KLADDPEPPARKAKA!




här är kakan som jag & mathilda bakade igår. fy så god, kunde inte hålla mig till bara en bit!
och nu har jag med mig det som finns kvar av kakan till farmor som vi ska sätta oss att fika på, smaskens!

bjuder på receptet som jag hittade på en av alla matbloggar jag följer:

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
3. Vänd ner smöret. Häll smeten i en rund form med avtagbarform. Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter. Låt svalna.
Trackback