://byronja.blogg.se/
esra

Titta in och se dina svar på min frågestund.

http://eessrraa.blogg.se/2011/may/utkast-maj-17-2011.html#comment

2011-05-20 ❀ 19:54:49 http://eessrraa.blogg.se/
Mia Olsen - ätstörd {anorexia nervosa}

en gång anorektiker, ALLTID anorektiker!

And that's it! Man förändras aldrig i folks ögon, thought you knew(?)

Samma som med knarkare, en gång, ALLTID pundare.Trist, men bara att gilla läget vettu...

2011-05-20 ❀ 20:18:31 http://marslammet.blogg.se/
Felicia

Alltså, förlåt att jag säger det här men du ville ju att man ska vara ärlig. Ibland känns din blogg lite mer som en matblogg en något annat.. och då kan det bli lite tråkigt ilängden.

Men jag älskar när du visar mysiga helg-bilder med glass och godis. Eller när du har testat någon ny smak av godis.

2011-05-20 ❀ 20:20:28 http://lakritsgrodan.blogg.se/
Anonym

personligen ser jag dig som en tjej som har lidit av en sjukdom men som idag mer är en inspirationskälla till andra som är i den sits du var, och det tycker jag du ska fortsätta med :)

2011-05-20 ❀ 21:12:33
Emma

gumman jag känner verkligen igen mig, att jag alltid kommer att tas för en anorektiker och jag tycker det är sjukt jobbigt! men samtidigt vet jag att det gjort mig till en så mycket starkare person. men visst jag ser dig som en som VARIT sjuk, när jag läser din blogg tänker jag faltiskrt inte på att du är sjuk, vilket du ju inte känner dig som längre. huvudsaken är ju hur du känner dig hur du mår och hur du är tillfreds med dig själv.. tyvärr är det väl så att vi som bloggat om vår sjukdom kommer att ha den stämplen tyvärr. men jag tycker du är så stark och du är en förebild för många.. att folk kommenterar över hur mycket du äter osv, det är folk som är sjuka själva, jag känner igen det själv sedan jag var sjuk.. det handlar om frustration,avundsjuka osv bland de sjuka i deras värld.. försök att blunda för det, du vet vad du äter och att du lever ett friskare liv nu och det är det som ska betyda ngt! du äör en stark stark tjej!

Kram

2011-05-20 ❀ 21:30:35 http://ammina.blogg.se/
Lisa

Du är ju en helt vanlig tjej, precis som mig själv. Alla ser olika ut och om du är lite smalare är någon annan ska det inte ha någon betydelse. Så länge man mår bra och lever livet spelar det ingen roll i hur man ser ut. Ha det så bra /Lisa :D

2011-05-20 ❀ 21:38:48
elin nilsson - eeelinnnnnn.blogg.se♥

sv: tack så mycket:D

aa jag med:)

2011-05-20 ❀ 22:42:28 http://eeelinnnnnn.blogg.se/
elin nilsson - eeelinnnnnn.blogg.se♥

sv: ja verkligen:D

2011-05-20 ❀ 23:07:55 http://eeelinnnnnn.blogg.se/
Jhh

sv:Förlåt för sent svar igen.

Okej:)

Har du haft en bra vecka hittills?:)

2011-05-20 ❀ 23:23:34 http://jjohannahellkvist.blogg.se/
irini

Jag ser dig inte alls som sjuk! Absolut inte! Jag tycker tillochmed att du har för dåliga vanor hahah! Så mycket godis och sött kan inte vara bra för någon!

Jag tycker bara att du är lite lite väl smal (tyvärr..) men du kämpar dig upp och det är faktist DET som räknas! Inte de dära dumma satans kilona som inte finns där och envisas med att göra det svårt för dig!Jag tycker att det är bra att du lägger upp bilder på mat och godis och visar folk att de inte alls behöver vara rädda för att äta och unna sig något gott. Fast jag står ändå för att du äter ohälsosamt mycket godsaker hahah! :)

2011-05-21 ❀ 12:22:41 http://iriininikolaiidou.blogg.se/
Rasha

Jag ser dig som en helt vanligt person. trodde faktiskt du fortfarande vart fast i det men för någon månad sen så läste jag ''Jag är inte sjuk längre, jag var '' så då ägde ju det plats i huvudet. Så jag vet att du inte har det fortfarande, vilket är jätte jätte bra! :)

2011-05-21 ❀ 18:49:05 http://raashaas.blogg.se/
hanna

svarar kanske inte direkt på frågan här men sejer bara attjag älskar dina inlägg med mat och sånt, allt ser så gott ut och vissa saker blir jag verkligen tvungen att testa själv! enda felet är att jag blir såå arg när duu äter såndärnt gott som finns i sverigen mmen inte här där jag bor, och det sucks! :o annars tkr jag om dina 'matinlägg' :)

2011-05-22 ❀ 11:10:44 http://hannaaceciliaa.blogg.se/
aww

Du är så pass ärlig i din blogg att när du säger att du är frisk ifrån anorexin, så tror jag dig! Du har förstått att det inte är ett liv och leva. Bara för att du är smal innebär det inte att du har anorexia, för det sitter delvis i huvudet.Skönt att du äter för att må bra & för att du vill! Det glädjer mig att läsa :) Dit ska jag nå en dag med!Va stolt över dig själv, du är bra som du är. Puss & kram!

2011-05-22 ❀ 23:46:20 http://amandawahlgren.blogg.se/Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback