recept - chokladtårta



tårtan jag bakade förra söndagen med mammas gamla recept med otydlig handstil, men jag tror allt blev rätt för den vart riktigt god!

så nu bjuder jag på receptet:

chokladkräm
• 100g smör (som man rör mjukt)
• 2 msk florsocker
• 2 msk kakao
• 1 ägggula

kolakräm
• 3 dl vispgrädde
• 2 dl socker
• 1 dl sirap
• 1 tsk ättiksprit
• 2 tsk vaniljsocker
• 2 msk smör

själva kakan
• 2 ägg
• 2,5 dl socker
• 2 tsk bakpulver
• 2 msk kakao
• 75g smält smör
• 1,5 dl mjölk
• 3 dl mjöl
• 2 msk potatismjöl

kolakrämen ska kokas och den ska kokas länge, ställde även in den i kylen en liten stund innan jag la den på kakan för att den skulle bli ännu lite fastare.
kakan gräddas ca 40 min, 175 grader.
när kakan är klar skär man den på mitten i två lager och tar bort "locket", chokladkrämen ska in därimellan och sen sätter man på locket igen och tar på kolasås runt om hela tårtan. klarrrrt!
Trackback